Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
ahojte, pridavam dalsiu nespolahlivu janiiiii, rezervuje si tovar, pyta si cislo uctu, ze posle peniaze, a viac sa neozve, ani nereaguje .
neregistrovana Zdenka Koštialová, Poprad - spolahliva nakupujuca, odporucam 🙂
predavajuca "kiarka" predava veci podla mna dovezene z Anglicka second hand. ja som od nej kupila posla popisu bundu next v super stave, pranie na nej nevidno mi napisala a vysla ma 8 eur + 1,20 postovne. za 8 eur si na bazari predstavim skutocne dobru bundu, ale ked som otvorila balik, som myslela, ze odpadnem. totalne sprana bunda, ze to by som ani len doma synovi nedavala. nastastie predavajuca bola ochotna mi peniaze vratit a vratila mi ich, ale dajte si pozro na opis jej veci. a este som sa raz na to pytala, ci nieje vidno moc pranie a ze nie. tak som chudobnejsia o 1,80, co som jej bundu poslala naspat. hodnotko ma poprosila, nech jej zle zmazem - pritom v nom bola len pravda. ale tak, ked bola aspon taka ochotna, ze mi peniaze vratila, tak som jej ho zmazala, ale nikdy od nej urcite nic nekupim.
@stanislavao nahlás ju adminovi, ak kupuje a následne predáva takto veci, tak je to podnikanie a nie súkromná inzercia
@maggie2
adminovi som ju nahlasila, lenze ako jej to dokazu. pridava si denne nove, roznako pokrcene veci v roznych velkostiach. to je jasne, ze vybera z vriec. ja poznam jednu, co ma second hand a takto jej vyzeraju veci, ked ich vytahuje z vreca, co si donesie zo skladu.
ale tak aspon ze mi vratila peniaze.
@stanislavao Treba rátať, že takýchto chytráčiek bude stále viac a viac.
@stanislavao ahoj,mala si si pýtať aj za poštovné,ja som raz vracala tovar ale som si pýtala aj poštovné ktoré budem musieť zaplatiť ked jej to vrátim a predavajúca mi to bez problémov uhradila 😉 😉
@maggie2
@stanislavao baby, takýchto herečiek tu je mraky... ale nikto im nič nedokáže a už vôbec nie, ak sú úplne bez profilu... nemajú uvedené, koľko majú detí, pohlavie a aký vek....
jedine od nich nenakupovať, to je jediné, čo môžeme urobiť...
@maggie2 ak predávajúca nepravdivo informuje o kvalite tovaru, prípadne zamlčí iné podstatné veci je povinná vrátiť všetky náklady, teda aj poštovné... 😉
@beruska.zuzanka nie je povinná vracať poštovné, bohužiaľ.
@maggie2 a to si kde vzala??
@maggie2 ja som raz kupovala prístroj masažný ale to bolo cez mmb-cez aukciu no fungoval mi dva dni 😠 ,predavajúcu som kontaktovala že chcem späť peniaze,samozrejme nereagovala,tak som písala adminovi,doriešilo sa to lebo že ked je uznaná reklamácia/čo musela uznať/tak musí preplatiť aj poštovné aj pokiaľ nepravdivo uvedie stav v akom su vec,tak mi to adminka napísala a pokiaľ by mi to neuhradila a ja som v práve tak by jej blokovali účet,tam to trošku prísnejšie berú tak ako píše vyššie beruska.zuzanka 😉 😉 😉
@beruska.zuzanka Zákon číslo 108/200 Z.z. §12 odsek 4 písmeno b)
Máš to v zákone čierne na bielom tak sa so mnou neúpúšťaj do polemiky : Náklady na vratenie tovaru znasa spotrebitel 😠 😠 😠 😠
@beruska.zuzanka preklep oprava : Zákon 108/2000 Z.z.
