icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

janicka11
21. mar 2012

viete čo skusim napísať adminovi?

zuzanale
21. mar 2012

@janicka11 no ja pri podkladoch k platbe vždy uvádzam zvyčajne je to 1,20€ doporučené poštovné ak mi na to dotyčná odpovie že obyčajne tak pošlem ale upozorním že ak sa stratí už to nebude moj problém ..... trošku si urobila chybu aj keď si posielala na svoje náklady mala si radšej poslať doporučene aby bol doklad predsa len naša pošta je naša pošta a skúsenosti s ňou 😝

janicka11
21. mar 2012

ved práve to je divné aj mne,že všetky prišli len tento jeden nie...

exupery
21. mar 2012

@janicka11 admin ti v tomto velmi nepomoze,kedze nemas ziadny doklad...

stanislavao
21. mar 2012

@janicka11 tazka dilema. postovne je v mojom pripade a viem, ze u vacsiny mamiciek automaticky doporucene. ak si kupujuca zena, poslem aj obycajne,ale to su take par eurove veci. ked ste mali ze postovne v cene, tak pri takej velkej veci, ako suprava znackova ste to mali poslat doporucene. sice by ste zapltili o 60 centov viac, ale boli by ste chranena. takto je to naozaj slovo proti slovu a pokial ste kupujucu neupozornili na to, ze poslete obycajne a ona s tym vyslovene nesuhlasila, tak by bolo spravne, aby ste jej peniaze vratili. ale je tu aj druha strana mince, ze poslali ste obycajne, supravu dostala ale nepovie vam to. treba si pozriet aj hodnotenia a pokial je to mamicka, co je tu na MK registrovana dlho, nakupuje tu a ma vela dobrych hodnoteni, tak ja osobne si myslim, ze by neklamala, ale tak su vselijake. do buducnosti: pokial mate posta v cene, upozornite na to, ze len obycajne. naozaj je automaticky brana posta doporucena. aby ste aj vy, ako predavajuca mala doklad, ze ste to poslali. mne sa zatial stalo 2x ze zasielka neprisla doporucena, ale vzdy mi bola suma vratena. ale viete, stat sa moze hocico a aj zasielka sa obcas naozaj strati. a ak jej naozaj susprava neprisla, tak aj ona nechce byt ani bez supravy a ani bez penazi.

janicka11
21. mar 2012

@zuzanaleo k,ja to beriem,len mi príde divné aby som si teraz všetko mala zobrať za zodpovednosť len ja..Celkovo mi je celá táto sitiuacia čudná už klen toto je zvláštne pre mna že až dnes sa ma spýtala že ako som to posiela??Doteraz ju to netrápilo..Takj isto ked som napísala poštovné hradím ja,nespýtala sa ako to idem poslať...nevadí mi že si v tejto situacii zastávate ju,len ked niekto naozaj sa vžije domojej siituaciie tak pochopí,že len ja niesom na vine,a teraz všetci proti mne,.,.ja by som to tak urobila ja tak...ja pod takým dojmom hne domyslím doporučene...ale na to poviem jedine jeden myslel a domyslel..tak ja vlastne predám ako by supravku zadarmo,lebo ani ona mne nedosvečí že ju noazaj nemá doma.takže jej vratim vlastne 23€ zsa to že som poslala supravu ale zabudla sa ma spýtať ako to idem poslať...fajné no 😲

traktor
21. mar 2012

@mandragora22 ak je podozrenie, ze nick nie je ok, staci si ho overit u admina..ak zavadzala a sama si dala hodnotenie, tie jej budu zmazane a ona si koleduje o blokaciu

bozkalehutka
21. mar 2012

Je to dost penazi, vsetko by som nevratila a ked sa inac neda, vratila by som jej polovicu. Poznam to dobre, aj mne sa to stalo, poslala som balicek obycajne a neprisiel, dost divne, este sa mi to nestalo. Nuz ale kedze som nemala dohodnute podmienky predaja, brala som to ako svoju chybu a peniaze vratila, boli to 4E. Ach, je to neprijemna situacia ☹ Drzim palce 😵

janicka11
21. mar 2012

@stanislavao ja tomu rozumiem,ja som to nemala v názve práve že napísané,ale hned ako sa ona ozvala,tak som jej do našej konverzácie napísala ked sa ma pýtala kolko má poslať povedala som len za supravku a poštovné hradím ja.to bolo všetko.na nič sa ma nepýtala...je to mamina ktorá ma dobré hodnotenia(40 z toho jedno je moje)ja som tri roky mám 76 hodnotení a tiež ani jedno zlé..Keby sa mám podla toho riadiť...

