icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

garzonka
3. máj 2012

@mandragora22 rodena na SK, 9 rokov zijuca v CR, obchodujem v cestine, pridem to v CR prirodzenejsie, ale ked je obchodik so Slovenkou (a plus v tejto teme), tak po slovensky... trochu schizo 😀

nadhera
4. máj 2012

@garzonka na patentoch vidno, ze bundicka bola nosena - skus odzmolkovat

irriss
4. máj 2012

@garzonka
ahojky!
Tak ja mam zkusenost i takovou, zvlaste u bund, ze staci vazne jedno vyprani a udelaji se zmolky😉
Zvlaste u nekterych napletu.. 😉
Mrkla ses, jak se tato bunda ma prat?

Osobne si myslim o cele teto situaci konkretne, ze bunda byla ve skrini a chytla plisen..to jsou ty male cerne tecky 😉
Bydlim u more a zavodim o cas a peru se o "plisen" s plisni da se rict, kazdy mesic... 😉 😖 😠 ☹

natalitimk
4. máj 2012

tak už mam aj ja zlú skusenosť-objednala som si bodinka pre moju malu,mamička tam mala viac kusov tak som jej rozpisala že chcem 1cervene 1bodkovane a 1srdiečkove.Plus poštovne doporučene a poslala jej peniaze ze body plus pošta 1,20.balik došiel a tam 1srdiečkove a 2xbodkovane.Som myslele že ma porazí.Prave červene potrebujem na oslavu mam už bielu sukničku na traky.A ešte k tomu pošta obyčajná znamka nalepená 0,60.som jej pisala že čo teraz.Mam jej dať negatko?A čo ak da aj ona mne.

mandragora22
4. máj 2012

@natalitimk odfot si, co ti prislo, poziadaj ju o vymenu, je to jej chyba, o vymenu na jej naklady. Ak nebude suhlasit, mozes jej dat aj neutralne hodnotko, pokial si po ostatnych strankach spokojna, alebo negativne. Ale mas na to plne pravo, pretoze je to jej chyba. ale najprv skus sa dohodnut na vymene na jej naklady. Pripadne nech znasa len svoju postu a pribali nieco navyse. Ja by som to tak riesila, keby som urobila chybu.. ak da aj ona tebe negativne ako "odplatu", tak mas zrejme ulozenu komunikaciu s nou, resp. admini to vypatraju a fotka, ktoru si urobis z bodyniek, ktore ti prisli, ti bude sluzit ako dokaz toho, co ti vlastne prislo, takze ty si v prave 🙂

garzonka
4. máj 2012

@natalitimk ahoj, najprv ju skus pred hodnotenim kontaktovat a vyriesit to k dohode. Veci prisli nie presne podla objednavky, takze sa to musi dat na poriadok a aj to postovne....Ak by to nechcela riesit , potom daj hodnotenie + admin....

natalitimk
4. máj 2012

@garzonka -už som jej pisala tak teraz počkam uvidim čo odpíše,dufam že bude reagovať.

natalitimk
4. máj 2012

tak už reaguje tak hadam sa dohodneme.napisala že sme sa nepochopili 😠 ,že ona rozumela tak ako poslala.tak neviem ako inač som jej to mala napísať.no čo už moja chyba druhkrat budem musieť opisať vec ktorú chcem asi lepšie. ☹

mima1311
4. máj 2012

@natalitimk ahoj , tak snad sa to kladne vyriesi , budem drzat palce az je Nelka na navsteve PARADNA 🙂

garzonka
4. máj 2012

@macamac
@mandragora22
@jonas17
@nadhera
@irriss

Poslusne hlasim ze som si dnes nasla od predavajucej neutralne hodnotenie (MMB). Neviem, som z toho akasi sklamana, clovek aby sa bal napisat ked nie je spokojnost. Manzel ma vcera sprdol, ze co riesim, ale ked som mu ju ukazala, tak aj on uznal, ze nie je 100% -na. Mala ju ako NOVE ZBOŽÍ...., zivot ide dalej, mam o skusenost viac.

natalitimk
4. máj 2012

@mima1311 -jeeej dik.už sa to rieši,mamička vyzera byť fajn reaguje takže sa to vyrieši. 🙂 🙂 🙂

mandragora22
4. máj 2012

@garzonka hm, aspon budes nabuduce velmi premyslat, ci nove zbozi od nej kupis 😅 😅 😠 😉

irriss
4. máj 2012

@garzonka

mohla by ses pokusit ozvat adminovi, protoze na tvem miste bych se snazila dat pryc i ten neutral 😉

Jinak, jak se muze ta bunda prat? a divala ses na ty cerne tecky? neodpovida to plisni?plisen se projevuje malymi teckami cernymi... 😉

mandragora22
4. máj 2012

@garzonka inak, mne sa stalo, ze som kupila puzzle, tu na MK. v originalnom baleni, nove. tak som po ne poslala kamaratku, ta prevzala, zaplatila, nepozerala do tasky, ze co tam je. hej, boli nove, orig.zabalene, ale museli lezat niekde, kde bolo vlhko, lebo krabica bola zcasti chytena plesnou a tiez aj sacok, ten, v ktorom su dieliky ulozene. dieliky samotne vsak neboli plesnive, tak som jej teda napisala, ze ci o tom vie, ze mi poslala splesnetu krabicu, ze som to chcela dat ako darcek.

