Sklamanie z vianočných darčekov
Milé maminky a tehuľky,chcela by som s vami podebatiť ohľadom vianočných darčekov..Zároveň sa chcem spýtať,či sa vám niekedy stalo,že ste boli sklamané,či nespokojné s darčekmi a ako to riešiť.Ja niesom náročná a poteším sa aj maličkosťou,ale keďže darčeky nikdy nedostávam,tak aspoň by som rada podebatila.Ja nedostávam ani od manžela a ani od svokrovcov,akurát tento rok mi dal svokor papuče ale tiež o 3 čísla menšie-neobujem ich.sú to 37 a ja mám nohu 40... ☹
@mimikuku nechcem byt hnusna mimi ale mozes si plne za to sama, ze ta nepoziadal o ruku hoci ty v kutiku duse po tom tuzis. Ak si mala taketo predstavy, ze svadba, tak si to mala dat najavo v case chodenia, aby pan vedel na com je. Ale sak na co by sa unuval ak mu to ty ulahcujes uz od zaciatku? On je spokojny, ty si zdanlivo tiez, kedze si mu nikdy nic nepovedala a zakladas s nim rodinu, rodis mu deticky, tak co by na tom zmenil....ja vas baby nechapem. Kazdu jednu co sa nevie od toho svojho dockat normalneho posunu vztahu hoci to chce. Bud to nechcem lebo na to kaslem, ale potom nebudem mat ziadny ani len mini pocit krivdy alebo to chcem tak a basta a dam to patricne kazdemu najavo, ze dlhodobe chodenie na divoko ee. Treba dat asi takemu natahovacovi casu vyrazne pa pa po prekroceni istej hranice a nie mat s nim deti a furt na to cakat. Lebo pre taketo typky ani deticky nie su dovodom. Oni v podstate ziaden dovod nieco menit nemaju.
ahojte, citala som sice len nieco. ale baby, teda ja vas obdivujem, ze takto viete fungovat, ja uz by som to davno riesila... 😠 😅 ...a este musim pripisat, ze som nesmierne vdacna zato, co mam doma... 🙂 😎 ...mna teda tieto vianoce muz tak prekvapil, ze som normalne nechapala, o ake darceky sa postaral, este aj podprsenku utrafil presne... 😉
@evinkal hmm, hej, mozno si to aj niekde spominala, ale som to nevycitala dobre z tvojich prispevkov, ale isto som citala viacej tem. hmm tak to je skoda, presne ludia skor opacne ocakavaju, ze ked byvaju zmiesane maju problemy a potom konecne pokoj... aaach no tak hadam sa ti aspon ulavi trosku tu, neviem ako by sme dobre pomohli...
no Evi k tomu axe, tak asi chceli aby sa ti trosku zapacil, nech vas to znovu nastartuje 🙂)
@evinkal Ahoj. Chcem Ti povedat, ze aj ja mam takeho manzela, ze na Vianoce mi nic nekupil, na narodky, meniny, donesie kyticu, ale na Vianoce nie. Toho roku sme boli na Vianoce doma a mal pod stromcekom darcek a aj mala, jasne ze odo mna, ale ja som nemala nic, ale videla som ze je mu trosku blbo, ze mala nosila veci, ale len jemu a mne nic, on si to ani nechcel pozriet, az potom, citila som sa hlupo, lebo doobedu mi povedal, ze mam zabalit knihy, pre jednu staru pani, co jej nosi obed. Tak mu vravim tak jej kupis darcek a mne nic? ta ani neviem co mi povedal, dotklo sa ma to
@michaelapillarova ja mu radšej nič nevravím,lebo potom býva zdutý a keď mám niečo dostať z môjho popudu,tak to je oničom..viac by ma to potešilo,keby to sám od seba podaroval.A na meniny a narodeniny,mne ani kvet,nič.o 16 dní mám narodky,tak uvidím,ale pochybujem.Zajtra má dcérka,ale o oslavu sa starám ja-chystám na 11-teho(kvôli financiám),ale pochybujem že aj jej niečo kúpi..