exupery
21. mar 2012

@janicka11 nie sme proti tebe,ale vsetci dobre vieme ako funguje posta,a ja osobne by som teda nikomu len tak neposlala 23eur,chcela by som mat doklad...aby som sa vedela oohradit...ja ti nevravim ,aby si jej peniaze vratila,naozaj neviem,co by si mala urobit,ja som pisala,ze ja osobne,ba som jej ich poslala..

alusha
21. mar 2012

@janicka11 nikto nezastava ju, len v dnesnej dobe su ludia vselijaki, zaklad je mat DOKLAD, bez toho sa nepohnete... niekedy sice nepomoze ani ten, ale aspon nieco... dnes len tak niekomu doverovat je velke riziko...

traktor
21. mar 2012

@janicka11 prave pre toto vzdy pisem takto..napr. *poprosim poslat sumu 10 + 1,20 doporucena posta alebo 10 + 0,60 obycajna posta / ale na vlastne riziko/* ..tymto som chranena, je len na nakupujucej ako sa rozhodne

janicka11
21. mar 2012

@bozkalehutka moja len tu sa jedná od supravu za 23€ a hlavne ja mám tiež podmienky od začiatku napísané a tam jasné že za stratu neručím ja pokial neni doporučene..Len prečo by som to mala mať všetko teraz ja rováši,ked ona sa tiež ani raz nespýtala ako to idem posielať...až teraz ked som jej napísala že všetky balíčky su ok došli,a čo váš a ona že ten jej ešte neprišiel a ak nepríde do zajtra mám jej vratiť peniaze....!!viete asi som svina ale nehnevajte sa nekradnem peniaze aby som niekomu niečo poslala zadarmo....predsa len zvláštnosť je že všetky došli v poriadku len tento nie.a sere ma aj to že sme si písali dosť dlho a ani raz sa nepýtal ako to idem poslať alebo niečo..a typy argumentu že JA SOM MYSLELA.... ☹ Vite ja som tiež myslela že ked doteraz vždy posielam všteko(a nebolo toho málo)obyčajne tak všetko bude v poriadku.

localoca
21. mar 2012

@janicka11 presne ako pise @traktor lebo takto moze aj nemusi byt pravda ze ten balik nedorazil,ty vratis peniaze,a ona sa ti este podakuje,ze si jej darovala supravu,nikdy by som obycajne neposielala,ani by som neccela aby mi nieco poslali obycajne 🙂

janicka11
21. mar 2012

@exupery
@traktor
@alusha DAkujem moja chyba.Ked sa ma nepýtala mala som jej to hned napísať že obyčajné....Ako vidím človek sa stále uči aj na vlastných chybách,Neveim čo povedať mám chuť sa riadne vyrevať...Ved aj ja som len mamička čo jej chodí na učet hlupych 217€... 😢 BOže bože ja neviem

alusha
21. mar 2012

@janicka11 a kedy ste to posielali? este to mozno pride...

janicka11
21. mar 2012

@localoca ,,,tak čo mám urobiť??ved si pozrite moje hodnotenia mám ich 76 a z toho asi 4-5 bolo pridaných včera a v pondelok...a ako vravím len tento jeden balík neprišiel...ale všetky boli poslané tak isto. ☹ Ja som nikdy takuto vec neriešila...

