Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
ahojte, má niekto skúsenosť s nakupujúcou "zuzana gerbelova" - reagovala na inzerát s tým, že má záujem o kúpu a mám sa jej vraj ozvať na mobil 😅 stretli ste sa už vôbec s niečím takým??
registrovaná nie je. ďakujem
čaute baby, neviete, kde sa adresujú prípadné pripomienky adminovi? aj by som si niečo kúpila z bazáru ale nemajú to boh vie ako vymyslené, lebo ukazuje tam všetky regiony, mestá na daný tovar...a ked ja som raz z KE , nebudem hľadat tovar z Bratislavy ani zo Západu ale z KE a blízkeho okolia...a je tam kopu stránok na danú skupinu tovaru aj 1400 ponúk...no komu sa chce všetko listovat?
@jajka78 ja si vzdy citam aj podmienky predaja a ak je pisane postovne podla tarif SP a nezodpoveda to cene, kt. pani ako postovne pyta, nemam problem sa ozvat, aj ked ide o tych 20 centov, pre niekoho aj to moze byt vela, hlavne ide o princip, ak raz su nejake pravidla, nech su jasne..ale teda vzdy tusim, ake postovne zodpoveda tovaru, kt. mi ide niekto posielat, teda ci kupujem nieco velke, tazke, alebo naopak nieco, co sa zmesti do obalky a nemam problem 🙂 Ak mi to vie predavajuci poslat zadarmo po postovom holubovi a pride to, neriesim, ak to zodpoveda tomu, co ma uvedene v pod.predaja... 🙂
ja som mala vsetky ceny vratane postovneho a bodka. a nikto nic neriesil. bud sa cena pacila alebo nie, kto chcel, kupil, kto nie, vybral si inde. a neboli zaidne dotahovacky. a predalo sa v pohode, zostala mi len jedna vec. 🙂 uz sa tu riesia naozaj blbiny, uz som pisala nedavno sem, ze sa tu vytahuju fakt aj nezmysly a rype sa tu do kazdej sprostosti,. tu by sa mali riesit vazne veci.
@bibina25 suhlas
@nikolca ja uz na dobierku neposielam lebo aj tak to posielanie na dobierku nechapem je to ovela drahsie aj pre kupujucich tak naco si vyzaduju dobierku? Ved ked kupujem cez bazar tak ake pochybnosti ze ked prevedie peniaze neposlu tovar? Ovela vacsie riziko neprebratia dobierky je pre predavajucich to je jednoznacne! Dobre si urobila lebo ja som sa najskor potesila ze som nieco predala a teraz som o 6€ lahsia 😔
Podla mna to smiesne nie je, aj ked ide o 20centov... Ako tu odznelo - ide o princip... Dohodnete sa ze to posle doporucene a pride ti to obycajne,,, to je 40centov rozdiel... su to drobne pre niekoho,,, ale zase ked mas prijem tych 190eur,,, tak ide aj o centy, nie? 😉 ak sa ozve,,, ze napr.pocitala ze balik bude tazsi, ale nebol - OK, ale ak je to umysel (co u mnohych je) tak mi to smiesne nepride,,, ze aj ked len o centy, ale okrada druhu osobu...
@jajka78 ja by som 20 centov ziadala previest naspat na moj ucet. nie je to blbina, na bazari sa vacsinou kupuje preto, aby sa nejake to euro usetrilo a nie aby ma niekto osklbol na postovnom, nedovolia si to velke firmy, preco by si to mal dovolit niekto iny... zo skusenosti - najcastejsie to pride ako banalita tym predavajucim, ktore si uctuju este aj balne... 😒 cest vynimkam...
aj keby sa mi to stalo omylom, ze si vypytam vyssie postovne a napr. balik nie je tak tazky alebo pod., tak by som si povazovala za svoju povinnost rozdiel vratit...
@luciferkax ja som bundu uviedla ako príklad,ešte nie je na bazáriku,pozerala som Tvoj obchodík,áno máš pekné vecičky a dobré ceny,raz dva to predaš 😉
@missy97231
@hori baby súhlasím ohľadne poštovného
a ešte treba dodať-ak si zaplatím doporučko a pošle obyčko- a stratí sa to- vrátila by mi peniaze? na to nemyslia?
ja som tak jednej písala-že som si zaplatila poštovné doporučko a poslala obyčko. a že teda-ak by som bola neseriózna,začnem ju bombardovať správami,kde mám balík /a mala by som ho doma/ a potom by mi to ako dokazovala,že poslala? a či by mi vrátila peniaze?
