icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

stanislavao
Odpoveď bola odstránená
roxi
7. mar 2012

@zabka8423 mňa len napadlo, že neviem či tie maminky naozaj zarobia toľko, aby im to vôbec vyšlo na zaplatenie odvodov, ak by na to mali živnosť, myslím, že skôr nie ako áno, takže ak by museli mať živnosť, tak to by radšej nepredávali a zas je veľa mamičiek, ktoré sú rady, že môžu niečo kúpiť za výhodnejšiu cenu ako v obchode, ak tie mamičky predávajú nový tovar, tak to je už druhá vec, ozaj riskujú, ale ani predaj nového tovaru im nezaručuje bohvie aký zisk,

nikolca
7. mar 2012

@zabka8423 ja už som tu natrafilla na predavajucu ktora tu je prihlasena cca 2 roky a mala 450 hodnoteni,som sa čudovala kde tolko hodnoteni nabrala,ja som tu rok aj nejaky ten mesiac a hodnoteni mam 61 😉

yvetulka
7. mar 2012

@stanislavao
@annie13
@beruska.zuzanka
no babenky, prave mi napisala, ze sa ospravedlnuje, ze sama podmienky necitala a mne davala kazne, ze mi posle vsetko do centu a ze ju este k tomu aj vyhodili z prace, tak uvidim. dakujem vam za rady a podporu.

berulinka1
7. mar 2012

@beruska.zuzanka

ano,ale já jsem psala,že se mi nelíbí,když si nechá zaslat č.účtu,že zboží bere a druhý den napíše,že ho nechce..tím mi zmařila prodej,protože ostatní zájemci po ní,který jsem kontaktovala,že je zboží prodaný,tak o něj už zájem neměli..o to tu jde,že teda nebudu chtít podklady k platbě,že zboží beru a nakonec ho nevezmu.

zanika1983
7. mar 2012

@yvetulka SUPER!...to sa ti ako podarilo dosiahnut?🙂

berulinka1
7. mar 2012

@hori tak mě by nevadilo,kdyby bylo zboží malinko větší,mám spíš problém,aby nebylo malé 😀 ..dcera je vysoká,takže u nás hrajou míry opravdu velkou roli 🙂

zabka8423
Odpoveď bola odstránená
beruska.zuzanka
7. mar 2012

@berulinka1 aj to sa dá riešiť, ak mám viac záujemcov, prvý má na rozhodnutie 24 hodín, záväzne, ostatných informujem, že im podám info o dostupnosti veci, teda akú dlhú dobu má záujemca pred nimi na rozhodnutie a o všetkých krokoch ich informujem.... tu tiež ide o zručnosť obchodníka 😉

ale ak už niekto sľúbi, že peniaze pošle a potom si to rozmyslí, tam už vidím priestor na hodnotenie, ale nie jednoznačne negatívne, skôr neutrálne, alebo akoby informáciu o spoľahlivosti 😉

berulinka1
7. mar 2012

@yvetulka
no tak to je dobrá zpráva,jak se ti to podařilo??..možná paní četla naše reakce 😉

beruska.zuzanka
7. mar 2012

@yvetulka skvelé 😉

yvetulka
7. mar 2012

@berulinka1 neviem, ale treba byt neodbitna a postrasit adminom, aspon mne sa to takto vyplatilo. no len dufam, ze sa dockam penazi naozaj, potom napisem

yvetulka
7. mar 2012

@zanika1983 asi som bola trpezlivejsia a tvrdohlavejsia, neviem, ale som rada, ze priznala chybu a precitala si podmienky a tam to nasla, ze mi patri spat vsetko do centu, co ma to stalo. prajem vsetkym, aby to tak vyriesili k spokojnosti. dufam, ze sa dockam fakt penazi

berulinka1
7. mar 2012

@beruska.zuzanka Zuzi,o tom jsme právě hodně psaly..v pohodě beru,když napíše-zítra dám vědět,jak se rozmyslím,tak s tím počítám,ale když napíše-zboží beru,písněte podklady k platbě,peníze hned odešlu a druhý dne napíše,zboží neberu..tohle je pro mě maření..já osobně se snažím vyjít vstříct,ale nelíbí se mi tyhle typy "nákupů"-beru a následně nechci 😎

