icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

traktor
17. mar 2012

a hodnotenie od nej by som si dala vymazat..

nanika
Odpoveď bola odstránená
julka154
17. mar 2012

nanika aj ja som mala taky problem ale bohužial musim priznať že pani mala pravda nikde nenapisala že to chce hned mna to vie tiež vytočiť ked sa niekto opyta milion otazok a potom hra hlucheho slepecho bohužial ale nato si len treba zvyknuť tu na koniku nič ine myslim že ani sem to nepatri ☹ ☹

macamac
17. mar 2012

@julka154 ja si zasa myslím,že to tu patrí-ako skúsenosť 😉
pretože mamina si navrhla cenu a predávajúca súhlasila. mamina napísala,že sa ozve-ak by nesúhlasila s jej návrhom. tu to vidím tak-že kupujúca aspoň zo slušnosti mohla odpísať a poďakovať predávajúcej za odsúhlasenie jej návrhu ceny a že aj tak si to ešte premyslí a keby mala tovar ešte voľný,tak sa ozve.
ona proste zostala ticho. mne keby už niekto poslal čú, tak mu napíšem určite aspoň to,že podklady k platbe ešte nemuseli byť,lebo premýšľam.
ako si má predávajúca domyslieť,že niekto niekoľko dní premýšľa, či kúpi? to je nefér.
@nanika a ty si mala zmazať svoje čú 😉 sem by som ho nedávala 😉

bibina25
17. mar 2012

@nanika porusujes podmienky bazaru, nesmie sa zverejnovat IP 😎

nanika
17. mar 2012

@bibina25 to nie je IP, to je bazar

bibina25
17. mar 2012

@nanika pokial si nemala inych zaujmecov, tak ti tovar neblokovala, neriesila by som to ale keby si odmietla inych, tak by to problem bol

bibina25
17. mar 2012

@nanika ale je to sukromna posta, v istom slova zmysle

nanika
17. mar 2012

@bibina25 nie je to celkom tak, ja som mala na inzerate v popise k veci v zatvorke rezervacia za tym CD, co samozrejme blokacia tovaru je.

bibina25
17. mar 2012

@nanika tak potom som na Tvojej strane

nanika
17. mar 2012

Komunikaciu som sem dala len z dovodu, aby som niekomu nekrivdila, ze som ja nieco zle pochopila, nie preto, aby som nedajboze niekoho ociernila, alebo skodila. Uz som nahlasila vlastny prispevok na premazanie.
@bibina25 dakujem za upozornenie

monka9999
17. mar 2012

@emkaa no toho sa moc nedrž.ja som sa na tom tak oplachla,že na to nezabudnem dokonca života.a ešte mi nadrzaka napisala zle ona.nestačilo jej ani to,že admin dal za pravdu mne.pytaj sa na uplne všetky hluposti.lebo ti ešte niekto povie ,ved si sa nepytala,tak čo teraz chceš.

michalka78
17. mar 2012

Ahojte baby.Idem vám aj ja napísať moju skúsenosť s kupujúcou tu na MK..Moja mama predáva kostým ktorý mala 1 krát oblečený pár hodín na svadbe..pôvodná cena 79e a predávam za 50 eur...ozvala sa mi jedna pani ktorá ho chcela na dobierku..Dovtedy som nemala zlú skúsenosť,tak sme sa dohodli a ja som 8.1 2012 odoslala balík...Stále mi ale nechodili peniaze tak som jej 20.1.napísala že peniaze mi stále neprišli,že či jej prišiel balík ne poštu...napísala mi v jej mene nejaká osoba,že dotyčná je v nemocnici a že ked sa vráti tak si ho preberie....1.2 2012 sa mi zamozrejme balík vrátil a ja som prišla o 6 eur!..tak som jej hned písala že by ma zujímalo prečo si balík neprevzala...neodpísala...6.2.2012 som jej teda napísala že nepoznám stále dôvod kedže sa neozýva ale že toto sa nerobí kedže si ho dobrovolne objednala..neodpísala....no čo už...ale 1.3.2012...sa mi ozvala dalšia záujemnkyna!...napísala že má záujem o kostým a že ho chce na dobierku! hned mi poslala aj adresu!...a predstavte si že to bola tá istá adresa ale iné meno!....tak som jej napísala čo si o tom myslím a že ak má naozaj záujem pošlem č.účtu a počkám na peniaze...inak nie!..a samozrejme milá pani sa viac neozvala! Najhoršie je že nie je registrovaná,takže jej nemôžem napísať ani negatívne hodnotenie,aby jej nenaletela už žiadna iná z predávajúcich....Mám taký pocit že sa zabáva tím že si objednáva a nepreberá zásielky..a neviem či tu môžem napísať jej meno ako varovanie...

