icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

stanislavao
7. mar 2012

@annie13 suhlasim. vobec nechapem komentar danej pani, ved to je uplne normalne, ze sa chcem rozhodnut. keby som aj ja mala davat negatka za to, ze sa mi ozve a potom to nekupi, tak to tu male asi kazda milion negatiek. a negatka sa davaju za zrealizovany obchod.

annie13
7. mar 2012

@stanislavao suhlas najvyhodnejsia ponuka berie
napr. ja som reagovala na tie vesty a 4 mi napisali ze maju ale postovne bolo rozne rozdiel az 50 centov takze aj to rozhodlo tak nieje o o com
a napriklad ja to poklikam doobeda kym mala spi a poobede maly pride zo skolky a ukaze mi ktora bundicka sa mu paci a tu berieme :D
🙂

yvetulka
7. mar 2012

@beruska.zuzanka len ja s nou riesim akurat vratenie penazi za bundu, pretoze bola chybna, na dvoch miestach bol vynechany sev 1 a 3 cm a boli diery, ale volajako mi nechce vratit postovne, ze v ziadnom pripade, ale ja si myslim, ze pokial je tovar chybny, mam narok na vratenie postovneho, ci?

annie13
7. mar 2012

@hori zrejme to bolo len od nejakej maminky ktora ma sestru alebo koho vonku a kupuje jej tam vyhodnejsie vecicky a predava tie proshopy su na MK aj take

stanislavao
7. mar 2012

@annie13 ved jasne a vela u mna zohra aj to, ako predavajuca odpise, ci je mila, ochotna. ak mi len stroho napise miery, alebo ak sa 2 dni neozve, no kaslem taky biznis, aby som sa s niekym donemoty dotahovala.

zanika1983
7. mar 2012

@yvetulka a ako ste sa dohodli, este stale nic?

stanislavao
7. mar 2012

@yvetulka urcite ano

annie13
7. mar 2012

@yvetulka moj nazor ze v tom pripade urcite i ked napriklad tie co objednavaju next ti rovno napisu ze za to nezodpovedaju kedze oni su len prostrednik

annie13
7. mar 2012

@stanislavao najlepsie su tie
nemeriam nemam cas
takze dovi-dopo

yvetulka
7. mar 2012

@zanika1983
@annie13 stale nic, dnes jej ta bunda dosla,ale stale nechce postovne vratit, aj som jej pisala, ze som uz kontaktovala admina, ze ked sa nedohodneme, tak mu mam dat jej nick a ona na to, ze kludne. od proshopu som take jednanie teda necakala, som maximalne sklamana a o to viac nemilo prekvapena, pockam, kolko mi posle a tak sa zariadim, kazdopadne budem o tom tu informovat a napisem aj nick, ked inac nepojde, aj ked velmi nerada. a este aj 20 centov za balne, tvrdila, ze to ma v podmienkach, ale nic tam nie je.

annie13
7. mar 2012

@yvetulka ja by ho uz napisala ked tak reaguje a nech sa vyjadri a z pro by som ju vylucila to nieje jednanie ked sa tam chce zaradovat nech sa sprava ako predavajuci a zakaznik
a negatko by fasla tak ci tak aspon informacne aby aj ine maminy vedeli
kludne

yvetulka
7. mar 2012

@annie13 pockam este, nechcem mutit vodu, ale jednanie sa mi fakt velmi nepozdava a nepaci na to, ze je pro, aj ked pred dodanim tovaru bola velmi mila

zanika1983
7. mar 2012

@yvetulka presne ako pise @annie13...aj nam napis nick a hned negatko za jej postup, aby sme vedeli do buducna.

beruska.zuzanka
7. mar 2012

@yvetulka samozrejme, pokiaľ Ti prišiel poškodený tovar, teda nie je to Tvoj rozmar, že si si to rozmyslela, máš nárok na vrátenie plnej sumy, aj s poštovným ktoré si vynaložila a vynaložíš na poslanie tovaru nazad...

