icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

garzonka
18. mar 2012

@jonas17 nehovorim ze to mas robit podobne. hovorim ze ako predavajuca ma pravo to predat (ak sa tak sama rozhodne) tomu komu chce. Ak za to niekto ponukol viac, tak sa ona rozhodla predat za viac....a mohla sa aj rozhodnut predat to tebe za povodnu ceu. Je to len na nej.
Rovnako ako ma pravo dat aj zlavu ak bude chciet ( vsak kolko je takych mamiciek ktore pytaju zlavu, tak preco je zle ze sa preda tej co chce viac zaplatit ?)

jonas17
18. mar 2012

@garzonka ešte rozmýšľam nad tým, že predávajúca má právo predať komu chce...neviem, ale ja ked som mala obchod, tak ľudia nakupovali v poradí, ked došiel chlieb, tak ho dostal len ten prvý v poradí, aj keby ten za ním ponúkal o 5 korún viac, tak musím predať tomu prvému...a ceny sa za pochodu meniť nemôžu...inak by to bolo už na SOIku..

garzonka
18. mar 2012

@jonas17
Ja ti rozumiem, vsak isto to nie je prijemne.....ale obchod s potravinami nie je bazar. 😉
Tu sa da na cenach dohodnut. 😉

jonas17
18. mar 2012

@garzonka tak bolo by správne, keby sa so mnou chcela dohodnúť, kedže som bola prvý záujemca... 😉 ale fakt o nič nejde, len to tu spomínam ako dalšiu skúsenosť 😉

annie13
18. mar 2012

@garzonka nesuhlasim ak uz mala zaujemcu tak dalsej mala napisat lutujem predane ak chce licitovat nech predava na aukciach

annie13
18. mar 2012

a nerozumiem ani tomu ako k tomu dosla ta kupujuca

to napisala
dobry mam zaujem, dam 1,8 ?
alebo ako

jonas17
18. mar 2012

@annie13 asi napísala, že má záujem, predávajúca odpísala že je druhá a záujemkyňa tak ponúkla viac...ja len zato, že sa tu za iné veci dávajú negatka...mne jedna chcela dať, lebo kým som jej odpísala, tak som bundu predala a tá sa urazila, že ona bola prvá, no hej, ale ked sa neozvala viac hodín, tak som to nerezervovala a jej otázka bola, či je bunda voľná, ja že hej, a ona ticho..tak čo som mala čakať? tak som to predala a tá mi šplechla, že je to na negatko🙂

nikolca
19. mar 2012

@jonas17 to sa aj mne stalo niečo podobne,predavala som next bundu,ozvala sa na nu zaujemkyna,premerala som jej ju a ona že ok môže byť aby som jej poslala č.učtu kam ma poslať platbu 🙂 😉 ,no ešte v ten isty den mi na nu napisala dalšia zaujemkyna,tak som jej napisala,že už je predana,že už som poslala aj podklady k platbe,tu bundu som predavala za 10 euro a ona na to že aby som ju predala jej že mi da za nu 12 euro 😒 ,no nepredala som jej tu bundu,len som jej slušne napisala lutujem ale už je predana,dakujem za prejaveny záujem 🙂 😉

monulicka
19. mar 2012

@jonas17 no ja by som reagovala asi ako ty co sa tyka tej bundy...ja osobne radsej uprednostnim okamzitu platbu pred poradim..tie som predavala mikcu, ozvala sa mi na nu mamina a ze ci by som jej je neodlozila,,,ale nenapisala na ako dlho...chvilu na to sa ozvala 2.mamina ze okamzite berie + chcela este 2 dalsie veci...pisala som teda tej prvej a a az po jej suhlase som teda predala tej druhej...bo bohvie, mozno teraz by som stale tu mikcu mala "na sklade"..ozaj a ty sa s tou panou uz dohodla na platbe skrz tricko?

adriana7
19. mar 2012

@jonas17 ,@garzonka , mne to príde tiež neseriózne, hlavne preto, že ak nakupujem, vyhradím si na to večer až do noci, kombinujem, čo sa s čím bude hodiť a počítam, že ak riadne zaplatím a nikoho nenaťahujem, tak som to kúpila. nemám potom väčšieho jedu, ako keď sa niečo za mnou predá a ja zas musím všetko absolvovať znova...nejde mi o ten konkrétny inzrátik, ale o ten čas, kým do zosomáriš a to ma nebaví, ja som asi divná žena, lebo mňa nakupovanie nebaví,doslova ho neznášam 🙂

jana3121966
19. mar 2012

@pattinka Pokial ti pride nieco na dobierku mas pravo si pri preberani skontrolovat obsah na to je zakon

