Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@stella231 fakt trpi nejakou diagnozou, alebo aj vsetky tri stupne demencie .-)
@zanika1983 aj ja som zvedava.našla som teraz take choditko komplet a lacnejšie.a to vraj prisposobila cenu.čo by som chcela.. 😖
@beruska.zuzanka Zuzi,to mě se stalo na MMB,paní si vyhrála zboží na aukci a že peníze hned odesílá..když po týdnu žádný nepřišly,tak jsem se slušně zeptala,co se děje(když jsem viděla,že se každý den přihlašovala),ona nereagovala,dělala mrtvýho brouka..pak po dalších 2 dnech se uraženě ozvala,co si o sobě myslim,že nemá čas vysedávat u pc(jak jsem uvedla,každý den byla přihlášená) a pustila se do mě,že peníze poslala a že si myslí,že zboží i peníze úmyslně zadržuju a nechci poslat ani jedno..naštěstí existuje internet.bankovnictví,tak jsem jí přeposlala mailem,který den se mi peníze od ní připsaly a nebyla schopná na to ani odpovědět..takže i s takovýma se setkáme 🙂 ..ale je důležitější,že spíše narážím na milé nakupující i prodávající a navzájem si vyhovíme 🙂
@annie13 ale ja nesedávam na PC cely den, chodim do roboty, v praci tie vecicky nemam,ani vahu nenosim zo sebou do prace,takze postovne vycislujem az po prichode domov....a ked mi zaujemkyna napise vecer o 22 hod. ,ja jej mozem odpovedat az na druhy den,nakolko tak neskoro vecer tiez nie som na PC...
@stanislavao ale ja mam vsetky miery uvedené a predaný tovar automaticky mažem.....jedine nemam uvedené poštovné - každá kupujúca chce aj tak inak poslať,takže to vyčíslujem až potom ako sa záujemkyňa vyjadrí.....pošlem podklady a ticho ...žiadna platba,žiaden email...
baby, citate vzdy podmienky predaja? ja nie. nikdy som ich necitala, az dnes. a som zhrozena. inymi slovami "ak nekupite o co prejavite zaujem, dam vam negatko", alebo "musite objednat aspon za 3e, lebo inak sa mi neoplati ist na postu, to musite uznat". a toto uz kde sme? jeeejda. ved toto je bazarik pre mamicky na materskej a ze aky biznis? no diki brona. radsej ich nebudem citat ani nadalej, lebo mam strach potom od dotycnej aj nieco objednat. a to som teraz objednalas jednu vec od jednej pani, co tu casto prispieva, ale ked som zacala citat tie podmienky, tak ma az zamrazilo, tak som ich radsej ani nedocitala. dufam, ze mi neda za nieco negatko, len tak.
@stanislavao no sak toto tu hovorim stale, podmienky otras a negatka aj za "Dobry den a dobru noc".... otras niektore. ale su tu, nastastie aj fajn maminy, ktore to nerobia pre zisk, len si otocia vecicky a kupia za peniazky zase dalsie vecicky
@marcellka ja ked nemozem hned ist pomerat alebo zistit nejaku vec, na ktoru sa zaujemkyna pyta, tak poslem odpoved, ze dam vediet vtedy a vtedy. a ak ozaj ma vazny zaujem, tak si na tu odpoved pocka. Lebo inak nemoze ani ona vediet, ci nie si pri PC len momentalne, alebo niekolko dni.
Nic si z toho nerob, nekupila tato, kupi ina. Niekedy nepomoze ani ked odpovedas hned. Odomna raz jedna chcela nieco premerat, isla som hned pre to do skrine, premerala, napisala odpoved, cele to trvalo tak max. 10 minut a aj tak prisla odpoved, ze neberie, lebo ina jej odpovedala skor 😀
@stanislavao ja vacsinou podmienky citam a ked tam najdem nejaka cudne poziadavky, tak radsej ani zaujem neprejavim a hladam dalej
@stanislavao súhlasím s tebou,niektoré dávajú fakt do pozoru...niekedy mi topripadá,že mám začať vetou...dobrý deň,môžem vás láskavo poprosiť...atd...dobrý deň,ahoj považujem za samozrejmosť,ale niekedy si nájdem...premeráš to?...alebo: až je to volné...ani bú,ani bé... ☹ ...a k tým podmienkám..niektoré ma fakt vystrašili 😕 😕 ,tak radšej som ani nenakukla....
@aduskatt ...nie haluz...realita,u niektorých si skrátka už nesmieš rozmyslieť kúpu,je to smutné... ☹
@stanislavao 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 to akože fakt ma niekto v podmienkach???????? 😲 😲 😲 😲 😲 😲 to čo je toto už? 😲 od dnes čitam podmienky 😲 som ZHROZENA
@stanislavao fuha, teraz si mi vsadila chrobaka do hlavy ze kde take podmienky najdem 😕
@stanislavao ja podmienky čítam pri každom inzeráte, ktorý ma zaujme a kde sa dočítam nejaké "pikošky", tak na taký ani nereagujem a presne ako pietra, radšej hľadám ďalej... 😉 veď ponuka je vcelku bohatá 🙂 a zasa nemusíme mať všetko... 😎
@aduskatt neni to vtip. to som fakt vcera v podmienkach nasla. ale nebudem tu tie mamicky menovat, lebo neboli na mna hlusne, bola ochotna, odpisala, cize v poriadku, ale podmienky odstrasujuce a fakt som to radsej nedocitala. ale mali ich aj hrozne dlhe, ze sa mi to ani citat nechcelo.
