icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

sailes
6. sep 2013

@pajinka23 ty si tiež tak pochodila ako ja ,som kúpila čižmy / kuk vyššie / bez závad 😀

pasteleria
6. sep 2013

@carodejnica ano, second hand treba brat ako second hand a nie este na tom zarabat. mna minule pobavila jedna baba inzerujuca na MK. hladala som magneticku tabulu, taku co sa pise na to magnetickym perom a dole sa stiahne-tak sa to vycisti, neviem ako sa to vola, no ale nenasla som, namiesto toho mi to naslo ine tabule, no ale tato ma zaskocila: https://www.modrykonik.sk/bazar/hracky/t09o/obr...
no...presne taku istu tabulu mam doma za 16 eur novu sme kupili pred rokom a tato pani za 22(!!!) a to este napisane zlava. a verim, ze takychto obchodnikov je tuna viac, co chcu zarobit, treba si asi davat pozor, nie potom lutovat. niekedy nove veci vyjdu lacnejsie a este do takeho online nakupovania ideme vzdy s rizikom toho, ze nam moze dojst aj jedno velke prekvapenie 😀

carodejnica
6. sep 2013

@pasteleria Hej a najradšej mám, keď sú tam závady a že šikovná mamina opraví, za bum vetrovka za 30€. 😅

kozicka
7. sep 2013

ja ked kupujem cez bazar vacsinou vyhladavam predavajuce z miesta mojho bydliska aby som sa mohla prist na tovar osobne pozriet. Na koniec vacsinou kupim od predavajucej uplne ine veci nez som povodne planovala, lebo na fotkach vyzera vsetko inac.

luliu
7. sep 2013

@pasteleria teraz v novom katalogu Ikea stoji tato tabula 19.99. OTRAS

matik1
7. sep 2013

@sailes pre pána jána to je čo? Dúfam, že si už kontaktovala admina. Predávajúca nevie, že keď niečo ponúkam, tak za to zodpovedám? Nech sestre /ak je to ovšem pravda/ poďakuje za hodnotenie....

sailes
7. sep 2013

@matik1 Ahoj ano kontaktovala som ho, vraj to aj sestra balila ale na balíku je meno predávajúcej. Má to aj v podmienkach, že nevracia peniaze, no ale to aj ja môžem zabalit trebárs kockový cukor miesto 30Eurového kabáta, napíšem, že to posielala sestra a nevrátim E. Tak toto čo tu je už, kurník, či čo? Ja si zakladám na svojich hodnoteniach snád ako nikto tu. Nikdy by som si nedovolila urobit z nejakej mamičky vola, ved na to sme tu aby sme si pomohli. Minulý týžden som predala maminke jeden nový opasok za 2E , ponúkala som k nemu darom ešte jeden a ona mi ten darovaný reklamovala. Ja som jej vrátila nie 2E ale 3E a ponechala som jej ešte aj opasky, aj ked som vedela , že nemá právo na reklamáciu darovanej veci. Ale! Ja chcem , aby bola každá mamička u mna spokojná a aby ku mne rada nakukla znova a nie aby mala negatívny zážitok z toho, že u mna nakupovala.

matik1
7. sep 2013

@sailes tak by to malo byť. Ja by som niečo také do bazára nedala, ale niektoré predávajúce...no ja sa v poslednom čase nestačím čudovať. Dúfam, že admin zakročí a vrátia sa Ti peniažky....Daj nám info...

pajinka23
7. sep 2013

Baby,chcem sa s Vami poradiť,ja mám v podmienkach predaja uvedené,že dávam negatívne hodnotenie,za nedodržanie rezervácie,mám tam presne toto:REZERVOVANIE:tiež nemám problém veci rezervovat,ale len na určitý čas(samozrejme po vzájomnej dohode,nie na dlhú dobu),vtedy uprednostím iných záujemcov,čo platia hneť!Upozorňujem, ak si u mňa vec raz rezervujete(mate ešťe 48hodín na rozmyslenie či vec naozaj veznete),ak už potom tovar pozastavím s tým že ho v určitý dátum vyplatíte, a Vy s tým súhlasíte,beriem to ako za závezné,a ak sa stane,že potom sa mi viac neozvete,či povieťe,že už neberiete(atdˇ)tak to neakceptujem a DAVAM NEGATIVNE HODNOTENIE! Jedna milá maminka si u mňa rezervovala tovar v hodnote 28,30 s poštou,ktorý som jej do dnešného dňa rezervovala(od 26,8/do/7,9)dnes mi len tak napíše,že neberie,lebo nemá peniaze,dala som jej negatko za porušenie pp a za držanie tovaru,ktorý som už mohla mať predaný,a ona sa mi tu vyhráža,že aj ona mi napíše,lenže s mojej strany nedošlo k porušení žiadneho pravidla bazáru,bola som voči nej slušná,korektná,tovar som jej rezervovala aj kedˇ na dlhú dobu s tým,že mi napísala,že ho 100% 15,9vezne...Váš názor?Dali by ste negatko tak ako ja? ..´Dakujem.

