Sexuálne obťažovanie: Polícia vyšetruje učiteľa na škole
To sme dopadli.
@galioska zas nehádž všetkých veriacich do jedného koša. Sme katolíci a dieťa rozhodne upozorňujem čo je v poriadku keď sa mu deje a čo už nie.
Autorka, vy mozno upozornujete, ala sama si napisala, ze si prekvapena, ze su zneuzivani aj chlapci. Teda vela o tom ani ty sama nevies, takze ako mozes plnohodnotne vysvetlovat? A ano, prave veriaca komunita je velmi proti insticionalizovanej sexualnej vychove ako takej. Pretoze v ramci nej by sa ich deti dozvedeli, nielen biologicke veci ohladom rozmnozovania ale dozvedeli by sa aj o roznych metodach antikoncepcie, ktore podla vasej viery nezedpovedaju vasmu uceniu. Dozvedeli vy sa aj to, ze homosexualita nie je ani hriech, ani choroba, ktoru treba liecit, ani nieco nehanebne a ludia s inou sexualnou orientaciou nie su zvrateni a idu proti prirode ale aj proti Bozim zakonom.
Ako svojim detom vysvetlujes (alebo sa chystas vysvetlit) otazky antikoncepcie a inakosti v sexualnej orientacii?
autorka
pisem o dovodoch, preco deti nemozu byt informovane v skolach o tom, odbornikmi,,,
@viestta nevedela som, že tak malý chlapci ako som sa následne dočítala a nechytaj ma za slovíčka. Odpusti si ten disrešpektujúci tón. Úrčite sú veriaci ktorí o týchto veciach nechcú rozprávať, vidím to a nesúhladím s tým, lenže viera a ľudia sa dosť zmenili takže to neplatí celoplošne. Mám priateľov homosexuálov, takže po vysvetlenie nepôjdeme ďaleko ;). Jediné čo mi prekáža, je časté menenie partnerov v tejto komunite.
Akoby sa heterosexualov promiskuita netykala... 🙄
A co sa tyka veriacich vs sexualna vychova, tak ja si pamatam ako tu na MK zavladla panika, ked sa pred par rokmi u jej zavedeni velmi vazne uvazovalo a ked sa nemylim, mala byt aj sucastou niektoreho referenda. Odvtedy si o tom iluzie nerobim. Rovnako ako si nerobim iluzie o tom ako niektori ludia "vysvetluju" veci okolo homosexuality svojim detom. To mi stacilo len citat co sa dialo v ramci predvolebnej kampane pred poslednymi parlamentnymi volbami. Nie je to tak davno, to by si si mohla pamatat a mohla by si si urobit o tomto realny obraz
@galioska aha to je o inom. A čo s tým má môj anonymný príspevok?
@galioska lenže ja napríklad tiež nesúhlasím so sexuálnej výchove na školách v plnom rozsahu. Tam to môže byť ľahko zneužité a rada by som tieto informácie podala deťom v takej podobe, aby bola pre mňa a moje deti vyhovujúca. Súhlasím, aby deťom povedali základné fakty o anatómii a prípadne nejaké besedy o zneužívaní a jej prevencii. Ale knihy ktoré som videla boli otrasne a vulgárne spracované.
@viestta ak vieš niečo o homosexuáloch, tak vieš že sú promiskuitnejší.
no vidis to, potom sa necuduj. Neviem aje mas predstavy ako to vyzera v case ,,ukazky,, v skole ale urcite tam nemaju ludi co pred nimi sexuju alebo homosexualov co sa pred nimi bozkavaju alebo neviem co. Co sa tyka veku cim skor tym lepsie, uz batolata, deti v skolkach zazivaju peklo a myslia si ze je to normalne, ze to dospelaci s detmi robia bezne.
Mozno, mozno nie. V kazdom pripade, promiskuita sa tya aj hetero, takze tento argument je taky nijaky...
A ked prideme k tym kniham, neviem co je na kreslenych ilustraciach vulgarne. Vsak je to anatomia a schematicky znazornena. Nikde som nevidela ziaden vulgarny obrazok. Ale mozno pre teba je vulgarny aj edukacny plagat u gynekologa, kde su znazornene a popisane zenske pohlavne organy... U urologa som videla jeho muzsky naprotivok.
@galioska co v skolkach, tak to asi nebude take zle ako to byva v rodinach. Pretoze najviac su deti zneuzivane vo svojom domacom prostredi a, zial, aj ich vlastnymi pribuznymi. Doma im to nikto nepovie, v skole sa nedozvedia, ze toto nie je v poriadku a mozno az v puberte alebo v dospelosti zistia, ze boli zneuzivane.
@letfenixa 🤮 čítala som o takých pokusoch, s následným exitom bábätka.
Autorka, a prave preto nam treba sexualnu vychovu ako sol. Pretoze, toto sa tyka vsetkych deti, vsetky deti maju byt oboznamene s tym co by sa mohlo stat a ako maju reagovat. Aj na pedofilov aj na tie tvoje socky, ktore nie su jedinou hrozbou. Pretoze ulistny a slizky, co obtazuje dievcata (aj dospele zeny) moze byt aj tvoj seriozne vyzerajuci sused, ktory chodi v obleku.
@viestta to ma byt už na škôlkach výchova k súhlasu a emočna výchova

@silvike no neviem, rodicia nabozensky zalozeny nedovolia any ich dieta sa o tom ucilo a malo nejake nazorne sexualne ukazky.