icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

dominika1988
3. apr 2011

@simi.w vsak to a este ze sa to s nou taha uz pomaly dva mesiace...to si ich kupuje len tak, lebo sa jej pacia? a navyse naco to robi, ked nakoniec tu dobierku nepreberie, to tiez nechapem..no a u teba tiez nechapem, mas dost pozitivnych hodnoteni ako predavajuca, ja ich mam vacsinu ako kupujuca, ale ty?

simi.w
3. apr 2011

@dominika1988 asi se jí tvoje šaty líbí a chce si je koupit a čekat na případnou příležitost je využít 😀 😀
no, taky to nechápu, mám hodnocení a stejně asi ji zrovna chci okrást, zeptám se jí, co udělá, když jí na dobírku pošlu úplně něco jiného.
Nevím, ale mne příjde, že v dnešní době se zcela běžně platí předem na účet, prodala jsem dost věcí a nikdo se nepozastavoval nad tím, proč platit předem.

simi.w
3. apr 2011

Tak ona chce koupit věc za 59 korun, ale za dobírku zaplatí ještě více, než je cena věci, rozum mi to nebere 😅

beruska.zuzanka
3. apr 2011

@simi.w tak nepošli 😉 ja tiež neposielam po zlých skúsenostiach, poslala som asi pred mesiacom, ale pani bola regnutá a mala vynikajúce hodnotenia, že dobierku preberá ihneď 🙂

beruska.zuzanka
3. apr 2011

@simi.w ja by som jej to pekne vysvetlila na Tvojom mieste, ak nepochopí, rozlúčiť sa s ňou... 59kč Ťa z biedy nevytrhne... 😅 😉

simi.w
3. apr 2011

@beruska.zuzanka ale ta tvoje byla registrovaná, že jo ?
No, nepošlu, zkusím se s ní domluvit a vysvětlit a jestli bude mít pořád obavy, tak já je mám taky a bohužel, nemůžu sloužit, nechci je házet do jednoho pytle, ale nemíním pak řešit nevyzvednutou dobírku, jsem asi moc podezíravá

simi.w
3. apr 2011

@beruska.zuzanka nevytrhne, to máš pravdu 😀 😀 za to koupím pár plínek

beruska.zuzanka
3. apr 2011

@simi.w tak kašli na ňu 😉

mafia102
5. apr 2011

Ahojte, chcem sa opytat, ci tu ma nekto skusenost s neregistrovanou Slavomirou Olejkovou, ma zaujem o postelne pradlo odo mna, ale len na dobierku, vraj uz tu toho vela tak nakupila. Dakujem.

evinkal
5. apr 2011

Maminy nemáte náhodou nejakú skúsenosť s Luciou čonkovou z hranovnice?chcela by niečo na dobierku,ale bojím sa aby som sa neoklamala,ďakujem

bodka13
5. apr 2011

🙂 ahojte ...sem-tam nakuknem do tejto témy
...nepredávam veľa,ale niekedy sa podarí...nerobím rozdiel medzi registrovanou a neregistrovanou...hodnotenia čítam iba orientačne,pretože aj mne sa stalo,že napriek množstvu kladných hodnotení som sa oklamala 😠 (ale to bolo na MMB)
...pri predaji na dobierku je to vždy horšie pre predávajúcu...ak si kupujúca dobierku nepreberie,platíš poštovné ☹ ale o tovar neprídeš,lebo sa ti vráti naspäť 🙂

simi.w
5. apr 2011

@mafia102
@evinkal na dobírku bych už nic neposílala a neregistrované už vůbec ne, je plno nevyzvednutých dobírek a platit zbytečné poštovné, tak to ty peníze užiju jinak. Jako kde je problém zaplati předem na účet ?? Já to moc nechápu, v čem je dobírka lepší, když u ní je poštovné o dost vyšší, než u doporučené zásilky 😝

bodka13
5. apr 2011

@simi.w
myslím,že tie čo to chcú kúpiť na dobierku,tiež neveria nám ktoré chceme platbu vopred 😉boja sa,že ony pošlú e a tovar im nepríde-však boli aj také prípady ☹ ...takže je to o dôvere 😉 ...ak je kupujúca seriózna,dobierku si určite vyzdvihne 🙂

martinka17
5. apr 2011

@evinkal
@mafia102 ja som teraz poslala asi 8 balíčkov na dobierku, všetko bez hodnotení alebo neregistrované, ani jedna sa mi nevrátila 😉 a všetko bolo obratom pervzané, ihneď pri doručené.Ak si ani v googli na to meno nič negatívne nenašla, ani tu na MK, ja by som poslala.Ak sa bojíš, predáš inej🙂