gubcikova
7. sep 2013

mne sa teraz stalo že pani mi napísala že chce premerať bundičku,ja som ju premerala.prišlo mi po dvoch dnoch od nej,že mám záujem o bundičku a poprosím údaje k platbe.napísala som jej údaje a nech dá vedieť či poslala.a samozrejme sa neozvala tak som jej napísala že mohla napísať že neberie a ona mi napíše že prepáčte rukávy sú krátke.trošku mi to prišlo smiešne.a dnes bez múúú,búúú posielate na dobierku a kuknem hodnotenie a negatívne 😔

sailes
7. sep 2013

ak si nemala jej adresu a ona tvoje č.ú. tak žial podla pravidiel MK nemáš na to právo, lebo sa obchod neuskutočnil :o(

sailes
7. sep 2013
pietra
7. sep 2013

@pajinka23 tiez by som jej dala negatko. Ak niekto chce rezervovat vec a potvrdi, ze urcite vtedy a vtedy tovar vyplati, poklada sa obchod za dohodnuty a pri neskorsom zruseni moze byt udelene negativne hodnotenie.

kozicka
8. sep 2013

@pajinka23 V pravidlach bazaru sa pise, ze hodnotenie mozes dat az po potvrdeni kupujuceho a predavajuceho o predaji- kupe. V pripade, ze kupujuca nepotvrdila, ze tovar kupi, nemas pravo davat negativne hodnotenie. Na inych konkurencnych strankach mas dokonca pravidlo, ze hodnotit mozes az ked sa uskutocni obchod. Ja som sa voci tomu poistila tak, ze uz v pravidlach mam napisane, ze tovar nerezervujem a kto prv pride, ten prv berie. Alebo si treba dohodnut rezervaciu na urcity cas, trebars do 2 dni.

kozicka
8. sep 2013

@pajinka23. .. aha az teraz som si to precitala cele, ze ti to na 100% potvrdila.. tak vtedy mas pravo na negativne hodnotenie. Ale ja by som jej ho osobne nedala.

nikolca
8. sep 2013

@pajinka23 hodnotenie si jej dala nepravom,hodnotenie sa dava pokial potvrdia obchod obidve strany,čiže ty ked jej pošleš č.učtu a ona tebe adresu,za rezervaciu sa hodnotenie davať nemôžu lebo to nie je vzajomne potvrdenie obchodu i ked ja by som davala hodnotenia i za toto,lebo sa mi to tiež stava že chcu rezervovať a potom si to v den ked to mali uhradiť rozmyslia 😒

nikolca
8. sep 2013

@pajinka23 či ty si jej poslala č.učtu a ona tebe adresu?ja ti to pišem preto že som sa raz na to pytala admina a tiež mi pani vtedy napisala že na 100%to zoberie,potom som jej dala negatko,admin jej ho vymazal lebo rezervacia nie je potvrdenie obchodu 😒 inak na hlavu postavene 😒 vraj je to na mojej dobrej vôle či sa rozhodnem rezervovať alebo nie

pajinka23
8. sep 2013

@sailes
@pietra
@kozicka
@nikolca Ja som jej ho zmazala,ale je to na hlavu postavené,ak sa ozaj nasmie dávať negatko aj za toto,pričom súhlasila aj čítala podmienky predaja a súhlasila s tým,že v dohodnutú dobu ho vyplatí na 100%,najhoršie na tom je,že som prišla o dalšie dve seriozne záujemkyne,čo sa ozvali po nej,samozrejme,že ja dodržiavam poradie a som v tomto férová,nikdy nedávam prednosť iným,kedˇ už sa dohodnem zo zaujemyňou čo bola skôr,ale od dnes to asi budem robiť ozaj tak,kto skôr platí ten skôr melie,bože,vedˇ stratová som zase len ja,panička mala od 26,8 do 7,9 rezervované,a napíše drzo,že nemám peniaze,tak to neveznem?Ćistý úžas toto,ak nemám peniaze tak nereagujem na inzeráty a nedávam si rezervovať..

lenocka80
8. sep 2013

@carodejnica dik za nazor. Asi aj kamoska sa na to tak pozera 🙂 Ja to zasa vidim troska inak, kedze ja som nedosla ziadne oblecko zadara, okrem nejakych darcekov samozrejme a vsetko do piky som si musela kupit...vacsinou ozaj vsetko cez bazar, a este aj plus postovne. A stale to tak robim. Asi preto je ten nas nazor na to rozdielny.

