Školský systém v Anglicku. Ako prihlásiť 5 ročné dieťa?

cajorinka
15. jan 2018

Chcela by som Vás poprosiť o radu. Chystám sa teraz v marci do Anglicka. Ide so mnou aj moja dcérka, ktorá bude mať vo februári 5 rokov. V Anglicku som pracovala už 8 rokov, po ktorých som sa vrátila na 4 roky na SK a teraz sa vraciame späť. Ako by som mohla dcérku zaradiť do školského systému a je to možné, ak ona ešte nevie skoro vôbec anglicky? Ako postupovať? Do koľkej hodiny je škola/škôlka? Existuje niečo ako družina, keď rodič robí do 17nástej? Ďakujem vopred za akúkoľvek cennú radu.

sisaka
16. jan 2018

@cajorinka po 8 rokoch života v Anglicku sa nevies orientovať v ich systéme? Ja som tam žila dávno a to len rok a mám zhruba predstavu a keby som nemala použijem Google, Anglicko je dosť vyspelá krajina, verim, že všetky info nájdeš online.
1. Školy spadajú pod Local Council a prihlasis dieťa v dnešnej dobe určite online aj zo Slovenska. Musíš ale vedieť miesto bydliska.
2. To, že dieťa nevie po anglicky nie je prekážkou, naučí sa v škole.
3. Školské hodiny závisia od konkrétnej školy.
4. Škôlky a družiny ti bude musieť niekto poradiť, alebo ešte jednoduchšie, zadaj miesto kde budeš bývať a pozri si konkrétne hodiny v konkrétnych škôlkach v danom okoli.

cajorinka
autor
17. jan 2018

@sisaka Dakujem za odpoved...ano v Anglicku som bola, ale vtedy som tam este nemala dieta...teraz sa vraciam do UK, no so skolou som nemala skusenost...v kazdom pripade, dakujem...