icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

marcellka
8. mar 2012

@pastelka74 no to je výborný nápad - tie neutrálne hodnotenie či upozornenia....to tu veru chýba

jankabj033
8. mar 2012

@pluska to mi je luto ze mas taku skusenost..ja som na koniku nova a ako aj ked sa mi nieco paci mam strach si do objednat....bojim sa ze ja peniaze odoslem a veci sa nedockam.....

pastelka74
8. mar 2012

@marcellka ....súhlasím... 🙂 🙂

pastelka74
8. mar 2012

@jankabj033 ...žiadne obavy,našťastie je tu veľa maminiek,ktoré pochopili slovíčko bazár a serioznosť... 😉

simona112
8. mar 2012

@danielllka súhlasím z tvojím názorom, že podmienky si treba prečítať, aby potom neboli zbytočné problémy. Asi preto tam tie podmienky sú. Ale tak, ja osobne vždy každej kupujúcej vysvetlím ako posielam a tak, že je to aj v podmienkach a ona si potom rozmyslí či má záujem alebo nie, alebo sa nejak dohodneme, však sme ľudia 🙂
Len škoda, že poniektoré nie sú toho názoru, no čo už. Je to ich škoda 😀

jankabj033
8. mar 2012

@pastelka74 verim ze ano ........ale ties vidim ze sa najde aj ta neprijemna skusenost..dufam ze mna budu len obchadzat

rora
8. mar 2012

Prosim vas co by ste urobili v situacii: od 7.2.2012 mi napisala dotycna ze ma zaujem o jednu nepouzitu vec, stala 10eur (PC 15), odvtedy mi pise ze ma strasny zaujem, nakoniec ma ukecala na nizsiu cenu na 7 eur, cca pred vyse tyzdnom, poslala som jej aj podklady k platbe. odvtedy sa neozvala. Ozvala sa az vcera a ze ci vec nedam za 6eur. No mesiac sa uz natahujeme, uz ma to nebavi, Odpovedala som ze uz s cenou dolu viac nechcem ist, bez tak som uz dost na tom stratova... Mam ju ignorovat?? Aby som za to nedostala este aj negatko ze ako predavajuca nereagujem alebo co. skoda ze tu nie je moznost zablokovat pristup na svoj bazar pred urcitymi uzivatelmi 🙄

simona112
8. mar 2012

@rora Ja by som sa na tvojom mieste opýtala dotyčnej či má záujem o vec za tých 7 eur alebo nie, lebo z cenou už nižšie nejdeš. Ak sa neozve tak kašli na ňu, a určite sa nájde niekto čo bude mať o to záujem aj za cenu akú uvádzaš ty. Lebo ak by mala záujem tak by už dávno poslala aj tých 7 a bolo by to vybavené. Nemala by ti dať negatko, lebo v podstate ty si z ceny zľavila, bola si ochotná a to už je tvoja vec, či chceš ísť ešte nižšie s cenou alebo nie. Ona podklady k platbe dostala, tak mala zaplatiť, alebo napísať, aby si sa nehnevala, ale nakoniec si to rozmyslela. Však by si to hádam pochopila.

pastelka74
8. mar 2012

@rora z duše by som jej odpovedala čo si myslím o tom jej nakupovaní,negatka sa neboj...odo dnes by som ju ignorovala...to nie je predsa normálne,spýtaj sa jej,že nech sa skúsi pozrieť na váš obchodík tvojimi očami,že či by sa jej lúbilo,keby ju ntakto niekto naťahoval...je to nekorektné a prízemné...nepoviem že váham,deň-dva....ale mesiac???...a ešte som tak drzá že pýtam zľavu??? 😝 😝 😝 😝 😝

danielllka
8. mar 2012

@yvetulka pri reklamácii, pokiaľ je z jej viny, je povinná Ti vrátiť plnú sumu za tovar, plus obe poštovné- teraz som jednu takúto záležitosť riešila (na MMB), pani mi odmietala vrátiť jedno poštovné, písala adminovi a ten dal za pravdu mne 🙂 čiže mi poštovné doplatila 😉

zanika1983
8. mar 2012

@rora este ja by som jej napisala negatko, to co uz je za drzost?!..uz by som jej to nepredala ani za tych 7€!

biancaneve
8. mar 2012

@rora na tvojom mieste by som ju uz davno zrusila, ked mam o nieco "strasny" zaujem tak to vybavim co najskor, a o dalsom znizeni ceny ani diskusia. Vykasli sa na nu, spelulantka je to...podla mna

yvetulka
8. mar 2012

@danielllka ano, uz na to prisla aj sama, ked si precitala podmienky predaja, ospravedlnila sa mi a poslala spat peniaze do centu, dakujem. 🙂

danielllka
8. mar 2012

@rora určite ju neignoruj, napíš, že viac dole s cenou nepôjdeš (aj tak sa Ti čudujem, že si z 10 spustila až na 7! 😝 ), spustila si viac než dosť- podaj prst a schmatne celú ruku! Podľa mňa je to už bezočivosť, ja by som jej už nič nepredávala, aj tak to asi ani nemá v úmysle kúpiť 😉

rora
8. mar 2012

@pastelka74
@danielllka
@zanika1983
no ved pride mi to ako keby sa so mnou hrala, argumentuje tym ze musi setrit na svadbu... Uz mam spravu aj ze ci jej vec dam za 5eur a ci na dobierku. Aj v podmienkach mam ze na dobierku neposielam a uz som jej to napisala davno. No viac na nu nereagujem. 🙄

yvetulka
8. mar 2012

@rora ja by som ju zrusila, teda, bud bere za taku cenu, aku si jej navrhla alebo nech pali niekde, ked nie je schopna za mesiac zaplatit a takisto by som kontaktovala admina ohladom toho negatka.

