Sklamanie z ľudí
Dobrý večer , potrebujem poradiť .. žijeme v malom meste každý tu každého pozná … mám problém s otehotnením ,trvá to uz dlhšie .. roky .. prichádzam do kontaktu s ľuďmi typu kedy už budete mať dieťa ? A podobne .. dnes mi jedna žena povedala ,ze som neplodna p*. Tak za chrbtom mi to povedala ,pocula som to . Dosť ma to vzalo . S manželom rozmýšľame ,ze odídeme žiť k jeho rodičom do Poľska . Mám chuť sú zbaliť teraz kufor a odísť .. nechcem tu už žiť .. čo by ste urobili na mojom mieste ? Sme dvaja mladí ľudia ,myslím ,ze by sme mohli ešte začať žiť inde . Bývanie svoje zatiaľ nemáme ,žijeme v prenajme . Ďakujem za prečítanie a vaše rady .
@selest si ma vystrašila 🙈 viem ,už som
si čo to prečítala .. ale to je to ,ze som veľmi dobrosrdečna a aj v mojej práci sa mi to už nie raz vypomstilo .. a keď svokra povie ,ze potrebuje pomoc ,ze sú sami tak sa mi myšlienky búria ,ze aha možno by to fungovalo a
bola by to cesta za niečím lepším
@lily246 máš pravdu ,som hlúpa
@monika12323 moznost svokra alebo mama som ja vyskrtla zo zoznamu. Hladaj ine riesenia, drzim ti velmi palce🍀
@selest ďakujem veľmi pekne ❤️
@monika12323 možno nie hlúpa, ale znieš strašne naivne, úplne si tu romanticky maluješ ako si budete s mužom prerábať domček, ale ten dom nebude nikdy naozaj tvoj, nikdy v ňom nebudete mať súkromie a nikdy na dedine nebudeš mať kľud od hlúpych zvedavých ľudí. Veď choď do väčšieho mesta, kde majú ľudia otvorenejšie mysle, kde sú lepšie pracovné možnosti, kultúrne vyžitie, zábava,...ak náhodou budete bez detí, na dedine so svokrou sa zblázniš.
@monika12323 Jasné, že máš so svokrovcami dobré vzťahy. A vieš, prečo? Lebo oni žijú v Poľsku a ty na Slovensku. Ak si chceš pokašľať nie len vzťahy s nimi, ale aj celý život, prijmi ich ponuku ísť k nim do domu. Ináč určite nie.
Rozumiem ti, sama nad tym niekedy premyslam, v nasej spolocnosti bezdetni ludia nemaju ziadne miesto. Ale ak by som sa stahovala, tak asi len do nejakeho vacsieho mesta v zapadnej Europe. Nepoznam polsku mentalitu, ale mala dedinka by asi nebola az taka anonymna, navyse Poliaci su velmi nabozni, co bohuzial castokrat ide ruka v ruke s prilisnym konzervativizmom, uzkoprsostou. Aby si nakoniec neskoncila na tom istom. Ale prinajhorsom vzdy je tu moznost ist si to tam vyskusat a neskor sa vratit.
@monika12323 neplodna p*.a? Takže takto. Keby aj čisto teoreticky je problém s plodnostou, tak na neplodnosť existuje predsa liečba! Ale čo je možné urobiť s primitívnostou tej osoby? S jej chápaním a vnímaním? Existuje pomoc v tomto prípade? Vôbec sa ňou netráp, zaiste ma svoje problémy a zahmlieva si ich staranim sa do inych. Zrejme prežíva svoje nešťastie. Toto vyrovnany človek nedokáže z ust vypustiť. Hlavne sa odosobnit, poľutovať takých ľudi a nachádzať si svoje šťastie v pekných veciach. Urcite ich mate s manželom veľa. 🍀♥️
@fineta ďakuje pekne za tvoje slova ❤️
@viera321 ďakujem veľmi pekne ❤️
@savanna presne si to vystihla ... byt bezdetna a mať problém s tým ,kde to všetci o tebe vedia ... áno viem ,neriešiť názor iných ... ale časom by to začalo vadiť každému ,taký človek ,ktorý s tým nemá problém to nepochopí ... proste to nejde ..
@monika12323, skus na to ist úplne naopak. Nie riešiť, ako život v diere vymeniť za život v inej diere, to nerieši absolútne žiaden problém, skôr vytvorí ďalšie. Ste mladí, nájdite si novú prácu, na novom mieste, ideálne aj lepšie platenu a začnite žiť svoj život. Keď ta vytočí poznámka nejakej vulgárne hlupane, tak ti dedinu neodporúčam. Nikde. Ver tomu, že toto je na každej dedine rovnaké, nech je ta dedina na Slovensku, Poľsku ci Rakúsku. S nadšením ti všade dedinské drbny budú strkať nos pod perinu a co nezistila, to si vymyslia. A na z vrátenie neúspešného snaženia, sa o dieťa tiež často pomôže mat iné starosti. Sťahovanie, novú prácu, nový byt...
