Skúsenosti s Amway. Ide o škodlivý biznis alebo užitočný systém?
Ahojte,
chcela by som sa opýtať na váš pohľad na spoločnosť Amway a ich filozofiu.
Mám v rodine svokru, ktorá sa stala dílerkou, a odkedy je zapojená do Amway, vidím zmeny aj v jej psychike a vnímaní sveta. Veľmi horlivo obhajuje produkty aj celú filozofiu firmy, čo na mňa pôsobí až ako určitá forma vymývania mozgu.
Zároveň mám vážne pochybnosti o kvalite produktov — najmä výživových doplnkov, kde som si viackrát overovala, že obsah vitamínov a minerálov nezodpovedá odporúčanej dennej dávke tak, ako tvrdia. Navyše ceny sú neprimerane vysoké v porovnaní s bežnými dostupnými alternatívami.
Ako veriaci človek vnímam aj duchovnú rovinu — filozofia Amway (v niektorých skupinách) mi pripomína sektárske praktiky. Je tam silné zameranie na „víziu úspechu“, nekritickú lojalitu voči systému a tlak na neustále pozitívne myslenie, bez ohľadu na realitu.
Narazila som aj na viacero podcastov a analýz, kde odborníci na sekty a manipuláciu upozorňujú na podobnosti medzi určitými motivačnými systémami v Amway a psychologickými technikami používanými v sektách.
Máte podobné skúsenosti? Ako vnímate Amway vy — z pohľadu kvality produktov, ich filozofie a celkového vplyvu na ľudí?
Ďakujem za každú úprimnú odpoveď.
H.
Moja uprimna a zaroven jedina odpoved v tejto diskusii. Poprosim preto, aby ste ma neoznacovali, reagovat nebudem 🙂
Tieto pyramidove firmy sa svojim pristupom k svojim dilerom nijak zvlast nelisia od pristupu cikrvi a nabozenstiev k svojim stupencom.
Pre mna je nekriticka lojalita, vymyvanie mozgov, neustaly stres a strach pod hrozbou trestu (nesplnenie predaja/peklo) proste neprijatelna. A je jedno, ci sa jedna o firmu alebo nabozenstvo.
Kazdy MLM predaj je zalozeny na tom istom. Pyramida a vymyvanie mozgov. Mne stacila jedna seansa, na ktoru ma dotiahli podvodom a pre zvysok zivota stacilo.
A ano, je to ista forma sekty, nabozenskej spolocnosti alebo co ja viem coho. Vsetky pracuju na tom istom principe. Zbavit cloveka sudnosti a slobodnej vole o sebe rozhodovat.
@bellugia je to 10tky rokov stara MLM firma podobne ako herbalife (dokonale nevitana navsteva je jehovista s herbalajfom ako sa hovorilo vo vtipe)... hlavne uz je neskoro vstupit... vlak sa rozbiehal tak 25 rokov dozadu (mozno skor)... dnes je dobrych (aj zlych) produktov mrte a je z coho vyberat... mozno mohli predavat "jedinecnost" ked nebol rozsireny internet a nemohol si clovek objednat cokolvek z netu aj zo zahranicia (ja si pamatam, ze predavali cistiace prostriedky)... dnes je to skor na smiech...
To ale, ze "brani" firmu je vcelku pochopitelne... proste je loajalna (i ked je to otravne)...
Moja uprimna a zaroven jedina odpoved v tejto diskusii. Poprosim preto, aby ste ma neoznacovali, reagovat nebudem 🙂
Tieto pyramidove firmy sa svojim pristupom k svojim dilerom nijak zvlast nelisia od pristupu cikrvi a nabozenstiev k svojim stupencom.
Pre mna je nekriticka lojalita, vymyvanie mozgov, neustaly stres a strach pod hrozbou trestu (nesplnenie predaja/peklo) proste neprijatelna. A je jedno, ci sa jedna o firmu alebo nabozenstvo.