@evinkal je to strasne, asi sme si ich neprevychovali, ako niektore, ze povedia co chu a oni im to kupia , neviem byt taka, ale nechcem ziadne dari od neho len stacilo kjeby mi len sprchac kupil, aj ked ich je tam kopu, ale bolaby som rada, lebo by to bolo od neho, a narodky nasa mala uz mala. A tiez som jej robila oslava, tak si predstav, ze sa so mnou nerozpraval, lebo bolo u nas vela ludi a naco take oslavy. A to boli malej prve narodky... hruza
@michaelapillarova ako sa volá tvoj muž?nieje náhodou Vlado? 😀 že či ten môj nemá dve ženy.... 🙂 reaguje tak ako aj ten môj,keď som včera vravela že som na 11-teho objednala u kolegyni tortu k narodeninám,začal mrmlať že načo,ona to nechápe....bla,bla...chlapec mal každý rok inú tortičku a aj vtedy brblal,ale nakoniec mu chutila! 😲
ja som sklamana nebola, lebo som si vacsinu kupila sama. moj muz otvorene povie, ze nema cas, nema rad nakupovanie, plno ludi. tak som ho vytiahla na vianocne trhy a spolu sme vybrali darceky pre mna a aj pre neho. odo mna mal aj vacsie prekvapenie. ja od neho ako prekvapenie knihu. hoci som uz nic necakala. a tento system mi vyhovuje, lebo si sama sebe kupim, co sa mi paci. co vacsinou vie, tak mi kupit spodne pradlo, ale aj tu sa niekedy netrafi. ale ked je mimo Slovenska, akokeby mu zrazu nakupovanie robilo radost a vacsinou mi nieco pekne prinesie. v ich rodine si darceky vacsinou nedavali, ale tym, ze som prisla do rodiny, tak sa to dost zmenilo, a potom co prisli deti, tak uz je to samozrejme. dokonca svokra ma tento rok milo prekvapila, vacsinou posiela peniaze, teraz kupila sama darceky a som milo prekvapena, ze kupila fakt potrebne veci..
@evinkal nie, vola sa martin 🙂, ale nie je nahodou tvoj znamenie lev? Presne tak reagoval aj nas, ze naco, nerozumie tomu, ale ved on sa o nic nemusel starat, sadol si a sedel a ja som ich obskakovala.
@evinkal som sa zmylila, nie lev ale strelec ci nie je?
@evinkal @mimikuku podľa toho čo ste písali ako dlho ste so svojimi partnermi a podľa veku detičiek, ste ich mali po roku - dvoch vášho vzťahu, však? A možno aj tam je chyba, že potom sa už život upriamil len na deti a nebol čas spoznávať jeden druhého. Možno keby ste spolu chodili dlhšie napokon by ste ani neostali spolu. Podľa mňa je veľmi riskantné ísť do svadby alebo už mať deti po roku čo sa dvaja poznajú.
Ja som si svojho manžela vzala až po takmer 5 rokoch, síce sme spolu nežili v jednej domácnosti (až po svadbe) ale už ma naozaj na ňom nemalo čo prekvapiť. A až teraz po 3 rokoch manželstva čakáme naše prvé bábo. A ak ma môj manžel v niečom prekvapí, tak je to len v dobrom. Za tých osem rokov sme naozaj mali čas všeličo prediskutovať, prebrať a spoznať sa. Aj svadba bolo niečo prirodzené, ďalší krok v našom vzťahu. A ako píšeš, že keď sa tvojmu mužovi niečo nepáči ide do krčmy 🙄 to je podľa mňa maximálna neúcta voči tebe a ignorancia. Radšej keby ste sa poriadne pohádali a všetko si vysvetlili. Aj my sa s manželom občas pohádame, ale vždy sa o pár minút na to udobríme, všetko si ešte raz vpokoji vysvetlíme a hlavne nikdy jeden druhého neobviňujme.
@cervena_ciapocka ja by som ti vedela písať o tom, ako dvaja pred svadbou spolu žili aj viac ako 5 rokov (a nie jeden pár) a ako to potom dopadlo. ☹ ☹ ☹ .
