Šikana na úrade práce
Ahojte neviem ako to nazvať, mne to príde už cez. Mám dve malé deti,pre ich častu chorobnosť, som po 4 výpovediach...ostala doma,a zaregistrovala sa na upsvar...áno kvôli tomu aby mi bolo aspoň zdravotné hradené.Pracovníčka ma posiela sa hlásiť každý mesiac klasika,plus mi domov chodia pozvánky na pohovory,hovorím si okej,beriem deti za ruku a idem...samozrejme akokeby som mala lepru,ked prídem s deťmi...pracovníčka povedala...že čo to má znamenať,pohovor bol na UP,že som si dovolila prísť s deťmi,som sama,nemám ich kde odložiť.
Mám len bc. vzdelanie ale pracovníčka má posiela na pohovory upratovačka,dnes to bola chyžná,posiela má do ,,automobiliek" na operátorku...pritom vie, že deti musím dať a vybrať zo škôlky. Nemám vymýšľať.s.pracovnou dobou.Skolka je od 6:30, práca od 6:00...alebo ma posiela na pohovor napríklad 20 km od mesta... Nikde som nemala takýto problém,všade som slušná,usmievavá. Navyše vie,že mám inú korešpondenčnú adresu ako trvalú (neviem to momentálne ešte zmeniť). Ona to akceptovať nebude,lebo ju to nezaujíma,len to čo je v občianskom.Vygumovala to z mojej karty,predchádzajúca pracovnicka,s tým nemala najmenší problém. Začínajú sa prázdniny, už mi dala do rúk 2 pohovory,zasa musím ísť s deťmi.To mne nevadí ja idem.Poviem ako je.Do septembra určite nemôžem nikam nastúpiť,aj ona to vie. Ja som sa na toto obdobie snažila finančné pripraviť,že budú choroby atď. Viem to potiahnuť ešte,ale tých 80 € zdravotnej mi samozrejme pomôže.Nepoberám okrem.pridavkov nič. Chodí to takto aj u Vás? Rozmýšľala som,že kašľať na to.Do materskej som riadne všetko platila,do dôchodku tomuto štátu vrátim ešte dosť.Ze si požiadam o dávku v hmotnej núdzi a vyradim sa z evidencie. Lenže vlastním polku domu,tak povedala,že neprejde, že sa viem zabezpečiť predajom polku domu. Ale kto kúpi polku domu?Keď vlastník ktorú na druhú ju nechce?Ako neviem čo mám robiť. Chcela som ,,pomôcť" od štátu,že.mi preplatí poistenie, na dobu kým nebude možné ísť spät do práce nie na roky. Som v situácie v akej som. Ale ja neviem či kašľať nato. Som registrovaná prvý krát ale takéto správanie som od pracovníčky nečakala. Vidí že tam prídem s trojročným chorým dieťaťom, a rovno z úradu má pošle.na pohovor,lebo nemám papier odmleksra....
@mamelka ved ked prides na SR, prejdes si stranky uradu prace, popytas sa kamosiek, rodiny a hadam ti poradia. Ja si myslim, ze stranky slovenskych uradov su prehladne a da sa najst, co potrebujes. Len musis hladat a citat pozorne 😉 a keby čosi, my ti tu poradime.
@martinkatinka ja tiež tak. Po Bc som robila 3r zubnu sestričku 😁 ale ja som ďalej nechcela ísť lebo tam sa nevedelo ako druhý stupeň bude.
@martinkatinka, IT. A 99% pozícii, kde sa vyžaduje VS je mysleny druhý stupen. Tomu 1% stačí priemyslovka alebo prax.