@guudy Tak ja si ťa dovolím označiť aj ti odpovedať. 🙂 Chápem, že sa ti môže zdať, že tieto systémy majú podobné mechanizmy, ale súhlasím, že to, čo nazývame "pyramidové systémy", nie sú totožné s cirkvami a náboženskými organizáciami!
Pre mňa je podstatné, že skutočné kresťanstvo a pravá viera v Boha nie je o manipulácii, neustálom stresovaní, či vytváraní strachu. Boh nás učí láske, pokore a slobode, nie strachu a lojalite, ktorá je založená na nátlaku.
Aj keď si myslím, že nie všetci, ktorí sa do Amway zapájajú, musia zažívať rovnaké problémy, osobne vnímam tento systém ako neprijateľný z dôvodu, že manipuluje s ľuďmi, ktorí sa snažia nájsť hodnotu a pokoj v zlej viere o produktoch, ktoré nie sú lepšie než iné. Nemám v úmysle nikoho uraziť, ale verím, že by sme mali byť ostražití pri týchto obchodných modeloch, ktoré často predávajú sen, nie skutočné hodnoty.
Kazdy MLM predaj je zalozeny na tom istom. Pyramida a vymyvanie mozgov. Mne stacila jedna seansa, na ktoru ma dotiahli podvodom a pre zvysok zivota stacilo.
A ano, je to ista forma sekty, nabozenskej spolocnosti alebo co ja viem coho. Vsetky pracuju na tom istom principe. Zbavit cloveka sudnosti a slobodnej vole o sebe rozhodovat.
@viestta Môžeš mi prosím o tvojej skúsenosti napísať viac? Kľudne aj do správy, ak nechceš tu.... :/ Chcem to svokre dobre vyargumentovať a zbieram poznatky.
@bellugia je to 10tky rokov stara MLM firma podobne ako herbalife (dokonale nevitana navsteva je jehovista s herbalajfom ako sa hovorilo vo vtipe)... hlavne uz je neskoro vstupit... vlak sa rozbiehal tak 25 rokov dozadu (mozno skor)... dnes je dobrych (aj zlych) produktov mrte a je z coho vyberat... mozno mohli predavat "jedinecnost" ked nebol rozsireny internet a nemohol si clovek objednat cokolvek z netu aj zo zahranicia (ja si pamatam, ze predavali cistiace prostriedky)... dnes je to skor na smiech...
To ale, ze "brani" firmu je vcelku pochopitelne... proste je loajalna (i ked je to otravne)...
@zic Hm, áno, viem, že je to stará firma, veľa som si už zistila. Prekvapuje ma, že sa na to svokra namotala teraz... Cez podcasty a motivačné blbosti. Nachytala sa na výživové doplnky. Hľadám spôsobom, ako jej to vyargumentovať.
@guudy Tak ja si ťa dovolím označiť aj ti odpovedať. 🙂 Chápem, že sa ti môže zdať, že tieto systémy majú podobné mechanizmy, ale súhlasím, že to, čo nazývame "pyramidové systémy", nie sú totožné s cirkvami a náboženskými organizáciami!
Pre mňa je podstatné, že skutočné kresťanstvo a pravá viera v Boha nie je o manipulácii, neustálom stresovaní, či vytváraní strachu. Boh nás učí láske, pokore a slobode, nie strachu a lojalite, ktorá je založená na nátlaku.
Aj keď si myslím, že nie všetci, ktorí sa do Amway zapájajú, musia zažívať rovnaké problémy, osobne vnímam tento systém ako neprijateľný z dôvodu, že manipuluje s ľuďmi, ktorí sa snažia nájsť hodnotu a pokoj v zlej viere o produktoch, ktoré nie sú lepšie než iné. Nemám v úmysle nikoho uraziť, ale verím, že by sme mali byť ostražití pri týchto obchodných modeloch, ktoré často predávajú sen, nie skutočné hodnoty.
