icon

Shih-tzu - skúsenosti

23. dec 2021

Ahojte, chcela by som steniatko shih-tzu, mate s týmto plemenom skúsenosti? Akú ma povahu? V čom sú jeho pozitíva, negatíva? Viem,ze sa treba starať o srst, pravidelne ho cesat, kefovat,kúpať.
Viete odporučiť chovateľa, chovnu stanicu alebo niekoho, kto ich predáva? Najlepšie východ SR, alebo stredné Slovensko.
Mala som predtým yorkshira a maltezaka, teraz zvazujem inu rasu🙂
Ďakujem za prípadné info, krásne sviatky🎄🥳

Strana
z2
perthes
20. jan 2022

@jess31 skoro zvláda keď ste v práci a je sama doma. My máme podpivničeny dom, dole si izby zariadené , teplucko tam je. Môže si chodiť po všetkých izbách keď budeme v práci. Myslíte ,že to môžem tak riešiť keď odídeme za svojimi povinnosťami ?

simisi
20. jan 2022

Nas Max ma rok a pol,je vesely,hravy,perfektny spolocnik.Rad sa hra,a uplne v pohode vydrzi sam doma kym sa vratime z prace a deti zo skoly.Nerad sa cese,takze ho davame strihat.

perthes
20. jan 2022

@simisi aky krásny. Ako to je hygienickými návykmi ? Trvá im to dlhšie sa naučiť ? Vy máte s PP. Myslíte že v lete alebo v jarných dňoch môže byť aj vonku. Bývame v dome a my sme časti na dvore..co budeme sedieť dnu keď máme záhradu. Na druhej strane ,v teplých dňoch môže byť aj v záhrade pustený, pokiaľ my sa vrátime z práce

jess31
20. jan 2022

@perthes nasa nieje sama .Je s maminou a tá je na dôchodku.A keď ideme do obchodu malá v pohode vydrží.Ona je zlatíčko.Nikdy nerozkusala nič.Ziadny kábel, topánky nič.Ona si lahne ráno keď ja idem do práce o pol 8 .A mamina ju musí budiť okolo 13.00 nech sa ide vyvenčiť.Teraz je už staručka.,ale keď bola mladšia a bola doma sama stalo sa, že musela byť tak oni vydržia. Nepoznám shi-tzu , že by nevedela byť sama. Majú fantasticku povahu a prispôsobia sa vám 🌹

simisi
20. jan 2022

@perthes my sme si ho priniesli az ako 4 mesacneho,ale este nemal uplne hygienicke navyky,pocula som,ze im to trva dlhsie.Nie je s PP,my sme ho kupili od rodiny s malymi detmi co sa mu nevedeli venovat.My sme na byte,ale chodievame s nim na zahradu,velmi rad je vonku.Inak je to typicky gaucak,ma rad svoje pohodlie😃

perthes
20. jan 2022

@simisi na tej fotke prvej vyzerá ako medvedík

brembo
20. jan 2022

@jess31 alebo vy im 😀

perthes
20. jan 2022

@jess31 my by sme chceli s PP alebo aj z útulku. Bojím sa tých mnoziarni..

jess31
20. jan 2022

@perthes pozrite na fb shi-tzu v núdzi sú odobraté z množiare a veľa krát sa stane, že zomrie majiteľ psík ostane.Je síce starší,ale myslím, že bude za domov vďačný a najlepší parťák.Ja mám fenku moja je veľmi choručka už od 2.rok.Je to rozdiel mať z papiermi vyhnete sa zrejme tomu čo žiaľ my nie,ale dáva toľko lásky, že mne stojí za všetko.A to žiaľ diagnózy zlé a veľa.,ale pasujeme sa od jej dvoch rok a má 12.Bojujeme či už to boli moč.kamene, či chronický zápal uši, či nádory, operácie, hospitalizácia,zlyhanie imunitného systému,uzliny v brušku a aj nych čas.tela.Drzime sa pri živote na liekoch,ale žijeme a dôležité , že nemá bolesti .Máme tých najlepších lekárov ktorí ju vždy postavili na nohy aj keď to bol ťažký boj.Naša je z množiare.Tak preto

morgis
5. dec 2024

@simisi ahoj vipadava mus srsť chcem takeho do bitu

jess31
5. dec 2024

@morgis shi-tzu ma vlasy nevypadava

Strana
z2