berulinka1
7. mar 2012

@yvetulka určitě dej vědět,jsem ráda,že to tak dopadlo 🙂

zabka8423
7. mar 2012

nedavala by som hodnotenie ani za to, ze si to na druhy den rozmyslela. ma na to pravo, nie je to zavadzanie. horise by bolo, keby poslala peniaze a zrazu ich chcela naspat ze si rozmyslela a podobne. tak co, nevzala ona, den hore dole, zoberie niekto iny, skor ci neskor. akoze teraz sa tu rozkrajat kvoli takejto sprostosti, no neviem. negativne hodnotenie podla mna ma ist vtedy ak je kauza Dobierka, aj je kauza doruceny nespravny tovar alebo nesedi s popisom alebo prevzatie balika a nevyplatenie. ale davat negatko len preto, ze niekto nieco chce a na druhy den nahodou narazi na lacnejsie inde a u mna rusi kupu, tak to je detinske. zachvilu tu budu negatka aj za to, ze vobec clovek napise dobry den....

simona112
7. mar 2012

@yvetulka tak držím palce 🙂

beruska.zuzanka
7. mar 2012

@berulinka1 ja som reagovala skôr na toto

marcellka Som maximalne znechutena z toho co sa tu deje v poslednej dobe. Neviem co si mam o tom mysliet. Tak vecer mi napise maminka,ze ma zaujem o tovar, ja odpisem na druhy den podvecer /kedze pracujem,skor sa mi neda/ a maminka mi odpise,ze ona dakuje,ale nasla si iny tovar, ci pripadne,ze sa jej ozvala ina mamicka skor a kupuje od nej. To co je za jednanie. Ja ked nieco chcem kupit tak si nenaklikam desat inzeratov,ze mam zaujem a necakam,ze kto sa mi ozve prvy tak od neho nakupim. Co sme na dakej sutazi,alebo co ?

a na to, že si jej v podstate pritakala, ale nechajme to už tak, vyjadrila som názor a nejde tu o to sa teraz doťahovať 😉

samozrejme, nikto z nás nemá rád, keď sa už už teší, že predá a nakoniec z toho nič nie je, takých som si užila až až, hlavne pri predaji kočíka, nakoniec sa podarilo nájsť serióznu kupujúcu...

Teraz som riešila prípad, že som predala vec známej, ktorej som ju aj poslala predtým, ako ona mne platbu, lebo veď známa.... a už dva týždne čakám na peniažky, pričom dohoda bola, že posiela minulý týždeň v stredu, nakoniec poslala vraj až vo štvrtok, do pondelka nič neprišlo, a bolo ticho, riešila som len ja, že čo ako, po mojej urgencii mi napísala, vraj asi som poslala zlé číslo účtu, neposlala, ona vraj poukázala na zlé číslo, že to ide napraviť, nakoniec to naprávala až včera, teda vraj a do dvoch dní mám peniažky na účte...

Všetko je o komunikácii, keďže sa poväčšine nepoznáme a sme od seba ďaleko, tak aj keď sa nám zdá zbytočné napísať, že dnes som napríklad nestihla ísť na poštu pre to a to, je to dôležité, nikto, kto má rozum a vie, ako život chodí nás neukameňuje. Len prosto na niečo čakám a je ticho, je na mieste, že prídu obavy, dostanem svoje peniaze/tovar? V človeku to vrie, prídu pochybnosti a rpichádza k zbytočným nedorozumeniam, ktoré by sa nestali, ak by nenastal problém v komunikácii 🙂

pietra
7. mar 2012

@berulinka1 ak si aj vypyta podklady k platbe a na druhy den sa ozve s ospravedlnenim, ze obchod rusi, z akehokolvek dovodu, tak ma na to narok a negatko si nezasluzi. Aspon sa ozvala. Ak si vsak vypyta podklady a potom je uz len ticho, na spravy neodpoveda, alebo sa ozve po viacerych dnoch, tak si hodnotenie zasluzi, ci uz neutralne alebo negativne. A ak napise, ze peniaze poslala a viac sa neozve, tak to je na negatko urcite