ako-treba myslieť popredu a neobohacovať sa na poštovnom a ak chcela viac za tovar,mala ho predať drahšie a nie to doháňať na poštovnom 😝
a stalo sa mi to veľa krát už. takže-centy k centom- a mohla by som mať ďalší nákup tu z tých peňazí
baby prosím si radu ešte uplne na začiatku februara som predala 7 veci teda 7 balíčkov,no všetkých 6 bolo doručených len jedna pani sa neozývala a teraz mi napísala musímt o nekao riešiť predsa len 8,60€ s obyčajným poštovným nieje malá suma,chcem peniaze spať.lenže tričká som odoslala.Respektíve všetky balíčky boli poslané obyčajne,a proste len tento jeden neprišiel ževraj--aj ke dmi je divné že dlho nepísala a teraz toto,a ja jej to možem a aj nemusím veriť....neviem čo si otom myslieť.čo by ste spravili?ked mám aj vpodmienkách napísané že za obyčajný balík neručím..viem som hnusná je mi to luto viem 8€ je dosť ale dve tričká som odoslala,a pani mi teraz vypisuje neviem jak konať..ale jasné mi mi písala chcela to poslať obyčajne mám to aj v konverzácii napísané☹ ☹ dakujem za rady
@janicka11 ja by som to neriesila, jej chyba, ze si to nechala poslat obycko. pokial to mas aj v podmienkach, tam nechapem, co chce riesit. ved to je nepisane pravidlo tu, ze obycajne na vlastne triko.mala si to dat poslat dopor. takto si moze buchat hlavu o stenu. a ked pises, ze sa dost neskoro ozvala, tak by som aj uvazovala, ci nechce este aj zarobit na tomto. neviem...
@macamac Toto sa stalo aj mne. Pani som zaplatila postovne 1,7e - co sa mi zdalo dost, ale dobre. Balicek sa stratil, tak som poprosila pani, nech to ide reklamovat a az potom mi napisala, ze to poslala za 0,6e, teda obycajne. Ziadne ospravedlnenie a ani peniaze mi nevratila. Samozrejme som jej dala negatko, ale prisla som o peniazky. ☹ Ale zase mam nedavnu skudenost s jednou maminou, poslala som jej 1,5e za postovne a platila 1,8e, tak som jej hned tych 30 centov previedla na ucet a hned mi pisala, ze preco som jej ich poslala, ze to je dobre. 🙂
@janicka11 Ak si ju upozornila a ona suhlasila, tak nemas co riesit. Urcite by som peniaze nevratila.
@littledevil mne sa presne to isté stalo pred rokom s nickom majusina, este som nebola registrovaná , nemala som moc skúseností a žial, nečítala som hodnotenia, ani o poštovnom som veľa nevedela. Zaplatila som skoro 2e za poštu a ked nič nechodilo, zistila som, ze to vlastne poslala za 0,6e a tiež-ani obraz, ani zvuk,žiadne prepáčte,už vôbec nie vrátenie peňazí-nemala som ani tovar,ani peniaze,napísala som to aj do hodnotenia, ale myslím, že to mala v paži. Odvtedy sa mi to nestalo, ale už čítam všetky hodnotenia 🙂
@littledevil ty si fakt poctiva a spolahliva nakupujuca, palec hore, keby takych bolo viac 🙂
Ja som teraz od jednej predavajucej chcela vec na dobierku (nie ze by som tuzila po vyssom postovnom, ale pani nema ani jedno hodnotenie, je zdaleka a nie je to balicek za 5 eur). Ale ponukla som jej, ze jej postovne zaplatim vopred na ucet. Podla mna sa vzdy da dohodnut. Kde je vola, tam je cesta.
K tomu poštovnému - mne sa oveľa častejšie stane, že pýtam poštovné nižšie ako potom platím.. a nepýtam si nikdy dodatočne 0,20 či 0,40 eur.. Len občas sa stane, že balík je za 1,10 nie 1,20.. ale tých 0,10 eur fakt na účet nevraciam, ani sa mi nestalo, že by to niekto pýtal 😕 Veď ak by sme mali ísť takto do posledného centa tak oki, aj lepiaca páska niečo stojí, aj baliaci papier... začneme si pýtať teda aj za to? A niekto tu spomenul obchodníkov a eshopy - tak ale tam nikdy nie je poštovné totožné s tarifami Slov. pošty ako tu, vždy je vyššie.. takže oni majú balné resp. prípadné odchýlky v gramáži už v poštovnom zahrnuté.

baby ako riesite ci vobec riesite ked niekto povie za postovne 1,20 a na baliku je ze bolo 1.viem, poviete si mozno len 20 centov.balne nebolo pisane.diky