@simonka22s Jasné, Slovensko je o ničom, treba vyraziť za lákavým dobrodružstvom na poľskú dedinu, do spoločného domu so svokrou. To bude vzrúšo! 😂😂😂
@h2 v poľsku sú trošku iné dediny ako na slovensku , tam ma dedina cez 6tisic obyvateľov a občianska vybavenosť je úplná iná ako niekde tu na slovensku a v meste ... mužová sesternica ani nevie , kto býva vedľa nej v bytovke ..
@monika12323 Ale prosím ťa, chceš povedať, že na Slovensku nemáme dediny nad 6000 obyvateľov a s občianskou vybavenosťou? A že tvojho muža sesternica nevie, kto býva vedľa nej v bytovke, to svedčí akurát tak o nej.
Ale evidentne do toho Poľska strašne chceš, tak choď. Niet nad vlastnú skúsenosť. Veľa šťastia.
@monika12323 ak vás tam nič nedrží, ani rodina, ani hypotéka, tak sa zbaľte a choďte na nové miesto. Možno to bude dobrý začiatok a nové prostredie vám urobí dobre. Držím palce a praj všetko dobré 😉
Keby som mohla tak by som ta objala... Ta osoba co to z úst vypustila je primitívna p*ca... Verím ti ze chceš už byť mamou, ale na tvojom mieste by som to neriešila odchodom do poľská, ale odchodom do nejakého väčšieho mesta tu Slovensku, vo veľkých mestách sa poriadne nepoznajú ani susedia z jedného vchodu, takže by si tam mala omnoho väčší pokoj a keď budeš v pohode ty a aj tvoj manžel, tak sa to určite rýchlo podarí a vy budete držať v naruci svoj ukricany uzlík šťastia ❤️
Môj brat žije v Poľsku a podľa toho, co hovorí, sú tam presne taki istí ľudia ako všade, maľujes si to moc na ružovo.
@monika12323 Pozri, budeš o skúsenosť bohatšia. Choď. Keď tu nie ste spokojní, načo by ste sa tu mali trápiť? Spoločným bývaním niečo našetríte a keď už nebudete mať iné východisko, osamostatníte sa. Život je cesta, nie zastávka. Iní išli do Írska, do Ameriky hľadať svoje šťastie. Vy pôjdete do Poľska k svokre a možno si budete rozumieť. Keď nie, nebudete prví ani jediní.
@loliki ďakujem veľmi pekne 🙂
@monika12323 No zo svojich skúseností hovorím, nie je dobre uchodit pred ľuďmi. Zlých ľudí a hlupákov nájdeš vselikade. Ja som si to tiež myslela,že keď sa odstahujem bude lepšie. No a stalo sa to,že som natrafila ešte na horších ľudí. Myslím si,že pred zlými ľuďmi netreba utekať, ale sa im postaviť a to tak,že ísť na nich s úsmevom a dávať im úplne ignorantske odpovede a za tým sa usmiať. Nesmieš sa trápiť, lebo o to tým ľuďom ide. Prečo by si sa mala trápiť ty,keď si nič nespravila?Nech sa trápia oni.Preto ich musíš úplne ignorovať a len sa pousmeje.
Ja som začala používať, že takýmto ľuďom s úsmevom poviem len vetu,že Tu špinu čo ste vypustili s huby,tak vám ju všetku posielam späť, neberiem ju na seba.vVer či never,ale funguje to,a takýmto ľuďom sa to vráti. Ži si svoj život a netráp sa,tvoj muž nech ti je oporou a ostatný nech ťa nezaujímajú. To sú len ľudia ktorí majú problém sami so sebou.Prajem veľa šťastia.
@monika12323 smutné, že medzi takými ľuďmi žiješ, ale nič vás tam nedrží. Píšeš, že práca, potom píšeš, že je to ťažká práca..... Vieš čo, ja som dlho nemohla otehotnieť, lebo som mala extrémne veľa stresu v práci. Zodpovednosť, priveľa práce na primálo ľudí, nervózni kolegovia, všetci neustále pod tlakom... Potom sa to zmenilo, v práci sa všetko otočilo a ja som mala kľud. Čoskoro som bola tehotná. Teraz to už viem, verím tomu, že tie priveľké tlaky mohli za to, že som sa druhého dieťaťa dočkala až po 40tke. Odídte, zmeňte prácu obaja. Ale choďte obaja spolu do neznáma, začnite obaja na zelenej lúke, nešla by som žiť ku svokrovcom. Môže sa to škaredo pokaziť. To, čo povedala ta chudera hod za hlavu, ľudia s takým správaním sú úplný suterén. Žial, majú občianske preukazy a chodia voliť.
@monika12323 ľuďom sa nezavďačíš nikdy.

@monika12323 budem sa opakovať, chceš ísť z blata do kaluže a vôbec to nevidíš :( určite radím odsťahovať sa, ale nie tam kam plánuješ, ale asi sa potrebuješ nasilu poučiť na vlastnej chybe, keď nestačí poučenie z chýb iných :(