icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

poleva
13. mar 2012

@zanika1983 ale to je od ruky mimibazar.cz

annie13
13. mar 2012

@poleva to zalezi od nej
ja som sa dohodla s maminkou tak ze mi to poslala a ja som jej v obalke poslala peniaze len neviem o aku sumu ide
prevody v inej mene su drahsie popytaj sa jej

poleva
13. mar 2012

@annie13 no poštovné že vraj 250 kč?? veľa sa mi vidí

annie13
13. mar 2012

@poleva nie je to vela asi to ide ako balik a to je u nich tak skus si dat do kalkulacky
http://kzas.ceskaposta.cz/CleanForm.action
na slovensko a je to tak

annie13
13. mar 2012

@poleva aj od nas do CR balik II trieda je 9 eur do 2 kg takze zial je to tak

pietra
13. mar 2012

@poleva na prevod penazi potrebujes cislo uctu v medzinarodnom formate, IBAN. Ale este predtym si zisti, aky poplatok si za prevod penazi do CR uctuje tvoja banka, lebo to byvaju tiez palky

macamac
13. mar 2012

@poleva 😲 že aké poštovné. to fakt? a nohavice koľko stoja? to sa ti oplatí?

poleva
13. mar 2012

@macamac neoplatí,ale dlho zhánam a našla som 🙂)

macamac
13. mar 2012

@poleva aha. a nohavice hádam sú lacnejšie ako poštovné,či? a to sebe? 😉

poleva
13. mar 2012

@macamac nie malému,jedny som zohnala,tak jeden už má,mne ani nejde už teraz o peniažky,len čo mi treba od kupujúcej,dala mi len číslo účtu nič viac

macamac
13. mar 2012

@poleva aha 😉 no tak v tom neporadím.ja som len bola zvedavá 😀 😉

nikolca
13. mar 2012

@poleva fuha to je nejake vysoke poštovne, 😕 😕 ,my sme pred nedavnom,teda môj chlap objednaval balik kaziet tušim mistrřinanku z čiech,bolo to poslane na dobierku a poštovne vyšlo na 4 eura a mne sa to zdalo velaaa 🙂 😉

ivka65
13. mar 2012

je to neprijemne, ale myslim si , že by sme si mali navzajom vychadzať v ustrety a nezneprijemňovali si život, ja by som nevahal a prijala by som sedačku nazad, a vratila peniaze, myslim že je to len na dobrej vôli, hm, smutna skusenosť, no držim palce, aby sa to vyriešilo k spokojnosti 🙂

zabka8423
13. mar 2012

no maminky zase perlia, reaguju na inzos, ani bu, ani mu, na plienky sa pytaju kolko kusov, prve, co je uvedene v nazve inzeratu, otrasne jednanie. ani ahoj, ani dobry den ani nic. a potom ani dovi dopo 😠 cloveku sa nechce ani predavat takym, radsej by som si pockala na dalsieho zaujemcu - s normalnym pristupom.

poleva
13. mar 2012

@nikolca fakt?

annie13
13. mar 2012

@nikolca
@poleva to bola firma? oni maju ine tarify vacsinou je to kurier nieje je to tak drahe lebo to berie hromadne na SR

nikolca
13. mar 2012

@poleva ano preto sa mi zda to tvoje poštovne vela 😝,ale zas pokial sa ti pačia a chceš ich tak to je zasa o inom 🙂 😉 a aka by bola vysledna cena ked prirátš to poštovne??

poleva
13. mar 2012

@annie13 nie to je z www.mimibazar.cz , od jednej mamičky
@nikolca ked zrátaam tovar + poštovné 450 kč

macamac
13. mar 2012

@ivka65 reaguješ na úvodný príspevok zakladateľky? myslím,že to už je poriešené 😉 dávno 😉

alicia28
13. mar 2012

@zabka8423 , nemozes si to tak brat, su aj take,
ide hlavne o to aby si predala, ked nepredas, snad sa ozve niekto iny
ja tiez predavam, uz sa mi velmi vela minulo ale ked sa nikto neozve je mi to v podstate jedno,,nejak nechcem za kazdu cenu predat, uz mam vecsiu polovicu aj tak predanu co som aj prekvapena,,ale tiez mi pisali bez pozdravu, nejak som to neriesila ,,predala som 🙂 ,,,ci mi napisu dobry den alebo dakujem mi je uz jedno 😉
niektore kupujuce sa len informuju 🙂
a asi nemaju zaujem o nejake zdvorilostne formulky,,,sme aj taky ,,co sa da robit 🙂

annie13
13. mar 2012

@poleva ale to co objednavala nicolca to bola zrejme firma preto je posta nizsia aj muz si objednavala cd z CR a posta bola nejakych 100 kc

pietra
13. mar 2012

@poleva nohavice sa daju poslat ako list a cena za doporuceny list do 500g z CR na SR je okolo 130Kc, co by sedelo na tie cca 4€

garzonka
13. mar 2012

@poleva
mas odo mna IP, mozno by sme sa dohodli nejako to sprostredkovat za mensie postovne 🙂 z CR na SK

benkovamartina
13. mar 2012

@poleva Ahoj, ja som si tak objednala knihy, ktoré boli 20 euro a poplatok banky- myslím IBAN sa to volalo VUB Banka bol 16 euro !!!!!!!!!!!! skoro ma porazilo !

zabka8423
14. mar 2012

@benkovamartina ja teda neviem ale ved platte cez sepa platby, okolo eura mam poplatok v mbank a v zuno a prichadzajuce sa mi nespoplatnuju zo zahranicia. a dokonca ked posielala krsna z irska prevodom, an druhy den boli tu. tusim rychlejsie ako medzi bankami na slovensku 🙂

poleva
14. mar 2012

@pietra ona mi napísala že 250 kč...nepošleš mi link s cenami? dakujem

poleva
14. mar 2012

@benkovamartina - fúha to sa mi nezdá
@zabka8423 ano ako píšeš okolo eura

pietra
14. mar 2012

@poleva over si ten poplatok radsej v banke, lebo napr. v tatrabanke je to tak napisane, ze tomu vobec nerozumiem, spominaju tam poplatok cca 1€, ale o riadok nizsie je spominany poplatok za spracovanie takejto platby vo vyske 10€. Ale je rozdiel, ci ide o prevod len eur, alebo sa tam meni mena, co sa v tvojom pripade meni
Tu je link na cesku postu http://kzas.ceskaposta.cz/eep_zkal/CountProduct... Do tych policok si zadaj Slovensko ako cielovu krajinu, zasielku ako doporuceny list, hmotnost do 500g (nohavice snad nevazia viac) a vyhodilo mi to cenu 128Kc

poleva
14. mar 2012

@pietra dakujem za rady,ponúkla sa mi jedna mamička z tejto stránky,že to pošleme cez nu
dakujem za všetky rady,zlaté ste

poleva
14. mar 2012

@garzonka máš IP
dakujem za ochotu,zlatá mamička