viera77
19. mar 2012

dievcata, poradte mi, prosim, mam prvu negativnu skusenost s predavajucim, ktory mi predal tricko, akoze nosene s opisom v inzerate " velmi pekne" , ale v skutocnosti je to stara, vytahana flakata handra hodna tak kontajnera. Samozrejme po jeho doruceni som mu okamzite pisala, pan predavajuci reagoval az na moju druhu spravu a jeho odpoved bola, ze mu je luto, ze som nespokojna ale on tovar spat neberie.....v podmienkach predaja ma len napisane, ze veci su nosene viac alebo menej, ziadne ine podmienky nema uvedene. Dala som mu negatko, je uz aj na ciernej listine, co viac este mozem urobit?
Ma cez 600 inzeratov, okolo 150 hodnoteni, ja som citala len prve 2 strany, mal tam same kladne, ale az po doruceni tricka som si vsimla, ze tych negatiek ma viac a vsetky sa tykaju zlej kvality tovaru.......jeho odpoved na kazde taketo hodnotko je " je mi luto, ze ste nespokojna". Skratka, pan predavajuci zavadza o sto sest a myslim, ze tymto porusuje aj pravidla bazara.
A zaujimave je, ze je sice riadne registovany, ale v zozname uzivatelov sa vobec neda vyhladat, ani podla nicku a ani podla datumu registracie....je to vobec mozne? Dakujem krasne za pomoc 🙂

nikolca
19. mar 2012

@viera77 aky ma nik?ked je registovany tak sa musi dať vyhladať,napiš mu znovu že tovar nezodpovedal popisu,že žiadaš aby ti vratil peniaze+spätne poštovne a že mu to "velmi pekne tričko"pošleš na zad 😠 ,no ked nebude reagovať treba požiadať o pomoc admina,

nikolca
19. mar 2012

@viera77 ja som ho našla,ma 608 inzeratov, a 155 hodnoteni,musiš si hore kliknuť na bazar,potom nižšie maš hladaj predajcu zadaš peter233 a vyhlada ti ho,od neho som chcela aj ja davnejšie kupiť detske nohavice ale kedže mal viac negatiek tak som nakoniec na inzerat nereagovala

viera77
19. mar 2012

@nikolca dakujem, si zlata 🙂 .....takto cez bazar som ho veru nehladala, diky za tip 😉 Skratka som sa poucila, vyplati sa citat vsetky hodnotka, aj ked to zaberie dost casu a samozrejme odteraz, hned ako uvidim len jedno negativne, tak nekupujem.....je mi jasne z jeho pristupu, ze peniaze za to tricko uz neuvidim, skusim ho teda este kontaktovat a potom napisem adminovi, mas aj tip, komu presne pisat?......ved aj ja mam bazarik, ale takyto tovar by som sa naozaj hanbila este vobec ponuknut na predaj! Fakt, niektori predavajuci uz nemaju chrbtovu kost, kludne si robia s kupujucimi co chcu! 😠 😠 😠

nikolca
19. mar 2012

@viera77 martinjasen to je admin ktoremu pišem ja ked mam daky problem 🙂 zatial klop klop mne pomohol vždy 🙂 😉

janicka11
19. mar 2012

@viera77 dobre že tu občas nakuknem a niečo si prečítam chcela so,m od toho predajcu kupit adidas tričko premna nadpis ako nové...a dobre že som sa na to vykašlala ako vidím 😠 ach jáj

viera77
19. mar 2012

@nikolca no super, tak dufam, ze pomoze aj mne...predsa takyto predavajuci tu podla mna nema co robit, ved kolki kupujuci mu este takto naletia? Dokedy sa mu bude takyto pristup tolerovat? Naozaj velka vdaka za pomoc a ochotu 😉

@janicka11 a naozaj dobre si urobila, ze si od neho ani nekupila, on ma aj kladne hodnotenia, spokojne kupujuce mamicky.....tak ako potom uz vyzera ten tovar, co im preda? Mne to tricko predal ako "velmi pekne", a myslim, ze v jeho ponimani je opis "ako nove" taka ista, doslova obnosena handra vhodna len na pracu v zahradke alebo hodna rovno toho kontajnera, no nemozem si pomoct ☹

janicka11
19. mar 2012

@viera77 jujjjj to je strašné mám pocit že sa koník velmi vymenila vela zlého tu je,tiež si nemožem pomocť 😖 😖