tak ti poviem, bola som mimoriadne prekvapena jej reakciou, ospravedlnila sa mi, ze tiez tie puzzle len dostali od niekoho a mala ich v skrini odlozene, kde jej casom zavadzali, tak ich dala na predaj. ze plesen si nevsimla - to jej verim, lebo zvonku to az tak nebolo vidiet, ako zvnutra, ked som krabicu otvorila. navrhla mi, ze mi posle spat celu sumu a ze ani tovar nechce nazad, co ju to tak velmi skrelo... no proste som bola taka vyvalena z toho, ze som si ich napokon nechala ja, nedarovala som ich pochopitelne a nechcela som ani nahradu skody, cize nejaku zlavu alebo ako to napisat. proste bola tak mila a ochotna riesit situaciu, ze som to napokon bola ja, kto sa na to vykaslala, dala som jej pozitivne hodnotenie a zivot ide dalej. len to som tym chcela naznacit, ze existuju aj seriozne predávajúce, ktore aj ked si nevsimnu chybu na tovare, maju zaujem to riesit, aby bola kupujuca spokojna 😉

garzonka
4. máj 2012

@irriss ano pozerala som sa , perie sa to na 40°C. Nikdy som nemala skusenost s plesnou, neviem to posudit, ale je to mozne podla toho ako pisete. Predavajuca bundicku vraj kupila tuto zimu ale synovi bola velka , len ju vyprala a ulozila do skrine a kedze buducu zimu budu uz ine bundicky "v kurze" tak tuto predala.
Nehadam sa, ja sa len neviem zbavit pocitu, ze som nekupila to o com som bola uistena ze je OK. To je vsetko.

irriss
4. máj 2012

@garzonka
Vim, ze tu byly devcata , a ze i na Slovensku, si stezovaly na plisen..
male tecky jsou plisen.. 😠 😠 😠
proto ji mozna i vyprala...
na zapletech staci, kdyz jsou malicko spocene/vlhke a plisen chytne..mozna je v ruce predeprala.. ☹

plisen nijak necisti...tecky sice neodejdou, ale s pracim propstredkem na plisen riskujes vyzratou barvu a nebo se z tecek stane dirka...neco jako od cigarety..vypalene mistecko.. 😉

garzonka
4. máj 2012

@irriss Mam ju vobec prat? teraz sa bojim ze si ju ponicim.... 😒 Tie tečky su v jednej oblatsi rukavu, je ich tam niekolko, su male, nepatrne, ale su tam, ...

irriss
4. máj 2012

@garzonka
Kdyz je tam doporuceno 40, tak nevidim duvod se bat🙂..pokud neni jen oznaceni, ze cistit chemicky 😉
Ja jsem myslela nepouzivat prostredky zamerene na plisen...
ja mam dlouholetou zkusenost a ne kazdy material reaguje stejne...nekdy se udela flek, protoze se to vyzere a nebo dirka jako spalene od cigarety..

Ale s normalnim praskem ti to nic neudela..jen se toho nezbavis (pokud je to ta plisen) musela bych to videt..na tech fotkach to moc videt neni..ja kdyz jsem fotila plisen, tak to take nebylo videt..jen kdyz jsem zhasla a fotak s bleskem dala..muzes to zkusit..vyfotit s bleskem ve tme😉 😉

halit13
4. máj 2012

@garzonka no, ak to bola pleseň, tak by som nad vypratím neuvažovala a snažila by som sa ju vrátiť nech je akokoľvek krásna, lebo spóry plesní sa pri praní na 40 ako je uvedené nezničia a potom je to veľmi škodlivé - možno povedať až toxické ....

garzonka
4. máj 2012

@irriss Teraz som to fotila znovu, snad to bude lepsie vidno, mozem poslat aj na mail (ak to bude niekto chciet vidiet v plnom rozliseni)

@halit13 len ako mam vediet ci je to naozaj plesen..

irriss
4. máj 2012

@halit13
ale ne na obleceni 😉 z obleceni se nevylucuje uz nic..dojde k poskozeni a hotovo 😉
napr. na stenach nebo v nabytku, ...ale obleceni je "jen"zasazene a nevypratelne normalnim zpusobem.. 😉
urcite nikomu neublizuje cerna tecka... 😉
to by jsme tu u more byli vsichni "toxicky" 😉 🙂
nesmi se dychat, dlouho setrvavat..ale tecka ti vazne neublizi😉

irriss
4. máj 2012

@garzonka
vypada to na plisen...ale mas stesti, ze jsou neviditelne... 😉 aspon podle fotek😉

garzonka
4. máj 2012

@irriss No jo, "neviditelne" ,ale dokedy? nebude sa to sirit / zvacsovat?

halit13
Odpoveď bola odstránená
irriss
Odpoveď bola odstránená
halit13
4. máj 2012

@irriss práveže sa , bohužial vyznám, mykologia je moje hobby, tá tečka je len už optické zviditeľnenie plesne, tie spory, čo môžu byť napr. v podšívke by si videla iba mikroskopom vo poriadne veľkom zväčšení . Presviedčať vás nebudem, svojej rodine a deťom by som to určite neobliekla, ak chcete, kľudne to noste.

irriss
Odpoveď bola odstránená
stanislavao
4. máj 2012

@irriss
uvedte ma do obrazu. zaujalo ma to, co tu pisete o plesnivom obleceni, len uz som prepasla zaciatok. dik.

irriss
4. máj 2012

@halit13
Tvuj prispevek beru jako aroganci..a pokud by to bylo Tve hobby, urcite bys vedela vice a nemusela vyhledavat odborny text na webu😉 a
URCITE by ses nebala par tecek, ktere zustaly jen skvrnami jako od bananu😉
mluvim o fotkach od @garzonka 😉

p.s. A netahej do toho moje deti, nemam s tim nic spolecneho..resim problem s @garzonka - nevsimla sis? nejde o MUJ problem.. 😉 a MOJE deti..

stanislavao
4. máj 2012

@garzonka
uvedte ma do obrazu. zaujalo ma to, co tu pisete o plesnivom obleceni, len uz som prepasla zaciatok. dik.