traktor
8. mar 2012

@rora napis jej, ze uz si jej spustila dost, a cena 7 eur uz je pevna..nizsie nepôjdes, tak nech sa vyjadri, ci si ju berie, lebo ju posuvas dalej do predaja..a dala by som jej aj cas, ze napr. do zajtra si ochotna pockat na odpoved..ak sa neozve, automaticky inzerat aktualizujes..

zanika1983
8. mar 2012

@rora tak razne jej napis cenu, za aku to predas a ak neberie ok, kupi niekto iny a kasli nanu 😉 aj ty musis setrit a ju to zaujima?! kazdy ma svoje problemy, tak nech nekupuje.

traktor
8. mar 2012

@rora no..kym som to odoslala, tak si napisala to vyssie..takze by som jej napisala rovno, prepacte, tovar som vam spustila uz dost a kedze nesuhlasite s navrhovanou sumou, posuvam ho dalej do predaja....a tym by som to ukoncila a viac ju neriesila

pastelka74
Odpoveď bola odstránená
zanika1983
8. mar 2012

presne ako pises a uz by som necakala na nic.

danielllka
8. mar 2012

@rora tak to si už snáď robí srandu, nie.. to nemôže myslieť vážne- kúpna cena 15, predávaš to za 10 a ona to chce za 5.. to určite sranduje 😀 V ďalšej správe to bude žiadať zadarmo- ako svadobný dar 😀 Nereaguj už, je to špekulantka....

eva423
8. mar 2012

Ahojte, ja som tu tiež len dva mesiace a bohužiaľ mám takú smolu , že vždy natrafím na nejakých nekorektných ľudí. Objednala som si tovar a prišiel mi v takom hroznom stave, že ja také veci dávam do zberu, pritom bolo pri ňom napísané, že je bez poškodení. Keď som maminku (dva týždne mi tá osoba ležala v žalúdku) na to upozornila tak mi napísala že si to nevšimla ,že nech jej ho teda pošlem späť. Ako , mala snahu to potom riešiť ale aj tak si myslím že je to nefér voči kupujúcim účelovo zamlčať skutočný stav predávanej veci. A čo ma pri tomto prípade úplne šokovalo bolo, že chcela potom odo mńa aby som zmazala mierne negatívne hodnotenie ,ktoré som jej napísala . Ja, keďže som dosť ovplyvniteľná a z jej slov som normálne dostala strach ( bála som sa že na mňa napíše negatívne hodnotenie ona), som hodnotenie preštylizovala tak ,aby síce trochu varovalo mamičky ale aby mala aj ona pocit že je poctivá predávajúca a nie klamárka.

danielllka
8. mar 2012

@simona112 ale veď určite,dá sa dohodnúť aj mimo podmienok, ak je vôľa na oboch stranách- ja by som odporúčala každému si zachovať aj prebehnutú konverzáciu, v prípade nejakého následného spochybňovania (veď ľudia sú všelijakí), aby potom jedna či druhá strana vedela dokázať, ako sa dohodli- pri reklamačke napríklad.. 😎

pietra
8. mar 2012

@marcellka tak ja som uz hodnotenie za take dala, ze napisala, ze ma zaujem, aj ho potvrdila opakovane a potom uz ani na spravy nereagovala, ani peniaze neprisli.
Ale aj tak si myslim, ze aj ked si uz niekto vypyta podklady k platbe a potom da napr. do druheho dna vediet, ze si to rozmyslel z akehokolvek dovodu, tak ma na to narok a nepatri mu hodnotenie za to. Ono treba vzdy posudzovat kazdu situaciu asi individualne

danielllka
8. mar 2012

@eva423 ahoj a prečo musí byť zákonite klamárka? veď sa môže komukoľvek stať, že nejakú tú chybičku prehliadne, takisto každý sme rozlične nároční, čiže čo pre ňu je v dobrom stave, bez poškodení, pre Teba môže byť vhodné akurát tak do zberu... ak bola ochotná reklamáciu riešiť, je to plus, peniažky máš späť, čiže si nijako neutrpela, nevidím tam vôbec dôvod na negatko 😉

danielllka
8. mar 2012

@yvetulka no, aspoň že tak 🙂

eva423
8. mar 2012

@danielllka S tým s tebou súhlasím že každí sme inak náročný .A ja teda naozaj náročná nie som , ale stav tej veci bol naozaj taký že len slepý by si tie poškodenia nevšimol. Ja som jej to naspäť neposielala, lebo vtedy som nemala skúsenosť s tým , že jej to môžem poslať na dobierku tak aby sa mi vrátila aj cena za poštovné, ktoré by som zaplatila. Dnes by som to riešila už inak.

danielllka
8. mar 2012

@eva423 tak to je škoda, že si jej to nevrátila, nabudúce už budeš vedieť 🙂 Nechcem sa jej zastávať, vecičky som nevidela, možno ozaj vedela, čo posiela a myslela si, že to necháš tak, len si myslím, že ak vráti (alebo je ochotná vrátiť ) peniažky za tovar, plus obe poštovné, negatko nieje na mieste.. aspoň ja by som nedala 😉 Každopádne Ti prajem len dobré skúsenosti s nakupovaním tu, lebo ja som mala väčšinou len také 🙂

eva423
8. mar 2012

Škoda, že v dnešnej dobe nie sú všetci takí poctiví ako si ešte stále myslím ja . Som ale rada ,že práve teraz som sa stretla s takou kupujúcou ,ktorá ocenila že som jej presne popísala skutočný stav predávaného. Myslím že takéto jednanie by bolo na mieste pri každom obchodíku na Modrom koníkovi.