zabka8423
19. mar 2012

no prva negat. skusenost. objednala som topanky, tri tuniky a tricko od jednej pani a katastroofen. biela tunika ma od potu zlte flaky pod pazuchami, na dalsej je vyzabnuty pasik na rukave, co je dost vidiet, topanky, lava zvnutra rozrezana a tvar je taky vadny, ze nesedi na nohe, ako keby ich mala na seba osoba s deformovanym palcom. len jedina tunika a tricko su ok. tak som napisala predavajucej, ze jej to posielam naspat, ze toto ja nepredam dalej. pri inzerate nemala nic take uvedene, len ze vsetko je v super stave 😠 otras. som zvedava, co napise. navrhla som jej ze jej vratim tovar, poslala som jej spat cislo uctu. zatial jej nedam negatko, dam jej priestor na riesenie. no nasralo ma to.

stanislavao
19. mar 2012

@viera77 urcite na neho upozornite admina. to aj tak ma istotne veci co je second hand, kupi vrecia niekde z UK a tu to predava. mali by ho stopnut.

zabka8423
19. mar 2012

takze predavajuca napisala, ze mi posiela peniaze naspat. ale perlicka k tomu: ze ona o tom vedela 😀 toto ma dojalo. no, ehm. nevadi, ospravedlnila sa, tak som jej slubila, ze ked nabehnu peniaze naspat, tak jej dam pozitivne hodnotenie uz len za jej ustretovaost a serioznost pri rieseni problemu. uvidime 🙂

viera77
19. mar 2012

@zabka8423 myslim, si, ze aj ked peniaze vrati, tak si pozitivne hodnotko vobec nezasluzi, hlavne, ked o stave veci vedela a este to aj priznala! Vsak pockaj na peniaze, to, ze ich posiela este nic neznamena, pokial ich nemas aj na ucte......ale aj tak, tato predavajuca zavadza a ma nekorektny pristup!

viera77
19. mar 2012

@stanislavao samozrejeme, idem kontaktovat admina, myslim, ze mam na to dost dovodov......inak, ked sa nad tym mnozstvom jeho tovaru zamyslim, mozno ze aj mate pravdu......keby sa tak toto este dalo zistit! 😉 .

garzonka
19. mar 2012

@viera77 suhlasim, .s tym hodnotenim...

@zabka8423 hodnotenie napis po nabehnuti platby , avsak do hodnotenia by som napisala, ze pani predala veci s vadami o ktorych vedela a po upozorneni vratila peniaze spat. Chapem ze budes rada ze mas spat peniaze, ale vec ma byt opisana pravdivo.

stanislavao
19. mar 2012

@viera77 viete, pokial ma rozne velkosti, ze aj M, aj XL, aj S, tak je logicke, ze to nema z vlastnych zasob. a taktiez ak ma take mnozstvo veci, tak to vacsinou su taki, ze tie vrecia kupia a potom to tu predavaju. lenze clovek im to nema ako dokazat.

nikolca
19. mar 2012

@viera77 ja som kupila od predavajucej kikuskaa mikinu pred nedavnom a prišla žmolkova,s viditelnymi znamkami nosenia,popisuje noseny tovar ako nenosene,dnes som pozerala a ma tam dalšie negatko,kupujuca kupila od nej vestu nenosenu a prišla s flakmi 😠 😠 😠 😠 😠 ,ako môže nosenu vec predavať ako nenosene?a mne vtedy ešte na drzaka napisala:asi som mala napisať parkrat oblečena 😠 😠 😠 no to bolo viac nosene než len parkrat,keby sa dalo lepšie aspon tie fotky preskumať,lebo na foto vyzerala super,lenže ona vtedy nemala žiadne negatko,prve som jej dala ja 😒

zanika1983
19. mar 2012

baby aj ja mam zlu skusenost, kupila som tricko a prislo vyblednute, poslala som pani fotky ako dokaz, nech si nemysli, ze vymyslam a ona si tvrdi svoje. A este som sa pytala pred kupou, ona ze je pekne. Cierna je vyblednuta na pleciach, cervena je v pohode dala mi aj postovne gratis. Podla vas mam pisat adminovi?, alebo ako dalej?

nikolca
19. mar 2012

@zanika1983 napiš jej že nie si spokojna,že si si veci pofotila,že chceš vratiť peniažky späť,že v opačnom pripade budeš žiadať riešenie cez admina a pošleš mu fotky

zanika1983
19. mar 2012

@nikolca doteraz sme si pisali a ona to ukoncila tym, ze asi je to siva! ☹ , uz aj vymazala inzerat, tak preto som vam sem napisla co dalej. Uz som jej napisala negatko, zvedava som, ci mi ho bachne spat.