@zic Hm, áno, viem, že je to stará firma, veľa som si už zistila. Prekvapuje ma, že sa na to svokra namotala teraz... Cez podcasty a motivačné blbosti. Nachytala sa na výživové doplnky. Hľadám spôsobom, ako jej to vyargumentovať.
@bellugia asi jej to nevyargumentujes... tak ako ak sa da niekto na rychlokvasene financne poradenstvo... len nic nekupovat 🙂
@viestta Môžeš mi prosím o tvojej skúsenosti napísať viac? Kľudne aj do správy, ak nechceš tu.... :/ Chcem to svokre dobre vyargumentovať a zbieram poznatky.
@bellugia ked svokra na to sama neprisla, tam nevysvetlis nic. Mne stacilo 10 minut aby som vedela, ze tade moja cesta nevedie. Pre mna je to vymyvanie mozgov a manipulacia strachom a trestom ako kazde ine. Zial aj cirkev pracuje na rovnakom principe.
@bellugia ked svokra na to sama neprisla, tam nevysvetlis nic. Mne stacilo 10 minut aby som vedela, ze tade moja cesta nevedie. Pre mna je to vymyvanie mozgov a manipulacia strachom a trestom ako kazde ine. Zial aj cirkev pracuje na rovnakom principe.
@viestta Nie, cirkev na rovnakom princípe nefunguje. Ale Ďakujem za názor.
ano je to starsia firma,
Ja si ju pamatam tesne po vysokej skole, skoro 29 rokov dozadu, ma nahovorila spolluziacka, s ktorou som nemala nejaky blizky vztah, ze nech pridem na prezentaciu, ze to je presne site na mna, ze sa mi to bude pacit.
Vtedy nikto nic o mlm, a o pyramidovych hrach nic netusil, spolocnost bola doverciva a naivna...
Ale , studovala som ekonomicky odbor, a cele to podnikanie, ako nam vysvetlovali strukturu tych pyramidovych ziskor predajcov a tych nad nimi, mi uz cca po hodine prisli velmi pofiderne. Aj najpriek tomu, ze som sa s takou vecou stretla prvy x som jasne videla aky je to podvod a neciste praktiky. Jasne ze som sa nepridala a to na nas velmi tlacili.
Druhy x, uz ako zamestnana, nam po rokoch zbankrotovala firma a vsetci sme stratili pracu. Tak sme tri kolegyne sli na pohovor do "prace" , z ktorej sa vyklud herbalalife seansa. No ale my sme im dali, Cely cas sme sedeli vpredu, trusili nahlas podryvacne poznamky, sabotovali sme im to smiechom - tak ze nas nakoniec herbalajfisti vykazali vonku zo saly, aby sme nedradili ostatne obete. Este vonku sme sa rehotali, az sme sa prehybali v pase.
Ale chapem, ze na to niekto naskoci.
@bellugia ked som zila v Londyne jedna moja kamoska predavala toto Amway a pozvala ma na ich "meeting". Bolo to mimo Londyna tak si vravim super pojdem na vylet. No ten meeting bolako stretko sekty. Ja som nechapala co sa deje ved predavali kozmetiku a cistiace prostriedky 🙂 Boli tam aj nejaki vyssie postaveni v ramci tej pyramidy ci celej firmy to bolo ako celebrity sa tam s nimi fotili, ludia tancovali a tie pribehy co som si vypocula 😀
@bellugia ked som zila v Londyne jedna moja kamoska predavala toto Amway a pozvala ma na ich "meeting". Bolo to mimo Londyna tak si vravim super pojdem na vylet. No ten meeting bolako stretko sekty. Ja som nechapala co sa deje ved predavali kozmetiku a cistiace prostriedky 🙂 Boli tam aj nejaki vyssie postaveni v ramci tej pyramidy ci celej firmy to bolo ako celebrity sa tam s nimi fotili, ludia tancovali a tie pribehy co som si vypocula 😀
@lenkakoc444 tie pribehy, to je fakt prca 😅 Mne tie chvalospevy pripomenuli komunisticke casy, ked sa sudruhovia ospevovali.