martinka17
5. apr 2011

@bodka13 aj ja tak vravím 😉

evinkal
5. apr 2011

@simi.w no ona by chcela plnú krabicu plyšákov-ja sa ich musím kvoli chlapcovi zbaviť a chcem to radšej osobne,lebo pošta by stála cca-20euro.sused robí na pošte tak to tak vychádza a to sa mi vidí moc na posielanie,keďže tiež nekradnem a aby sa to vratilo☹

bodka13
5. apr 2011

@martinka17 🙂 no vidíš mňa ani "googliť" nenapadlo 😀 😀 beriem to tak,že aj ja som raz musela kúpiť či predať 1krát a verili mi 😉 🙂

martinka17
5. apr 2011

@bodka13 presne tak, aj ja som začínala, síce prevodmi, ale začínala 😉 a to googlenie ma presne tu naučili 😅 😅 😅 tak podám ďalej, nie?

bodka13
5. apr 2011

@evinkal a to jej chceš ako posielať 😕 koľko by asi vážil ten balík?

martinka17
5. apr 2011

@evinkal http://cennik.posta.sk/#
podľa cenníka, aj poistený balík do 10 kg nestál ani 4 EUR...ako ste sa dopracovali k 20?

dominika1988
5. apr 2011

@evinkal trosku prehnana palka, nie? 😕 mne jedna mamca posielala 30-kilovy balik kurierom a postovne bolo 10 eur, fakt, ako ste sa dostali na takuto sumu?

simi.w
5. apr 2011

@bodka13 je to o důvěře, ale když já tady mám osobní fotky, taky už pár hodnocení a o té paní, co chce koupit na dobírku nic kromě jména nevím (které může být taky vymyšlené), tak kdo ke komu má mít větší důvěru ?
Jestli je seriozní, tak si dobírku převezme.............a odkud mám mít tu jistotu, že je seriozní ?

simi.w
5. apr 2011

@bodka13 je to o důvěře, ale když já tady mám osobní fotky, taky už pár hodnocení a o té paní, co chce koupit na dobírku nic kromě jména nevím (které může být taky vymyšlené), tak kdo ke komu má mít větší důvěru ?
Jestli je seriozní, tak si dobírku převezme.............a odkud mám mít tu jistotu, že je seriozní ?

evinkal
5. apr 2011

@dominika1988 no to mi tak on povedal,ja sa v tom nevyznám..ja sa toho potrebujem zgabať..ja to dávam zadarmo ale na posielanie je toho moc...ak sa do konca týždňa nik neozve,hodím to keď bude nadrozmerný odpad ku kontajneru a hotovo...mne ide o to,aby chlapec netrpel..každý nám len plyšáky dáva,už mi to ide na nervy☹

simi.w
5. apr 2011

@evinkal 20 euro za poštovné ?? To by bylo asi lepší osobní převzetí 😉

bodka13
5. apr 2011

neviem koľko sa pripláca za dobierku-niekde som našla 0,80€, ale najvyššia suma za 15kg balík poistený do 30€ a poslaný 1.triedou mi vyšlo 5,30€

bodka13
5. apr 2011

@simi.w je to ťažko 😒 je to taký bludný kruh 😉 ...ale kupujúca tiež nemusí veriť mojej/tvojej identite 😉
...koľko fotiek bolo "ukradnutých" a privlastnených si cudzou osobou? ..poznám kočky ktoré si vôbec nedávajú fotky,a preto by som im nemala veriť?
...a hodnotenia? predala som asi 8 vecí(viem nie je to veľa) a hodnotenia mám iba 2 !!! ako donútim kupujúce niečo napísať 😕
@evinkal však to pošli za poštovné 😉 ...daj si slovenskú poštu-cenník a pekne ti to vypočíta poštovné
http://cennik.posta.sk/

dominika1988
5. apr 2011

@evinkal tak ich supni do kontajneru humana, my ked mame vela zbytocneho oblecka, tiez ho tam supneme, aspon ho este niekto vyuzije a my s tym nemame ziadne vydavky 🙂

monica25
5. apr 2011

@dominika1988 a kde je taky kontajner? aj ja mam dost veci kt.by som darovala...., 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
dominika1988
5. apr 2011

@monica25 fuha, no tak to si musis zistit na nete, kde v tvojom meste sa nachadzaju...u nas v blave su pomaly na kazdom kroku 🙂