fukylove
7. mar 2012

@annie13 - Anka - ja sice beriem, ze si chce mamicka privyrobit.. no akonahle kupuje novy tovar s umyslom predat ho dalej, tak si myslim,ze by si mala zalozit zivnost.. tot moj nazor.. pretoze keby sa na to pozreli danovaci, tak by asi 2x nadseni neboli.. 😉 lebo tovar je kupeny za ucelom dalsieho predaja a isto si nakupnu cenu o nejake precenta navysila = zisk a zo zisku sa platia dane 🙂 preto napr. ja keby som mala kupovat tu v PRO shope, tak ocakavam danovy doklad s ktorym dana vec ma zaruku 2 roky 🙂

annie13
7. mar 2012

@fukylove ja s tym suhlasim tiez som ocakavala ze pro ma doklad

hori
7. mar 2012

@berulinka1 no to sa mi parkrat stalo, ze ma niekto super veci, ktore u nijakej inej predavajucej nezozenies a napise, ze nepremerava, nema cas a dakuje za pochopenie... na to najviac skripem zubami, lebo tu vec jednoznacne chcem a teraz co... ist do rizika, ze to bude male/velke? ale taky je zakon ponuky a dopytu, ak ma predavajuca toho vela, tak jasne, ze my "otravovači", ktori chceme nieco premerat, ideme prvi bokom... nie je to spravny pristup, ale co sa s tym da robit? 😠

benne
7. mar 2012

hodnotenie sa dáva za dohodnutý obchod, nie len za zrealizovaný.. ak napr. povie kupujuca, poslala som peniaze.. platba nenabehne a potom z nej zrazu vylezie, že len chcela poslať, ale niečo jej do toho prišlo, zavádzala.. za to už môže negatko dostať.. alebo z druhej strany, dohodne sa obchod, vymenia sa informácie o prevode, ja prevediem peniaze a predávajuca zrazu zahlási, že došla k nej sestra a velmi to chce, takže mi peniaze posiela spať.. finančná ujma žiadna, ale opäť, dohoda už prebehla, takže aj za to smiem dotyčnej dať hodnotenie

benne
7. mar 2012

@hori komu sa nechce merať.. ktovie kedy sa bude chcieť posielať, či nebodaj informovať, že nabehla platba a pod., od takej predávajúcej by som pálila hned 😀 😀

yvetulka
7. mar 2012

@hori vsak to je uplne normalne, ze chces rozmery, ja mam vsetko zmerane a popisane a prve, co si pytam, ked sa mi nejaka vec paci, pytam rozmery, ked nie su uvedene, kebyze ma takto odbije, tak je hned niekde spomenuta.

hori
7. mar 2012

@yvetulka no oni to podaktori maju uz v podmienkach tak napisane, ze nepremeriavaju a dakuju za pochopenie 😉

stanislavao
7. mar 2012

ja ked nieco z aj pro shopu kupim, tak som happy, ze mam krasnu vec a je mi ukradnuty nejaky doklad. ak by prislo tricko derave, alebo poskodene, verim, ze mi ho predavajuca vymeni a o rok, alebo 2 uz istotne nebudem danu vec reklamovat, lebo ju budeme nosit teraz. isteze je to ine, ak sa kupuje vec pre dospeleho, napr obuv, ale podla mna na toto by predavajuce mali byt pripravene a vediet danu vec riesit. treba sa ich asi pri kupe na to opytat, ze ak neposlu doklad, tak ako bude riesena pripadna reklamacia.

fukylove
7. mar 2012

@stanislavao pri tricku by som asi aj ja mavla rukou 🙂 ale napr. pri zimnej bunde ci kombineze - co nie su lacne zalezitosti - isto nie 😉 lebo co ak sa mi na nej pokazia zipsy za 3 mesiace... aj napriek tomu, ze som zrucna a vedela by som si vymenit... tak... preco by som to mala robit, ak zaruka na novy kupovany tovar na SK je 2 roky? 😉

yvetulka
7. mar 2012

@hori co uz je toto? ona keby kupovala, tiez by ju nezaujimali rozmery? by som to chcela vidiet

stanislavao
7. mar 2012

@fukylove tak to jasne, preto sa na to treba pytat este pred kupou.

stanislavao
Odpoveď bola odstránená
zabka8423
Odpoveď bola odstránená
annie13
Odpoveď bola odstránená
stanislavao
7. mar 2012

@annie13 no dakujem velmi pekne, ale to mi nepomoze, ja som dost antitalent, cize ja to musim presne vidiet zblizka. nevadi, vdaka.

annie13
7. mar 2012

@stanislavao vies co suseda nikdy nehackovala a podla toho spravila a normalne je nositelna je to tam dost podrobne ked to rozkliknes 🙂