A naopak, ja s manželom sme sa zobrali 7 mesiacov po zoznámení a prvé dieťatko sa nám narodilo 10 mesiacov po svadbe. A nič to nebránilo tomu, že sme minulý rok oslávili 20. výročie svadby. 😵 A vôbec by som si nedovolila napísať, že ma už na manželovi nič nedokáže prekvapiť, alebo že som za vodou. Po tom, čo vidím okolo seba ........ 😒
@cervena_ciapocka tak po prve to mate zvlastne rozdele..najprv ste pisali mne a potom evinkal
a po dalsie ano jednoducho to tak vyslo a mozno by sme ani spolu neostali nebyt toho ze cakame babatko ale sme spolu uz 7 rokov a myslim ze koli detom to nieje, mozte byt stastna ze vy mate ukazkovy vztah s uvodom, jadrom a zaverom no nie kazdemu sa to tak podari 😀 😀 😀
@renab aj ja poznám podobný pár ako vy 😉 ale v dnešnej dobe by som sa bála tak rýchlo vbehnúť do vzťahu, aj keď dnes je "normálne", že sa aj po 30 rokoch manželstva rozvedú 😒
@mimikuku jasné, že sa to nedá škatuľkovať, ale niekedy je aj to príčina
.... a človek aj tak nikdy nevie čo ho čaká, v ničom nemá istotu ... aj dobre prosperujúci vzťah môže po rokoch stroskotať a naopak, tie zlé sa môžu dobre skončiť
@cervena_ciapocka ja viem ze nieje problem sa rozviest alebo odist od partnera 🙂, ale o toto v tejto teme neslo - aspon myslim 😀 , kazdy nech si zije ako chce a s kym chce, su vztahy take a take , no ja som len chcela poukazat na to ze my je niekedy luto ze ma ani o ruku nepoziadal
@mimikuku ja by som nedokázala bez slova čakať či si ma vezme alebo nie. Ale tiež som nečakala ani nič romantické a podobne. Proste to normálne prišlo, že teraz je ten správny čas, vybrali sme si mesiac svadby a šli kúpiť prsteň.
.... a dúfam, že sme sa nepochopili nesprávne, ja som tu nechcela nikomu radiť s kým má žiť alebo nie, a už vôbec nie ako má žiť.
@cervena_ciapocka ...ja necakam mne je jedno ci sme alebo niesme manzelia, islo len o princip ze kazda zena chce byt aspon raz princeznou a zazit ten krasny den
@mimikuku vidíš, a mne o to vôbec nešlo 😀 . My sme sa chceli len vziať, hoci aj v teplákoch len so svedkami. Vôbec sa mi nechcelo zháňať šaty a všetko to okolo svadobnej oslavy, ktorú sme my vôbec nepotrebovali, ale bola len kvôli rodičom a rodine, lebo máme pekné vzťahy a nechceli sme im pokaziť radosť.
@cervena_ciapocka znie my to divne ale nevadi kazdy ma svoj nazor, svoje potreby a svoje sny, pripada mi to ako keby si nezila v tomto svete ale niekde vo filme, ze sa milujete a je vam jedno ci sa vezmete v teplakoch alebo nie, ze ste spolu najprv chodili a ptoom ste sa vzali - mas potom ukazkovy vztah gratulujem
@cervena_ciapocka my sme sa takmer na den presne vzali po 2 rokoch od spoznania sa. mam milujuceho, oddanneho, inteligentneho a mudreho manzela. nevymenila bych ho za ineho... od prvej chvile sme vedeli, ze sme tu jeden pre druheho... babo urobi v kazdom vztahu trosku humbuku, ved je to novy clen rodinky, a tak si vsetci musia zvyknut na novy stav...
@cervena_ciapocka ja som o prstienku netusila, mm mi ho schoval do cerealii, na ktore mal v ten den chut, tak som mu ich isla urobit a taaaaak narazim po par nabratiach na krabicku... 😵 😵
@cervena_ciapocka oki, ale co tak drzat sa temy?
@mimikuku .... len ma tu teraz nezačnite podozrievať, že si vymýšľam 😀 😀 veď už som písala, že aj my sa pohádame, ale zatiaľ sme to stále dali hneď aj do poriadku. A priznávam, že ja som tá výbušnejšia, ale viem si priznať keď spravím nejakú hlúposť. A možno sme pre niektorých divný, ale veď sama si napísala, že každý nech žije ako chce 🙂 Možno keby ste nás spoznali osobne, tak by sme sa vám zdali ešte divnejší 😅 😀
@olifcek už som ticho 🤐
@cervena_ciapocka mozno ano ale nechajme to tak 🙂 nebudeme sa natahovat a robit si zly den, som rada ze ty si stastna, v celku aj ja 🙂 a uz sa budeme drzat temicky ktoru nastolila evinkal 🙂
sklamanie z darcekov - ☹ ☹ ☹
mne ten moj malokedy kupi nejaky darcek ale ani sa mu necudujem kedze kasu drzim ja 😀 😀 😀
ale aj tak ma dokaze prekvapit drobnostou, ci uz su to tie spominane lesne kvetinky, alebo mi teraz doniesol domov take stohy co si zvyknem davat dovazy rastie to vo vode ale neviem co to je 🙂
a ty ako ? ako je to u vas s darcekmi?

@mimikuku 😀 si zlatá...aj ja vravím-keď je poľadovica a sedím v buse,aspoň nedostane šmyk-drží na vozovke"vďaka mne" 😀