Sexuálne obťažovanie: Polícia vyšetruje učiteľa na škole
To sme dopadli.
@letfenixa počula samozrejme, ale tam šlo o obťažovanie väčšinou si myslím.
No ved, ano existuju aj existivali uchylaci, preto treba s detmi aj o tom rozpravat. Primerane veku.
@1ryba Hrozné
@silvike U vas to bolo tabu ? Nerozpravala si so synom/dcerou kde ich nema nikto chytat, co km nesmie hovorit, ako maju reagovat ked nieco taketo pocuju, vidia a pod. ? Ja neviem, ja sa normalne s nasimi detmi rozpravam, lebo vidim aka je sialena doba co sa mravov tyka. Tak nejak prirodzene, ked je taka chvilka tak sa bavime o tychto veciach.
@viestta Ja neviem, ja si zas myslim, ze vacsina rodicov spoluziakov mojich deti kludne taketo temy primerane veku s detmi riesi. Ved spolu kuknu spravy, filmy, reklamy, uputavky a xy veci na nete zahliadnu tak neverim ze normalny rodic nedovysvetli, neupozorni a nepredebatuje s detmi.
A v Čechách pedofil Matej? Dostal tri roky podmienku a triky roky zákaz činnosti a veselo si učí ďalej.
@silvike so mnou sa o tom nikto nikdy nerozprával. Ani doma ani v škole. Nemaj ilúzie
@dominikamacakova Dobre, uz som ticho. Uz nebudem mat teda iluzie ked mi tu takto s viesttou radite. Dobru noc ;)
@silvike
@dominikamacakova veď pozrite tu, koľko ľudí sa zapojilo do diskusie. Pritom téma sa dotýka množstva rodín, ale nikto o tom nechce rozprávať.
Škoda, lebo deti treba o tom riadne edukovať, aby vedeli čo sa im môže stať, čo musia vtedy urobiť a hlavne, aby vôbec vedeli pomenovať čo sa deje, že sa to nesmie a pod a vedeli že sú obeťou. Zvlášť ak sa to deje v rodine, dieťa môže skutočnosť zamlčiavať.
@1ryba si zober že ten učiteľ má tiež doma deti 😳😱.
@viestta najhorsie je, ze malym detom, detom ako takym malokto uveri a skoly si nechcu kazit reputaciu. Odhali sa to na verejnost az vtedy ked sa do toho obuje niekto priebojny, ci verejno znama osoba.
Ano dnes je to take priebojnejsie ale stale je to podobne ako napriklad ucitelia, farari volakedy, po zneuzivani boli len docasne mimo alebo boli presunuti inde a zanechavali za sebou spust do konca ich zivota, kopec zivotov zmrzacili, utyrali k
smrti. Kazdopadne mozme byt radi ze sme o krok vpred a viac sa pripadov odhali ako neodhali a potom su nasledy, najma ked ani netusis, ze to co sa ti dialo bolo zneuzivanie.
presne v skolach potrebuju byt o tom diskusie, lenze povrchne nabozensky zalozene rodiny maju klapky a nechcu aby sa toto ich deti ucili, sebci.
@galioska Ved to nema s nabozenstvom nic spolocne. Kazdy rodic, ci je veruaci ci neveriaci predsa chce, aby jeho dieta nikto neobtazoval. Tak mu normalne prirodzene primerane veku vysvetli, co uz moze byt obtazovanie, kde sa ho nikto nesmie dotykat, co by mh nikto nemal hovorit a robit a dalsie tie veci. Ja neviem, ja tam nic nabozenske nevidim.
@silvike ona to myslela tak, že niektorí veriaci sú puritáni a zabedbajú sexuálnu výchovu detí a prevenciu pred zneužívaním, lebo nebudú predsa o tom fuj rozprávať deťom… ale že im fuj dieťa bude mať traumu lebo to niekto zneužije je asi v ich očiach vnímané ako menšie zlo.
Mozes byt puritan aky chces. Raz ked to svoje dieta milujes a vidis co sa vo svete deje tak s nim skratka rozpravat budes. Lebo ho chces chranit. Tu to netreba rozlisovat podla nabozenstva, lebo aj rodiny, kde rodicia v kuse v robote, nemaju vobec cas na deti, deti cele dni bezprizorne surfuju na nete, tak ani tam sa zrejme tie deti od rodicov vela nedozvedia. A to napriek tomu, ze nie su ani puritani ( ako si tu nazvala veriace rodiny). Len napr. nemaju cas o tom s detmi rozpravat. Skratka, ked rodic chce, bude aj o tom s detmi rozpravat, bez ohladu na vsetko ostatne.

@letfenixa Ved to nemusi byt dokladna sex.vychova. Normalne sa rozpravanie s detmi.