carodejnica
8. sep 2013

@lenocka80 Predstav si nie, ja som si tiež všetko kupovala sama. Len pár vecí, čo mi posunula kamoška, ale gro som kupovala tu na MK - postieľku, kočík, oblečenie, na 99% mám odtiaľto z bazára. 🙂

pietra
8. sep 2013

@pajinka23 tak ak admin chape ako dohodu obchodu len vymenenie si adresy a cisla uctu, tak potom uz pri potvrdeni rezervacie ziadat adresu a cislo uctu poslat.
Inak v pravidlach je, citujem: "1.Právo pridať hodnotenie vzniká až po vzájomnom potvrdení obidvoch strán o predaji/kúpe. Ak k potvrdeniu o predaji oboma stranami nedošlo, užívateľ nemá právo zverejniť hodnotenie"
Nikde sa tam nepise o adrese, ani o cisle uctu. Ak mi niekto napise, ze chce rezervovat a po istom datume tovar 100% vyplati a prevezme a ja mu potvrdim, ze do daneho terminu vec nepredam nikomu inemu, tak co ine ako potvrdenie obchodu to je? 😕

pietra
8. sep 2013

@lenocka80 podla mna suma za ten balik oblecenia pre kamaratku nebola vysoka. Ono to sice na prvy pohlad vyzera, ze fuuuuha aka suma za par kusov oblecenia, ale ked si to preratam na cenu za kus (a mas tam vela veci zdarma), tak kus nevychadza na viac ako 2-3eura. Kamoska asi tym, ze len caka prve dieta, tak nema este prehlad o cenach novych veci. Mozno keby si jej ku kazdej veci okrem pozadovanej sumy napisala aj povodnu cenu, tak by pochopila, ze vobec na nej zarobit nechces

pajinka23
8. sep 2013

@pietra Mám na to presne rovnaký názor ako ty,podľa mňa tiež nie je potvrdenie obchodu,len výmena údajou,ale súhlas jednej a druhej strany na obchode,a ak je toto napísané aj v konverzácii,tak nevididím dôvod,prečo jej negatko nedať,však s druhej strany,kebyže si nakupujúca dá pozastaviť,rezervovať inzerát a ja jej ho teda rezervujem s tým,že ho držím pre ňu a medzitým ho predám?Hmm čo by bolo vtedy?Myslím si,že by mi ta nakupujúca dala,za porušenie dohody negatko ani by nemrkla,ale to asi nikoho tu nezaujím,podľa mňa by sa aj toto mala pravdivo hodnotiť,a ešťe kedˇ to mám jasne a zrozumiteľne stanovené v PP(načo ich potom píšeme,kedˇ za ich porušenie nemôžem nijako ani hodnotiť,a ani nič)tiež mi tu chýba možnosť ako je na mmb.mma,a to je,že si môžeš bloknúť nežiadúcich kupujúcich,tak,že už nemajú do tvojho bazáru prístup,toto by som veru brala všetkými 10timi.

lenocka80
8. sep 2013

@pietra tiez si myslim to iste, ze sama na to pride, kolko co stoji az po case. A presne naraz to vyzera strasidelna suma, a ja som jej este slubila aj vanicku zadarmo, plachty do postielky a este nejake oblecenie pre babatko, co si myslim, ze uz nemaju hodnotu, co by bolo dalsich asi 10 veci...Kazdopadne uz je to asi pase, skusim jej to ale pripomenut, ked sa tak ona bude pokusat predat vecicky po svojom babatku 🙂

kozicka
8. sep 2013

nuz ja prave z tychto dovodov co ste spominali tovar nerezervujem, lebo ja predavam veci dost lacno, a niekedy mam za den aj dve- tri spravy naraz na jeden tovar, tak moj tovar je volny pokial niekto nezaplati. A negativne hodnotenie nedavam nikomu lebo negativne sposobuje len dalsie negativne, a ja by som negativne hodnotenie dala len predavajucej, ktora dostane peniaze a neposle tovar, t.j. podvodnicke.

pasteleria
9. sep 2013

chcela by som sa opytat (hoci sa tato tema uz preberala), ci je mozne, aby sa balik, ktory nie je zaslany doporucene, na poste stratil? predavajuci,zaplatil vysoke postovne, ma narok aspon na vratenie postovneho?

bodka13
9. sep 2013

@pasteleria stratiť sa môže aj balík (list) posielaný doporučene 😒 ale je možné ho hľadať pretože má svoje podacie číslo ...obyčajne poslaný list(niektoré to volajú aj balík) sa bohužiaľ vypátrať nedá ...ak má ten dotyčný nejaký doklad=podací lístok,tak určite sa to riešiť dá

pasteleria
9. sep 2013

@bodka13 no takze ak som nedostala doklad, tak je doriesene ☹ parada. a stava sa to casto, ze sa balik strati? a inac, podaci listok sa dava len ked ide doporucene? ci ako? diky

bodka13
9. sep 2013

@pasteleria hej podací lístok vypisuješ iba ak to ide doporučene 1. alebo 2 triedou a ak posielaš originál balík,tak vtedy myslím sa vypisuje podací lístok vždy
....či sa to stáva často neviem mne sa to ešte nestalo - teda ak nerátam,že balík cestoval dlhšie ako mal,ale adresáta nakoniec našiel

pasteleria
9. sep 2013

@bodka13 super, dakujem, tak dufam, ze balik nakoniec najde adresata. dik 😉