Sklerotizácia alebo laser. Čo je lepšie?
Ahojte, viete mi poradit ktory variant je lepsi? Praskaju mi drobne zilky (metlicky) na nohach (nejedna sa zatial o krcove zily), mam to dedicne takze nic mi na to nepomaha a chcela by som si ich dat odstranit kym to nie je uplne zle. Laser sa mi zda malo efektivny a po sklerotizaci vraj mozu zostat tmave skrvny na pokozke, takze ozaj neviem pre co sa mam rozodnut. Uvitam preto vsetky vase skusenosti a tiez ak viete doporucit nejakeho dobreho lekara v BA u kt.ste boli so zakrokom spokojne. Dakujem 🙂
Ahojte,
ja mám ten istý problém............hľadám na nete, tak som si našla aj vás 🙂
Už ste niečo zriešili???
ĎAKUJEM
nie neriesila, zatial som sa k tomu ani nedostala, ani neodhodlala. rada by som nejake konkretne skusenosti a odporucania na lekarov.
@mk7 bola som u jednej dr.na vysetreni ale nedala som si to este spravit. Povedala mi ze si to mam zvazit kvoli vzniku tych skvrn po sklerotizacii a to mi potom pride z blata do kaluze ako sa hovori - zilky odstrania ale zas mozem mat tie flaky 😖 ale mala by som s tym nieco spravit lebo sa mi rozsiruju a nevyzera to dobre.
@mk7 niekedy vzniknu pigmentove skvrny na miestach vpichu a su trvale. 😒 skus si dat do googla skvrny po sklerotizacii je tam toho dost popisane. kde si to dala robit a co to stalo ak sa mozem spytat? Ved uvidis ako to bude vyzerat ked ti zmiznu modriny,asi je skoro to hodnotit. Ale ze by sa dr.netrafil resp.odflakal to, hadam nie.
ahojte,
pred mesiacom som bola na sklerotizacii....zakrok bol absolutne bezbelestny, po nom som musela uz s pancuchou intenzivne chodit cca 15 minut a pit vela tekutin, na kontrole som bola po 2 tyzdnoch ..... nosenie nonstop pancuch po zakroku nebolo nic moc, mne robili lavu nohu od hora dole, cize pancuchu som si uvazovala pasom okolo brucha, dostala som ju v lekarni na recept (normalne na mieru, merali mi tam nohu)
no a teraz o tom co je dnes🙂 .... zda sa ze zila nie je uz taka vyduta, ale mam hrcky a hnede modriny kade tade po nohe,natieram si to poctivo, ale nemizne to(vraj to trva aj rok), na kolene je to asi najhorsie s tymi hrckami a bolestive hrcky mam aj tam kde zila nebola...neviem, mozno je este skoro hodnotit vysledok, ale zatial nic moc .... pred menzesom ma noha boli rovnako ako pred sklerotizaciou🙂)
Ahojte, akurat sa rozhodujem ci ist na sklerotizaciu... Nasla som tuto diskusiu, chcela by som sa opytat, ako to spatne hodnotite? Isli by ste na sklerotizaciu opat ak by ste vedeli ako to dopadne? A chcem sa opytat vas lulu73 ci vam zmizli potom tie hrcky... Vdaka, Monika

@rainee Ahoj, aj ja mám ten istý problém a chcela by som poradiť. Škoda však, že do tejto témy ešte nikto nič nepridal. Idem hľadať na nete.