@martinkatinka ďakujem, určite sa budem pýtať. Zatiaľ mám rodicovsky,tak to mam ešte nejaký ten čas,,kľud,, 😊
@vroni tak aj v IT mozu byt nizsie a vyssie pozicie 😉
Nechcela som sa tu prezentovať,že sa ohanam nejakým pre mňa nepodstatnym titulom,ktorý ani nepoužívam,nespomínam ho ak nieje treba, nemám ho ani v OP, pre mňa to je neukončené,ako som písala skôr na hanbu že mám ,,len" bc ...len som chcela ozrejmiť veci, že či takto to proste chodí...nesom z toto fachu, neviem ani aké sú davky,podmienky,aky je medzi nimi rozdiel.ktoré pojmy knvomu patria.Vobec som sa predtým o tieto veci nezaujimala,nebolo potreba.Proste tieto veci neovládam vôbec.až teraz som si to trosicka preluskala.Nechcem aj keby sa asi podarilo,ten plateny rodicak alebo neviem ako sa to volá.ja chcem a budem pracovať.stále som pracovala,len proste taký mám za sebou rok.Idem ďalej.Nevedela som o tejto možnosti.V mojej naivite som si predstavovala,že ťa s takými vecami oboznámia,ani mi nenapadlo,že takéto ,,výhody" štát môže poskytovať.Pred 20 rokmi na up to takto nebolo,pamätám že mi všetko vysvetlili.Nie len tu máte papier. Prídite o mesiac.Ked som mala alebo začala otázku, tak v papieri je všetko čo potrebujete.Toto odneste na zdravotnú.Tak reku okej. Paráda.Ja svoju situáciu vyriešenú mám. Ja som si asi prišla vyliať srdce,hnev neviem na dnešnú návštevu úradu toť vsio.
@martinkatinka veď ste aj poradili ďakujem Vám
@martinkatinka, aj sú. Akurát ani na jedno nie je treba Bc. 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@vroni veď takto vyzerám,keď idem na pohovor o ktorom viem dopredu,samozrejme sa na to pripravím,ale keď sa idem bežné hlásiť,a ona má rovno pošle.Tak ja v tej chvíli musím ísť aj s ním. Nevidím dôvod platiť, susedu,keď dieťa je ako tak už z choroby,do kolektívu ešte nemôže, žeby som sa s ním nemohla ísť hlásiť. Každý jeden raz stretnem takú istú ženu na úrade s dieťotom za ruku.Uplne bežné. Pritom o tej konkrétnej práci chyznej,to bol prvý deň pohovorov, keď by ma tak ozaj chcela .zamestnat,nemohla som ísť zajtra pozajtra,keď pohovory robia viac dni?Ona nepočúva,že okej v pohode, keď robia pohovory aj zajtra a pozajtra ja tam samozrejme.pojdem,dám dieťa susede. Nie treba ísť dnes,dnes.mi prinesiete papier,či Vás berú alebo nie...Čiže áno vyzerám ako trafená,keď tam idem s tým ,,dzeckom" ako ho nazýva. No koment toto.
Na tvojom mieste rovno z jej dverí idem do dverí vedúceho ja som tak urobila pracovníčka síce sa odula ale mala som pokoj, a ak nepomôže idem vyššie, nemôžu ti ponúkať prácu ktorá nie je v súlade s tvojím vzdelaním a situáciou
Autorka, prestaň sa obhajovať pred supmi, co sa tu na Teba zlieti. Môžeš mať celú melantu u riti, rovnako ako babu z upsvar. Inak, nie je to nejaká tvoja prasesternica, s nejakou rodinnou krivdou, ona teba moze poznať, ty ju nie. Baba do teba klavíruje 5 minút a ty na to budeš myslieť celé leto. Však vytiahni do boja aj ty😵proti nej. Ďalšiu návštevu máš v septembri? Pozdrav ju zovialne z dverí...
Som tu aj s dzeckami▪️😃 strc im do rúk cukrovú vatu a hod ich do nalady🤕😃
bude mať pre teba nachystané nejakú tramtariu pekne sa usmej a zakrič
pani vedúcaaaaaaaa, zasa nám ísť 60km na casting podlahovej kozmetičky, takto rozhanate aj romky z Veľkej Lomnice? Kľudne sa s nimi zahrávaj, co ti môžu? Nezaplatíte ZP? Vyhrážajú sa Tribulom!!!
Baba, však ja ti tu sikanu závidím. Lakatoska by s ňou vytrela podlahu a takých hujerovych v akcii ešte nezažila. Máš možnosť s tou babou na tom upsvare dospieť a obhájiť svoje práva. Chod sa poradiť, ci si môžeš rok spätne podať hmotnú núdzu a s úsmevom žiadosť herečke podaj. Však ygor furt ukazuje grafy, ako sa máte dobre. Tak si podaj HM nech sa máš dobre podľa ygora▪️!!!!!!! Využi to🐻

@vroni a to co je za sferu?? V statnej a verejnej sprave je toto jednoducho odstupnovane... Tak ako existuje aj treti stupen, doktorantske studium.... V kazdej sfere sa da dalej vzdelavat. Aj kurzy tym myslim.
Ja mam prvy stupen a tolko kurzov, ze rozhodne vo vzdelani nestagnujem, len som uprednostnila iny typ vzdelania, nie druhy stupen vysokej skoly.