Silná menštruácia aj 6 mesiacov po pôrode

lienka1996
11. jan 2020

Ahojte žienky, som už skoro 6 mes po pôrode a každý mesiac mám veľmi silnú menštruáciu tak, že skoro vždy pretečiem. Nepomáhajú mi ani veľké vložky (inkontinenčné). Na začiatku idú zo mňa veľké "hrudy", to trvá asi 3 dni, potom mám 1 deň normálne a skončí sa mi to. Menzes mi chodí pravidelne. Bola som aj na gyn a vôbec sa mi nevyjadrila k tomu, iba že si nemám s tým robiť starosti.
Pomohla by mi antikoncepcia aby sa mi to upravilo?
Ďakujem

seahorse27
11. jan 2020

Aj ja som to tak mala po obidvoch porodoch. Cca do roka sa to upravilo.

catherine1989
11. jan 2020

Už budem dva roky od pôrodu a az teraz sa mi to upravilo - tiež som veľmi silno krvácala. Tiež som to riešila s gynekológom, on mi odporučil teliesko, ale kedze min. ešte jedno bábo by sme chceli, je to pre nás zatiaľ bezpredmetné

bagre
11. jan 2020

ahoj, poradiť čo s tým neviem, ale aj ja to tak mám od posledného pôrodu. 2 dni katastrofa a potom už len tak aby sa nepovedalo...

engel76
11. jan 2020

Mesiac som brala antikoncepciu, ktora mi ale nerobila dobre a potom som mala norethisteron kvoli dovolenke na oddialenie menstruacie. Nieco z toho pomohlo.

lienka1996
autor
12. jan 2020

to je dosť dlhá doba 2 roky. Keď si sadnem na záchod, tak ako keby všetko zo mňa vypadlo sa cítim, bolesti nemám, len keď idem dostať a potom nič. Každý zo známych mi odporučil antikoncepciu, že by sa mi to malo upraviť. Len neviem ktorá by bola taká najlepšia, aby som z nej nepribrala. Nemôžem sa ani počas svojích dní venovať malej a dvíhať ťažké predmety.. lebo to je katastrofa

seahorse27
12. jan 2020

@lienka1996 ja som presne na to antikoncepciu zacala brat - ale problem bol, ze mi po porode uz vobec nesedela ta, co som brala predtym, rozne som poskusala, s kazdou bol nejaky problem - vacsinou spinenie skoro cely mesiac. Problem so silnou MS to sice vyriesilo, ale obtazovalo ma to cely mesiac. Po vysadeni sa silna MS aj tak opat vratila, musela som len pockat, kym sa to prirodzene upravi casom. To je ale moj pripad, u teba to moze byt ine. Kludne vyskusaj antikoncepciu.

engel76
12. jan 2020

@lienka1996 a zelezo v krvi je v poriadku, ked take straty krvi? S tym by doktorka mala nieco poriesit.

lienka1996
autor
16. jan 2020

@engel76 keď som bola tehotná, tak som mala strašne nízke železo a brala som aj tabletky, teraz neviem ako mám, lebo mi ani testy nerobili po pôrode, iba na prehliadke som bola po šestonedelí a potom keď sa mi objavila silná MS, povedala že to je v poriadku, tak sama nechápem ako to môže byť v poriadku, keď niekedy mi je až zle a nevoľnosť pociťujem keď strácam také množstvo krvi.

engel76
16. jan 2020

Ku koncu tehotenstva som mala tiez nizke zelezo. Poprosila som svoju gynekolog.nech mi po sestonedeli zoberie krv a nastastie ok. Ale divne, ze doktor nechce robit vysetrenie. Treba trvat na vysetreni. Ked nie gynekolog tak prakticky lekar. Prirodzeny zdroj zeleza je melasa black strap. Lyzicku denne, davam si do caju. Nezapeka ako tabletky. Na skusku aspon na mesiac a potom ten norethisteron.