@maggie2 ja som sa Ťa normálne slušne opýtala, tak láskavo sa so mnou aj ty slušne rozprávaj. Do žiadnej polemiky som sa púšťať nemienila. Ale podľa Tvojho vyjadrovania v iných témach fóra je toto pre Teba bežné, týmto debatu s Tebou ukončujem, hovgh
@beruska.zuzanka A v čom nie som slušná? Že som Ti napísala znenie zákona? Čo sa urážaš za pravdu 😝 Sa zobuď, naopak Ty si ku mne bola neslušná ke´d si písala že "to si kde vzala" akoby si mi podsúvala, že si vymýšľam. Ani prosím ani ďakujem, nič. Dám Ti relevantnú informáciu navyše zdarma a ešte sa rozčuľuješ
@maggie2 prepáč, ale ak si to ináč myslela
NÁKLADY NA VŔATENIE TOVARU ZNÁŠA SPOTREBITEĽ. 😠 😠 😠 😠
tak nabudúce vynechaj nahnevaných smajlíkov v takom počte a nepoužívaj veľké písmená, tie v písanom texte vyjadrujú hnev a zlosť 😉
@nikolca
ved videla na obalke, kolko som platila a este som jej aj hovorila, ze jej to poslem 1.triedou, aby to na druhy den mala. to sa ani neunuvala otvorit postarke, alebo ist na postu si to prevziat. a bolo to z jej viny, ze som to kupila. no co uz. stale lepsie prist o 1,80, ako o 11 eur.
kočky poradte mi čo mám robiť? Predala som kočík, ktorý bol používaný 10.mes. po 1. dieťati v bezchybnom stave. Kupujúca ho chce vrátiť, lebo jej nevyhovuje strieška, lebo je malá a dieťa nebude dostatočné chránené pred slnkom. A ešte chce vrátiť úplne nový komplet čiapky s rukavicami , lebo im nesadla veľkosť. Ja som jej odpísala nech si dokúpi slnečník alebo slnečnú clonu. Na druhý deň už napísala, že kočík je aj poškodený. V podmienkach predaja mám napísané, že veci späť neberiem, ale ona hovorí, že sú to len moje obchodné podmienky. Neviem čo s tým? Už som prečítala plno obch. podmienok, jedni píšu tovar, ktorý nie je podľa predstáv kupujúceho, nie je dôvodom na vrátenie a na reklamáciu.
@ninka09 - ak máš nafotený stav kočíka pred predajom, tak potom sa oháňaj aj týmto... a tvoje podmienky predaja sú OK, pretože si súkromná osoba... ak sa jej nepáčilo, nemala tovar vobec brať... aspoň podľa mňa....
@martinkatinka mám nafotený kočík, veď som jej aj posielala viac fotiek. Ona napísala, že má vážny záujem, že jej to súri a nech jej kočík pošlem čo najskôr.
Ahojte, poznate niekto? neviem, co si mam o tom mysliet....
tomaskomalcice@post.sk - tomaskomalcice (neregistrovaná/ý) - Dnes o 16:25
prosim vas pekne nepodarujetemi to tricko pre manzela on nema oblecenie ani obv nic nema prosim vas pomoste mojemu manzelovi zme taka slapsia rodinka mame maleho sinceka pomoste ak mozete vet jeto iba handra prosim vas pomoste mu
@mafia102 no takýchto tu už bolo 😲 Tiež som niečo také dostala, ale od iného človeka, a ja im proste neverím. "taka slapsia rodinka" namiesto netu nech investuje do seba 😒
@icokoo Veľmi ľahko zistíš komu si poslala tie peniažky na účet, ktorý ti predávajúca uviedla a potom to bolo vraj omylom. V banke požiadaj o vrátenie peňazí z dôvodu zaslania na chybné číslo účtu resp. o identifikovanie majiteľa účtu. Banka nebude skúmať prečo si to komu posielala to nie je ich vec, ale ani ich nemôže priamo strhnúť z účtu a vrátiť (ak nespravila chybu sama) , ale vyzve majiteľa, že si podala reklamáciu na neoprávnené obohatenie a ak ti to nevráti tak sú oprávnený ti dať jeho meno a adresu aby si to mohla riešiť súdnou cestou. Ak je to účet tej istej osôbky tak to neriskne a peniažky vráti podľa mňa. Ale či je za to poplatok tak to netuším asi ako v ktorej banke to sa treba opýtať.
@martuska75 poplatok je za to 100%, len kazda banka ho ma iny, mozno by som skusila najskor zistit, ci nááhodou nejde o druhy ucet tej iste osoby......

dakujem, pojdem to zistovat, aj podacie cislo som jej poslala, tak som zvedava...ale predpokladam, ze budem musiet podat reklamaciu a vyjadria sa mi po mesiaci...