@bellugia to je ako kazda dalsia znacka spojena s MLM
Systemom
Jasne, ze s vitaminmi je to klasika..
Nehovorim, ze vsetky veci su na vyhodenie ALE viem to kupit aj v obycajnej Dm-ke za zlomok penazi takze ano tieto firmy targetuju presne takychto slabsich jedincov a buduju si “armadu” predajcov aby oni mali z coho zit
V tvojom zaujme dufam, ze ju to coskoro prejde
ja mám dávnejšie 2 skúsenosti. v začiatkoch mi poslali dílera z Moravy do BA, a ako inak namotával nás , že tu začneme a budeme prví a super džob lóve. Celý ten človek mi bol neskutočne divný, aj s jeho know how a kompletne všetkým.
Potom som sa stretla s kamoškou, po dlhom čase. Nespoznávala som ju, naozaj prepnutá, ako pod vplyvom sekty, celé stretnutie bolo popretkávané Amw, otras ako to do všetkých tém zatiahla. Aj jej rodina bola z nej rozhodená, že čo to je, čo sa deje.
Amway je okultne
Stačí si pozrieť ich produkty a spraviť si vlastný názor...panvica 25cm tam stojí 180€ a prostriedok na umývanie riadu 12€.....cena 5x vyššia než konkurenčné produkty, pretože z predaja treba živiť celú pyramídu ľudí...
@bellugia môžeš mi prosím dať linky na tieto podcasty? Veľmi rád si ich vypočujem
Stačí si pozrieť ich produkty a spraviť si vlastný názor...panvica 25cm tam stojí 180€ a prostriedok na umývanie riadu 12€.....cena 5x vyššia než konkurenčné produkty, pretože z predaja treba živiť celú pyramídu ľudí...
@jaroslav81 ked už niečo tvrdíš, mal by si si doštudovať fakty
Dish Drops - prostriedok na riad - Ti s prehľadom vydrží na 6-9 mesiacov 1 liter. Samozrejme, záleží aj od veľkosti domácnosti atd, ja som na VŠ mal litrové balenie 2,5 roka skoro 😁 a ked som začal žiť po škole, tak 6-9 mesiacov bol úplne priemer. Zato Jar za 3€ Ti vydrží mesiac. A neviem, možno som hlúpy z matiky, ale 12€ za 6-9 mesiacov mi príde o dosť menej ako 18 - 27€ za 6-9 mesiacov 😂 a podotýkam, že to je jedno balenie. Ked si zrátaš používanie napr za 30 rokov, dostaneš sa doslova na úsporu stoviek eur len na tomto jednom produkte.
A samozrejme, to by neboli hejteri, aby si nevypichli nejaký drahý produkt 😂 áno, väčšina ľudí si tú panvicu nekúpi. Lenže takéto panvice sa úplne bežne používajú v špičkových reštauráciach. Nehovorím teraz priamo o iCooku, ale tak ked už porovnávaš, porovnávaj prosím porovnateľné produkty. Tiež nebudeš porovnávať cenu Fabie a Ferrari len preto, lebo sú to autá a slúžia na ten istý účel - prepravu z bodu A do bodu B, nie?
A i tak sú ľudia, ktorí si Ferrari kúpia, pričom vyhodia aj 50x viac peňazí zaň než za Fabiu. Takisto si ľudia kupia iPhone za 1500€ a nie Android za 200€, i ked aj ten Android zvládne 96% tých istých vecí ako iPhone. Prečo si ľudia teda kupujú iPhony a Ferrari? Ba dokonca sú tak sprostí niekedy, že si na iPhony berú úver? 😂
Ale aby som sa dostal k veci a k našej „drahej" panvici -tu máš kvalitatívne porovnateľnú panvicu s našou
https://www.alza.sk/de-buyer-6224-32-prima-mate...
