icon

September 2010 nastupujeme do školy. Pridáte sa?

lela83
14. máj 2010

Ahojte mamičky,chcem vyskušať tu otvoriť temu o deťoch ,ktrore nastupuju v septembry do školy.Ja mam 6 ročnu dceru Viki,ktora teda pojde už do školy 😵

zajo79
26. aug 2010

@siouxsie neda sa da ta karta dat na snurku taku ako byvaju mobily, ci kluce .. a zavesit na krk? pripadne o putko nohavic a strcit do vacku? 😉

my ideme az stvrtok... v piatok pojdem este s nim... a od pondelku pojde s kamaratom tu odvedla, autobusom do vedlajsej dediny, mam z toho trochu strach, ale autobus stoji rovno pred skolou, cez hlavnu cestu nepojdu.

musim kupit kartu do mobilu, ked skonci a nepojde mu autobus ho pojdem zobrat ked zavola. To mu musim napisat, ako mu pojdu autobusy... chudatko moje, dufam ze to zvladne. Ale pojdu aj ine deti od nas, tak nebude chodit sam. Kde byvame mame skolu, ale spojene rocniky ako za prvej republiky, prvy s tretim, druhy zo stvrtym, ani telocvicna ani nic... tak to neee.

pacna
26. aug 2010

ahojte zienky mozem sa pripojit?mam dceru ktora ide do prvej

monikat75
26. aug 2010

@pacna môžeš sa pridať, to je jasné 😉
siouxsie aj na škole kde pôjde moja Veronika je kartový systém na výdaj stravy a to ma doposiaľ ani nenapadlo, že fakt, ako také malé dieťa si bude na tú kartu dávať pozor, síce moja dcéra je dosť zodpovedná ale ktovie 😉 akurát si mi pripomenula, že aj my musíme ísť pozrieť zoznam prvákov ku škole aby sme vedeli s kým zo škôlky bude Nika chodiť do triedy - dúfam, že tam nebude len ona jediná 😒

bodka70
26. aug 2010

tak u nás ešte zoznam detí nevysí, aspoň na nete som nič nenašla, asi sa budeme hľadať v zozname až prvý deň v škole 😒. Ani o rodičovskom nie je zmienka, no nevadí, veď sa napokon dozvieme.
Kajka už začala chytať miernu paniku - ona je taká "mantinelistka" a perfektcionistka. Buď sa nenormálne teší, alebo má potom zbytočný strach. Všetko je buď "super" alebo "otrasné" - tak som zvedavá, ako ju zvládne učiteľka. Živo si ju viem predstaviť, ako hádže zošit na zem, lebo sa jej niečo nepodarí spraviť hneď na 1x perfektne. 😀

pacna
26. aug 2010

nasa Beatka je taky maly nervak ked sa nepodari "kaslem na to" ja som na nete nasla s kym pojde ,je to u nas rozdelene na tych co su priamo z dediny a vyssie a tych co su mesto a ine dediny.

bodka70
26. aug 2010

pacna, ja to mam trochu komplikované, mne ide mladšia do inej školy ako staršia, takže v obidvoch to majú trochu ináč, čo sa týka info pre rodičov a v tej škole, čo chodí teraz staršia, majú stránku v rekonštrukcii, tak sa nedozviem ani toľko 😝

pacna
26. aug 2010

@bodka70 a prečo do inej skoly?

siouxsie
27. aug 2010

baby uz o necely tyzden si vystrajame deti prvykrat do skoly. tesim a bojim sa toho zaroven. uz teraz uvazujem, ako budeme riesit casovy harmonogram. kedy vstavat, kolko nam bude rano trvat kym sa oblecieme a vychystame do skoly, kedy budem pre Kuba chodit po vyucovani, ako rozumne poriesit cas na hru, trening a skolske povinnosti, kedy ist vecer spat. dufam sa do toho rychlo a "bezbolestne" dostaneme.

nejako nemozem nikde zohnat pre Kuba prezuvky do skoly. komplikuje to podmienka svetlej podrazky. vsade kde som pobehala, som videla len tmave podrazky. sice nam nikto zo skoly vyslovene nezakazal tmave podrazky, ale pride mi to ako logicke, vsak velmi dobre vieme, aku paseku dokaze taka tmava podrazka porobit na gumolite.

zajo79
27. aug 2010

v reno maju papucky take s bielou podrazkou, k tomu maju zdarma vrecko na papucky. vraj teda... idem zajtra kupit, dufam ze este budu

s_i_s_a
27. aug 2010

no veru uz sa nam to blizi...my ideme dnes pozriet na skolu ci budeme mat v triede niekoho znameho...
co ozaj obliekate svojmu prvacikovi prvy skolsky den?? Hlavne by ma zaujimalo co obliest chlapcovi...rozmyslala som nad koselou...

daniela1978
27. aug 2010

my ideme teraz tiež do prvej triedy a malému som na prvý školský deň kúpila košelu (bielozelenú na malinké kocky), tak to hádam môže byť, neviem, či sa hodí ísť až tak moc slušne, že v bielej košeli........
čo si všetko berete na ten prvý deň?