roxi
Odpoveď bola odstránená
roxi
7. mar 2012

@pietra ahoj, tak flákam sa pre zmenu v inej téme, do ktorej som zablúdila, dúfam, že ma baby neukameňujú, že ich zanedbávam 😀
- to ja by som vedela písať o kupujúcich, už som držala tovar aj 3-4 týždne - čo ma uprosili, lebo na 100% chcú, záväzné objednávky, alebo tovar čo je len na objednávku a potom ani chýru ani slychu? no ľudia sú rôzny, ale tak čo už, dobierky som už posielať prestala, v decemri sa mi vrátili 4 či 5, to "potešilo".

simona112
7. mar 2012

@beruska.zuzanka súhlasím 🙂 máš úplnú pravdu.

yvetulka
7. mar 2012

@zabka8423
@simona112 uz mam peniaze na ucte aj oboma postovnymi, som happy 😀

nikolca
7. mar 2012

u mna včera kupujuca vyhrala na mma aukciu,tak som jej poslala podklady k platbe,bol to balik vecičiek spolu s poštovnym to vyšlo 6,40 a to tam bolo sedem veci a ona mi včera napisala že peniaze pošle 28 marca lebo že jej mužovi exekutor zablokoval učet a že žiju z 212 euro,vraj sa môžem na to splahnuť že to vyplati,nema žiadne hodnotenia a je velmi kratko registrovana ☹ ,no si myslim že si zo mna asi spravila prdel 😝 či?no som sama zvedava,napisala som jej že počkam aj napriek tomu že na mma mam v podmienkach,že na platbu čakam päť pracovnych dni čo je dostatok času na prevod penazi 🙂 😉

roxi
7. mar 2012

ešte tak na okraj, aby nedošlo k nedorozumeniu, tiež predávam na MMB nový tovar (ako firma a faktúru by som sa neodvážila nedať), a aj nakupujem a zatiaľ sú moje skúseností s predávajúcimi pozitívne, ale je pravda, že nakupujem len od predávajúcich, ktorí už majú nejaké hodnotenia, a čo sa týka kupujúcich, nuž môžem povedať, že 85 % je ozaj veľmi serióznych a tých 15 % no stretla som sa už fakt so všeličím.
Podľa mňa záleží od jednotlicov.

roxi
7. mar 2012

@nikolca ja by som asi počkala, stať sa môže čokoľvek, niečo podbné sa mi už stalo a maminka to napokon ozaj vyplatila, ale tak ktovie, ako som písala vyššie mám aj zlé skúsenosti, ale tak ak ti to nezaplatí ani potom, tak to nahodíš znova.

pietra
7. mar 2012

@roxi tak chod baby aspon pozdravit do temy 😀
ja by som tak dlho asi tovar nedrzala, alebo aspon nejaku zalohu vypytala

stella231
7. mar 2012

Tak maminky ja pridavam novu predavajucu - mirka1912 - , ktora sice u mna nič nekupila 🙂 ale vraj ja som jej predala ,ružový kabátik a tričo, čo ani v ponuke nemam.. pritom ona ma syna maťka , tak neviem komu to akože kupovala , a registrovana je len nedavno od februara... udelila mi už piate zle hodnotenie !! dala som si ich zmazať ,v ysvetlila som jej ze to nie som ja..ale stale mi strpčuje život..vytočilo ju že ich mam zmazane tie hodnotenia, tak mi udelila ďalšie... no je toto normalne..ak su ine maminky ktore s nou maju skusenosť nech ju admini zablookuju !!!

simona112
7. mar 2012

@stella231 síce s ňou nemám skúsenosť ale tak toto sa predsa nerobí.To niekto naschvál robí druhému zle? To už čo je?

akika722
7. mar 2012

@stella231 vieš čo ma napadlo???nepozna ťa ona odniekial a chce sa ti takto "vypomstiť"? 😒