Cena? 850€+ 😁
Preto než budeš robiť unáhlené závery, spýtaj sa radšej niekoho, kto sa v tom vyzná. Alebo ešte lepšie - ak by si mal niekoho, kto túto panvicu má, odporúčam vyskúšať si ju na týždeň 😊 nehovorím, že si ju potom pobežíš kúpiť. Ale garantujem Ti, že pochopíš, prečo stojí toľko, koľko stojí + že je to v porovnaní s bežnou konkurenciou ešte veľmi dobrá cena 😊
Dish Drops - prostriedok na riad - Ti s prehľadom vydrží na 6-9 mesiacov 1 liter. Samozrejme, záleží aj od veľkosti domácnosti atd, ja som na VŠ mal litrové balenie 2,5 roka skoro 😁 a ked som začal žiť po škole, tak 6-9 mesiacov bol úplne priemer. Zato Jar za 3€ Ti vydrží mesiac. A neviem, možno som hlúpy z matiky, ale 12€ za 6-9 mesiacov mi príde o dosť menej ako 18 - 27€ za 6-9 mesiacov 😂 a podotýkam, že to je jedno balenie. Ked si zrátaš používanie napr za 30 rokov, dostaneš sa doslova na úsporu stoviek eur len na tomto jednom produkte.
A samozrejme, to by neboli hejteri, aby si nevypichli nejaký drahý produkt 😂 áno, väčšina ľudí si tú panvicu nekúpi. Lenže takéto panvice sa úplne bežne používajú v špičkových reštauráciach. Nehovorím teraz priamo o iCooku, ale tak ked už porovnávaš, porovnávaj prosím porovnateľné produkty. Tiež nebudeš porovnávať cenu Fabie a Ferrari len preto, lebo sú to autá a slúžia na ten istý účel - prepravu z bodu A do bodu B, nie?
A i tak sú ľudia, ktorí si Ferrari kúpia, pričom vyhodia aj 50x viac peňazí zaň než za Fabiu. Takisto si ľudia kupia iPhone za 1500€ a nie Android za 200€, i ked aj ten Android zvládne 96% tých istých vecí ako iPhone. Prečo si ľudia teda kupujú iPhony a Ferrari? Ba dokonca sú tak sprostí niekedy, že si na iPhony berú úver? 😂
Ale aby som sa dostal k veci a k našej „drahej" panvici -tu máš kvalitatívne porovnateľnú panvicu s našou
Cena? 850€+ 😁
Preto než budeš robiť unáhlené závery, spýtaj sa radšej niekoho, kto sa v tom vyzná. Alebo ešte lepšie - ak by si mal niekoho, kto túto panvicu má, odporúčam vyskúšať si ju na týždeň 😊 nehovorím, že si ju potom pobežíš kúpiť. Ale garantujem Ti, že pochopíš, prečo stojí toľko, koľko stojí + že je to v porovnaní s bežnou konkurenciou ešte veľmi dobrá cena 😊
@patress112 pol litra saponatu z DM, ich privatna znacka mi drzi uz od Vianoc, a este tam 1/3 balenia je. Viem, ze od Vianoc, lebo to je nejaka limitovana vianocna edicia, ktoru som kupila lebo akurat ju mali. Stal 1,25€ A ten Amway zazrak nemoze ist do umyvacky, tak ako hociktory saponat. Orechy na pranie vyprali velky trt. To som mohla rovno v cistej vode prat.
@bellugia môžeš mi prosím dať linky na tieto podcasty? Veľmi rád si ich vypočujem
@patress112 Nemám linky, posielajú to súkromne emailom. Ako niečo tajné. Sú to hovadiny z amerických prednášok... Dá sa to prehrať na Podcast playeri
Cena? 850€+ 😁
@patress112 Existuje XY kvalitnejších výrobcov , ktorí majú aj ceny vyššie, ale tu nejde iba o drogériu alebo spotrebný tovar, ale o lieky z tejto firmy , resp. vitamínové produkty, sľubujúce hory doly. Ako aj ich prístup a klamstvo, ktoré za tým je. Lieky nie sú overené ŠUKL
No mate pravdu. Som si spomenula na môjho bratranca, spred 30 rokov cca, celý zhavy do amways, otravoval s tým celú rodinu, ako sa z toho dá zbohatnúť, nahováral nás všetkých ako zmyslov zbavený, ake vynikajúce výrobky to sú, bla bla...... Fakt ako nejaká sekta. Našťastie sme mu nikto nenaleteli a poslali ho s tým do.... tam.