s_i_s_a
27. aug 2010

@daniela1978 ...ja tiez myslim taku koselu farebnu kockovanu...biela to sa mi zda moc...inac ani tricko s limcekom by nebolo zle...ale take bohuzial u nas neviem teraz akosi zohnat...
prvy den berieme len kvetinku pre ucitelku...a tasku este neviem...jeden mi povie ze v prvy den sa taska nenosi,ze naco...druhy zase ze ano, ze si tam aspon odnesie veci co dostanu...fakt neviem...lamem si nad tym uz dlho hlavu...nechcem aby sme boli jediny s taskou alebo jediny bez tasky... 🙂

daniela1978
27. aug 2010

@s_i_s_a to je presne to, jeden povie, že neberte nič, druhý, že tašku určite, tak neviem, ale viem, že foťák berieme na 100%. 🙂

siouxsie
27. aug 2010

@zajo79 ono s tou snurkou na krku to neni marne, ale viem si celkom dobre predstavit, ako tu snurku z krku chalanisko da dole a uz ani boh si nespomenie, kde ju to vlastne odlozil. s tym pripnutim o putko nohavic a strcenim do vrecka, ta karta by asi za chvilu vyzerala, akoby ju krava pozula a terminal by ju zrejme odmietol zobrat. podla mna najschodnejsie riesenie bude snurka s kartou pripnuta o skolsky batoh a zastrcit kartu v nejakom malom vnutornom vrecku batoha.

inac co na seba v prvy den do skoly, tak to moc neriesim. nachystam nejake nohavice a triceno. hlavne, ze to bude ciste a Kubo sa v tom bude citit prirodzene a pohodlne. a co sa tasky tyka, prvy den ju neberieme. ak aj dostaneme nejake veci, odnesieme v igelitke. vsak ani ziaci z vyssich rocnikov si na prvy skolsky den neberu tasky so sebou. no a samozrejme zoberieme ten fotak a kvietok pre triednu.
kocky a v prvy den si beriete so sebou aj posilu - ocina? ci idete iba same s dietatom?

katecameron
27. aug 2010

my berieme aj ocina

pacna
27. aug 2010

my ideme tri a to staci 😀 😀

tasku tiež neberieme 🙂 a nejako extra sa tiez neoblecieme 😀 😀

silvia07
27. aug 2010

my sme boli tiez pozriet rozpis....tak je ich v triede 23, z toho 12 dievcat...ma tam aj jednu kamosku zo skolky, tak som rada 🙂

katecameron
27. aug 2010

my budeme 22 s toho 8chalanov cize babska trieda budu ale to je dobre aspon ten moj bude kludnejsi a moze si vyberat 😀 kocky na spolusedenie urcite budu sediet chlapec -dievca aby sa nebavili

katecameron
28. aug 2010

uz len 4dni ja sa tak tesim ze uz idu do skoly konecne 😵

pacna
29. aug 2010

@katecameron aj ja sa tesim lebo uz im neni doma rady 😅 😅

katecameron
29. aug 2010

@pacna jaj a ja som myslela ze len s mojimi neni rady bo su uz ako z divych vajec este 3dni

pacna
29. aug 2010

odpocitavame aj my 😀 😀 😀 😀 😀

katecameron
29. aug 2010

😀 😀 😀 😀 😀

bluvatko
29. aug 2010

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

katecameron
29. aug 2010

ozaj a na ktoru rano mate prist u nas 7.45

renab
30. aug 2010

@katecameron Tak skoro? U nás máme byť o 9.00 hod. Otvorenie školského roka o 9,30 hod.

pacna
30. aug 2010

my na 8,00hod

s_i_s_a
30. aug 2010

nam zacina skolsky rok o 8:30....boli sme sa pozriet na rozpis ziakov...maju len dve triedy prvacikov...v jednej je 13 a v druhej 14 ziakov...som neverila vlastnym ociam ked som to videla....len skoda ze tam nema ziadneho znameho chlapca...len dve dievcata s ktorymi chodil do skolky...ale zase na druhej strane nas Samko si vedel vzdy najst kamosa hocikde...ma taky dar pritahovat ostatne deti 🙂 tak dufam ze nejakeho kamosa si najde....

katecameron
30. aug 2010

@renab nam to takto skoro aj vyhovuje lebodo 11stej musime byt doma a prvaci tam budu dobre 2hodiny dcera boli minuly rok 2 tak predpokladam ze aj syn bude o 11odchadzame na krcne dcera ma kontrolu po operacii takze vsetko musime stihat
UZ LEN 2dni dnesok uz neratam 😀 😀 😀

renab
30. aug 2010

A my sme takí oneskorenci. Ešte nemáme na škole vyvesený ani zoznam žiakov, takže nevieme, do ktorej triedy bude Maťo chodiť (predpokladá sa, že otvoria 3 triedy) ani zoznam pomôcok. Takže máme len klasiku: tašku, peračník, úbor na TV, prezúvky a zásterku na výtvarnú. Uvidíme, či niečo vylepia, alebo to bude prekvapko na štvrtok.