@marcellka ...a mne sa to nepáči,ved stále sa môžem rozhodnúť....čo ked nájde mamina medzi tým niečo lepšie,sú také..pokiaľ ti neťahá medové fúzy pod nos,že už zaplatila alebo zaplatí vtedy a vtedy....stále obchod otvorený...alebo...
@pastelka74 ale vybrať si kupujúca môže,to je v pohode,ja som ochotná aj počkať až dostane dotyčná materskú,rod.príspevok,ak sa spolu dohodneme, ale keď mi napíše,že má záujem a aby som poslala podklady k platbe a potom ticho,tak to nie je zavádzanie? ja tiež nakupujem a dosť,ale ja si vyberiem,porozmýšľam a až potom keď som rozhodnutá,tak napíšem,že mám záujem a prosím o podklady k platbe, zaplatím a tovar dostanem....a nie,že naklikám 10 kočkám,že mám záujem a až potom sa rozhodujem,celkom nelogické
@stanislavao no ja som zistila, že veľa ľudí nečíta podmienky, lebo aj mne veľa ľudí písalo, ale tak nemám nič zlé v podmienkach. Keď sa niekomu niečo páči, tak nech si vyberie, kludne zmerám, lebo nemám presné rozmery uvedené, len veľkosti.Mám tam hlavne písané že ako posielam zásielky a prečo to tak robím.Ale tak aj teraz sme sa napríklad s kupujúcou dohodli a všetko v poriadku. Keď vidím že má niekto naozaj záujem tak prečo nevyjsť v ústrety? Ale nevidím dôvod, prečo by som niekomu mala dať negatko zato, že nechce z mojej ponuky aj keď sa mi ozvala na inzerát. Však každý má predsa právo na rozmyslenie ja si myslím. Mám pocit, že niektoré maminky chcú proste silou-mocou predať čo má v bazáre a jednoducho ozveš sa, musíš zobrať. Ja osobne nekupujem už cez inzeráty nič, pravdu povediac bojím sa, že natrafím na niekoho nesolídneho a dopadnem ako mnohé čo tu prispeli . Ja sa snažím dohodnúť sa, buď zľavím z ceny alebo hradím poštovné ja alebo tak, ale byť zákerná a niekoho hneď negatívne ohodnotiť, to by som nerobila.
@stanislavao osobne nič také v podmienkách nemám a ani som nemala.....len som sa zamýšľala,že za to zavádzanie asi začnem dávať,preto som sa pýtala na váš názor - teda na názor viacerých maminiek......
@pastelka74 jasné v pohode....musím skonštatovať,že sa tu aj tak stále nájde veľa serióznych a slušných mamičiek,s ktorými sa dá v pohode dohodnúť a spraviť vzájomne výhodný obchodík....
@marcellka ...mne sa to stáva často,tiež ma to rozčulovalo...mala som nervy,aj som im písala že čo a ako,ale nikdy som nepozastavila inzerát,zapísala som si nick dotyčnej a raz sa mi stalo,že sa mi opäť ozvala,tak som ju zrušila stým,že us si raz zajednávala a zachovala sa sprosto...viac sa neozvala,a ja som bola aj rada,ja som negatko dala iba raz,a oprávnene,bola som oklamaná a pani nie a nie priznať,vdaka adminovi sa všetko vyriešilo,stále si myslím že by tu mali byť nejaké neutrálne hodnotenia,alebo upozornenia...neviem ...
@stanislavao no práve zato si treba tie podmienky čítať- a až dokonca- žeby tam nebol nejaký háčik a potom si na to nedoplatila 😝 A ak sa Ti niečo nepozdáva, radšej od takej nekupuj.. poohliadni sa inde... a oni keď potom uvidia, že nikto od nich nič nekupuje, možno im trkne prečo a takéto podmienky aj prehodnotia 😎

no ja sa teraz bojím jednej veci. Včera som dohodla jeden obchod, pani si objednala plienky a chcela to poslať ako list druhej triedy. Večer som jej písala, že či by sa to nedalo tak, že manžel jej to ráno privezie, lebo ide do bratislavy do práce a má to po ceste a v podstate by ušetrila na poštovnom, ale pani sa neozvala. Tak to muž teda zobral a poslal to poštou ako list 2. triedy na dobierku, ale bojím sa, toho, že to nepreberie. A dúfam, že sa tu neocitnem aj ja 🙂 Bola by som dosť nerada. Dúfam, že to nezobrala nejak zle :(