@patress112 pol litra saponatu z DM, ich privatna znacka mi drzi uz od Vianoc, a este tam 1/3 balenia je. Viem, ze od Vianoc, lebo to je nejaka limitovana vianocna edicia, ktoru som kupila lebo akurat ju mali. Stal 1,25€ A ten Amway zazrak nemoze ist do umyvacky, tak ako hociktory saponat. Orechy na pranie vyprali velky trt. To som mohla rovno v cistej vode prat.
@viestta do umývačky má Amway tablety 😊 a stále zabúdaš, že ak podľa Teba je nejaký Amway produkt naprd, firma Ti VRATI PENIAZE. Čiže, prinajhoršom máš ten produkt zadarmo, len polovica balenia aspoň musí ostať nepoužitá - čo je viac než dosť.
Proste skrz Tvoju zatrpknutosť ignoruješ fakty 😁 Amway nechce, aby si jej produkty používala, ak s nimi nie si spokojná - preto tá záruka vrátenia peňazí
@patress112 Nemám linky, posielajú to súkromne emailom. Ako niečo tajné. Sú to hovadiny z amerických prednášok... Dá sa to prehrať na Podcast playeri
@bellugia jaaaaj Ty myslíš tie priamo z nášho vzdelávacieho systému? ja že nejaké, kde sa psycholog vyjadroval alebo nejaký iný odborník, že ako Amway distribútori manipulujú atd 😁 a jasne že nie su verejne prístupné 🤣 teda okrem pár na Youtube, tie totiž počúva veľmi veľa ľudí z oblasti osobneho rozvoja, vrátane mnohých podnikateľov. Síce ich máme preložených len 200-300 do češtiny, ale celosvetovo sú ich tisíce za tých skoro 60 rokov, odkedy s nimi Dexter Yager začal, aby sa ľudia mohli vzdelávať aj na cestách - mimochodom dávno predtým, ako existovalo nejake Spotify a aj samotný internet 😊 hádam ich nedáme k dispozícií hocikomu, nie?
@patress112 Existuje XY kvalitnejších výrobcov , ktorí majú aj ceny vyššie, ale tu nejde iba o drogériu alebo spotrebný tovar, ale o lieky z tejto firmy , resp. vitamínové produkty, sľubujúce hory doly. Ako aj ich prístup a klamstvo, ktoré za tým je. Lieky nie sú overené ŠUKL
@bellugia a mimochodom, Amway NEPREDÁVA lieky ale výživové doplnky. A mala by si si doplniť vzdelanie, lebo ŠÚKL nemá v kompetencií a ani to nie je jeho cieľom kontrolovať doplnky výživy. Tieto veci rieši Úrad verejného zdravotníctva a ak by neboli Nutrilite doplnky výživy registrované a preverené cez UVZ, resp by neboli v CRVD, tak sa nemôžu legálne na Slovensku predávať. A ak neveríš, tu máš link 🙂
https://www.uvzsr.sk/web/uvz/register-vyrobcov-...
Ku kvalite - Nutrilite má NSF certifikát. Pre menej znalých, je to certifikát, ktorý dokazuje, že obsah v Nutrilite doplnkoch zodpovedá obsahu uvedenému na etikete + sa kontroluje aj čistota, prítomnosť kontaminantov a xy ďalších vecí.
Aby si pochopila, aký dôležitý tento certifikát je, drvivá väčšina doplnkov výživy či už v lekárňach alebo značiek ako je GymBeam a podobné veľmi známe mená, tento certifikát NEMAJÚ.
https://www.amway.com/discover/nutrition/nutril...