localoca
21. mar 2012

@janicka11 mimochodom ani ja by som sa ta neopytala ze ako ides posielat,bolo by mi to tak jasne ze si taka zodpovedná ze tovar za 23€ budes posielat doporucene,to je moj nazor

traktor
21. mar 2012

@janicka11 no vzala si na seba postovne, je to velka suma..a kedze posielas casto / sudim podla poctu hodnoteni/, tak by si mala vediet, ze je riziko, ze sa vec strati..tak ako ty nemusis verit jej, ze jej to doslo, nemusi verit ani ona tebe, ze si to poslala..bude to tvrdenie proti tvrdeniu..ale teda ja si myslim, ze ma narok na plnu sumu, kedze ty si to postovne vzala na seba..a vôbec by som neriesila, kto ma kolko hodnoteni..o tom to nie je..a neber to v zlom..mozno ju len stacilo upozornit, alebo aspon v podmienkach predaja keby si mala, ze pri niektorych zakazkach beries postovne na seba, ale posielas obycajne, doporucene si musia doplatit, tak by si bola chranena..ale takto..

monulicka
21. mar 2012

@janicka11 ja zase , ked napisem napr.aj priamo do inzeratu ze postovne je v cene, tak automaticky myslim doporucene..presne kvoli tomuto, aby som mala doklad o poslani + bol balicek vypatratelny...bohuzial, ty si si sama na seba usila bic, ked si na seba prevzala zodpovednost za postovne a poslala obycajne 😖 a ked hradim len obycko, tak to mam napisane v inzerate a do konverzacie s kupujucou napisem: + doplatit 60 centov za doporuc. alebo 30 za obyc,, kt.je ale na vlastne riziko,,tak ako pise @traktor

janicka11
21. mar 2012

@traktor
@traktor no užastne vlastne za dobrotu na žebrotu...navhnem poštovné že platím,a teraz toto...nikdy poštovné neberem na seba iba ked to je vačšia suma,a nidky sa ma doteraz ani nikto nepýtal ako to idem poslať ked ho teda hradím ja...ja to podla hodnoteni neberem len jiekot sa ma nato pýtal tak som odpovedala.....

localoca
21. mar 2012

@janicka11 neviem co by bolo spravné v tomto pripade,skus zistit este cislo na tu postu kam si to posielala a spytaj sa ci to tam nahodou nestoji,alebo si pytaj rovno dorucovatelku,a skus sa ju opytat ci tej a tej som posielala to a to ci sa nahodou nepamata na to?inak s obycajnou postou nevies nic urobit

traktor
21. mar 2012

@janicka11 je to fakt velka suma..asj mba by to velmi stvalo..a revala by som jak diva..ale zial..tvoja chyba..patri jej plna suma..

alusha
21. mar 2012

@janicka11 popros ju este, nech sa ide opytat na postu, ak to bol vacsi balicek, nezmestil sa do schranky a nebola prave doma, moze to niekde na poste lezat... mne sa uz par krat tak stalo, ked som posielala, ze nedali papier a balik bol na poste

janicka11
21. mar 2012

Viete čo dakujem všetkým za pomoc.Nechcem to už riešiť,ešte počkám.

janicka11
21. mar 2012

@alusha a pošte sa ževraj pýtala,a to som jej povedala(už asi zbytočnosť(nech ide zavolať ku nám na poštu sme dedina pamatá si ma chodím často s balíčkami,že som posielala vela balíkov.!a dalej niekto napísal že to by som si hned myslele že ked to je taká velká suma že si rozumna a pošleš doporuučene....tak niesom asi rozumna.som hlupa že som to nenapísala hned!!!!!!!!

traktor
21. mar 2012

@janicka11 zavolaj si na ich postu, ci tam balicek nahodou nie je, ..ak nie, pockala by som este do piatku , ci nahodou a ak nic, ..no budes to musiet riesit..

janicka11
21. mar 2012

@traktor tu unás na pošte som sa paýtala balík bol normálne odoslaný.tu nieje.a vyrieším si to sama ja snou.ak aj to nieje chyba!!?

traktor
21. mar 2012

@janicka11 na jaj poste, nie na vasej 😉 ..ja viem, ze teraz si nastvana..ale tu za to nikto nemôze, chcela si poradit, ..ale asi odpovede nie su take, ake si cakala..ale zial..

janicka11
21. mar 2012

@traktor
@traktor to vobec nieje neakými odpovedami......to je jedno už...hej chcela som poradiť,berem to.mám dalšiu skusenosť že aj ked sa ludia nepýtaju treba hovoriť a hovoriť.....lebo každý človek zmýšla inak....