simona112
17. mar 2012

@michalka78 radšej napíš a môžeš aj na čiernu listinu, aspoň budeme vedieť komu sa vyhnúť 🙂 dakujeme

karamel
17. mar 2012

@michalka78 jasne ze mozes napisat meno 🙄 baby na dobierku neposielajte! Nokdy! Ked ma baba peniaze v hotovosti, tak nech ich vlozi priamo v banke na Vas ucet........v 21. storoci aby niekto nemal ucet?!!! Neverim!!!!

michalka78
17. mar 2012

@simona112 takže pre istotu aby ste nenaleteli ešte niekto...prvý krát sa ozvala pod nemom -Olga Horvathová...a teraz pod menom-Jitka Seresová a napíšem len obec Hrnčiarska Ves...

monka9999
17. mar 2012

@michalka78 no ja si myslim že možeš.ak nema internet banking da sa to riešit aj inak.ja to riešim tak,že peniaze sa daju poslat aj šekom bud na adresu alebo na učet.je to aj lacnejšie ako dobierka.a ty budeš mat najskor peniaze a potom si pošleš.ked je to taka vyššia suma. 😉

argyro
17. mar 2012

@nanika môj názor je: negatko si od teba nezaslúžila. číslo účtu si nepýtala, poslala si jej ho iniciatívne ty sama, navrhla ti sumu a viac sa neozvala.. čiže nesľúbila ti nič, ani nežiadala o rezerváciu - tú si urobila tiež sama z vlastného rozhodnutia.. ja osobne by som to neriešila nijako, ani by som jej nepísala, či poslala peniaze, vždy čakám, že kupujúca dá avízo, že ich odoslala, až potom čekujem banku či nabehli.. ak sa neozýva, beriem, že si to rozmyslela a tovar je voľný.. mali by ste si obe zmazať negatka, nezaslúžite si ich.

benne
17. mar 2012

Pravidlá pre hodnotenia

1. Právo pridať hodnotenie vzniká až po vzájomnom potvrdení obidvoch strán o predaji/kúpe. Ak k potvrdeniu o predaji oboma stranami nedošlo, užívateľ nemá právo zverejniť hodnotenie.

Kupujúca napísala, že by hru vzala za 5 s poštou, ale ak by bola suma vyššia, že si to premyslí, predávajúca potvrdila, že jej 5 s poštou vyhovuje. Podla mna, mala právo zverejniť negatko

Osobne si myslím, že ak by neprišla zo strany kupujucej odpoved úsečná, že "nie", tak to ani tak daleko zájsť nemuselo. Všetko je to o komunikácii

macamac
17. mar 2012

@benne máš pravdu 😉
ale-bola ochotná dať 5eur + poštovné 😉 len malá kozmetická korekcia 🙂

benne
17. mar 2012

@macamac a fakt, sorry, ale tak som to myslela.. že 5 + poštu a hento som tam napísala somarinu 😝 😀 .. to vela slnka dnes 😅

macamac
17. mar 2012

@benne 😀 ale šak-to fakt len taká mikroskopická chybička 😉
tvoj príspevok bol o inom a vystihol podstatu veci 😉 🙂

dani84
17. mar 2012

Zienky, stalo sa vam uz, ze ste prejavili o nejaku vec zaujem (nie zrovna lacnu) a predavajuca hned aj odpovedala, ze posle cislo uctu, ale je to uz 5 dni a nic.... Ziadne cislo uctu, ziadna reakcia.... Ze by nechcela zarobit, alebo som jej nesympaticka.... 😅

benne
17. mar 2012

@dani84 mne sa stal opak, že mi pani poslala peniaze ale adresu a správu, že posiela nie.. nakoniec vysvitlo, že posielala správu, ale nedostala som ju.. kontaktovala si ju opäť? aktualizuje inzeráty? je tu?

dani84
17. mar 2012

@benne ano je tu, pisala som jej asi 3x uz odvtedy.... len mne sa tazko veri na take rozpravky, ze stahujeme sa, alebo neviem co... Mozno sa fakt k netu nedostala, nechcem jej krivdit, preto hned nemenujem. Stalo sa mi to prvykrat...

dani84
17. mar 2012

A mozno si to rozmyslela, ale nechapem, kedze v profile ma aktivna....

benne
17. mar 2012

@dani84 preto sa pýtam, či aktualizovala.. ak áno a nereaguje, skus napísať ešte IP a potom to zruš a hladaj dalej 😒

benne
17. mar 2012

@dani84 ak je v profile napísané "aktívna", znamená to, že sa prihlásila niekedy za posledných 7 dní, nie že je online

dani84
17. mar 2012

@benne tiez som uz rozmyslala, ze to necham a skusim inde pohladat... 🙂 Este dva dni pockaam a potom to asi necham, ak sa neozve

monulicka
17. mar 2012

@dani84 aj mne sa to stalo prednedavnom, uz som na to chcela kaslat, ale pani sa mi potom ozvala ze jej doma stale vypadava net a nemoze sa prihlasit..nakoniec sme to nejak uplacali k vzajomnej spokojnosti 😉