NSF certifikát je veľmi uznávaný a dôveryhodný samozrejme aj v iných odvetviach, než sú doplnky výživy, preto ho napríklad majú aj naše iCook riady a aj vodný filter eSpring 😊
Čiže bludy o tom, že Nutrilite nekontroluje ŠUKL a podobne, sú irelevantne 🙂 A opäť - ukáž mi jedneho konkurenčneho výrobcu, čo má tak kvalitné suroviny vo svojich doplnkoch, sám si pestuje rastliny, z ktorých si doplnky vyrába a má aj NSF certifikát, takže Ty ako zákazník môžeš byť úplne pokojná a nemusíš sa báť, že kupuješ mačku vo vreci, ako pri spomínanom GymBeame
@bellugia jo a ešte Ti tu doplním všetky možné certifikáty, ktoré Amway má (je možné, že som na nejaké ešte aj zabudol 😁) - a ked Ta už toto nepresvedčí o kvalite tých produktov, tak už potom fakt nič 😁
Nutrilite
NSF Certified for Sport: certifikát pre športové doplnky pre výrobky ako Double X, Daily Multivitamin, Concentrated Fruits & Vegetables
NSF deklarácia čistoty a absencie zakázaných látok (rôzne produkty, opakované audity výrobných závodov)
Friend of the Sea: udržateľné rybie oleje v produktoch Nutrilite Omega a Advanced Omega
Halal certifikácia (IFANCA): Nutrilite produkty sú halal-scertifikované v 11 krajinách vrátane USA a Malajzie - dôležitý certifikát pre ľudí, ktorí vyznávajú islam
NutriCert & USDA Organic: certifikáty pre organickú výrobu - suroviny získané z Amway farma-parterov v 27 krajinách
eSpring
Voda z filtračného systému eSpring má certifikát NSF/ANSI štandardy 42, 53, 55, 401 – overuje materiálovú bezpečnosť, štrukturálnu integritu a redukciu viac ako 160 kontaminantov vrátane olova, pesticídov a liečí
iCook
Nešpecifikuje „certifikát“, no ide o výrobky schválené NSF International a testované v Taliansku, garantujúci kvalitu a bezpečnosť
Artistry (kozmetika)
Clean Beauty certifikácia – všetky produkty Artistry budú spĺňať Clean Beauty Ingredient No‑List (približne 1 300 zakázaných látok - ktoré sa bežne v drogérií a kozmetike používajú) a obsahovať len povolené bezpečné ingrediencie
Vegan Society: Produkty Artistry Skin Nutrition sú registrované ako vegánske – neobsahujú živočíšne zložky a nie sú testované na zvieratách
Seed‑to‑Skin Traceability: Obsahujú botanické zložky z kontrolovanej výroby Nutrilite, sledované „od semienka až po pokožku“, so systémom Artistry Traceability
Skin Cancer Foundation Seal of Recommendation: Štyri produkty z rady Skin Nutrition získali certifikáciu od Skin Cancer Foundation za ochranu proti slnečnému žiareniu (SPF)
Kvalitné výrobné postupy - Produkty prejdú testami kompatibility, mikrobiologickými testami, hraničnými laboratórnymi overeniami, vrátane testov stability, bezpečnosti, účinnosti aj nezávislých klinických overení .
Amway Home (domáce čistiace & starostlivosť o vodu)
Safer Choice - 43 druhov čistiacich prostriedkov Amway Home majú označenie Safer Choice (program americkej EPA) – kritéria: neškodnosť pre ľudí a ekologická udržateľnosť; sú nezávisle auditované
A toť vše 😎 a vďaka tomu si Amway ako jediná firma na svete môže dovoliť dať 90 dní záruku vrátenia peňazí na jej produkty 😊

Vníma presne ako ty, čisté vymývanie mozgov a predajcovia sú otravní