Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@piacere -no nieco podobne sa stalo aj mne pred rokom..mala som nahodenu teplakovu supravu japitex, po dcerke, skutocne vo vynikajucom stave, mala ju oblecenu možno 4x ..ale nie vonku na behanie, ale bola jej aka akurat, tak som ju setrila
no a predavala som ju za 8E, opovodna cena 17E, a pani sa najprv cely tyzden na nu vypytovala a nakoniec to zabila, že je draha, že ju nechce..akože pred tym tyzdnom sa jej draha nezdala??
@piacere - ano a este tricka k nej 😉 ..ale nie, ja som ochotna zlavit aj z ceny, ked niekto si berie viac ks...ale mam neter, ktora tu supravu vynosi uplne v pohode, tak ja som nechcela predat supravu za kazdu cenu...keby sa predala za dobru cenu, tak OK, ale darujem ju radesj sestre ako cudzej osobe 😉
@bezaz och joj 😕 to je ubohost !
mamičky davajte si pozor na mamičku pod menom ingaaa od 15 maja mi posiela peniažky za tovar povyberala si nejake vecičky pre malu za cca 14 e a do dnes nič ignoruje moje spravy neodpoveda a nereaguje ani na hodnotenie ktore som jej napisala
@lussyanna a ty si jej tovar poslala pred zaplatením?
@lussyanna ale ved asi uz nema o veci zaujem. mne sa toto stava bezne. ze maju zaujem, vyberu si veci a v zivote viac sa neozvu. co uz narobime. vecicky ponukajte dalej.
takže vraciam sa späť s tým mojím "problémom" čo som písala pred pár dňami.pre zopakovanie-pani mi písala na vecičky,pýtala sa,či nevymením.aj keď nerada vymieňam,nakoniec som si vybrala také hračkárske chodítko,bolo písané ako nové,bez vád.dohodli sme sa na výmene,že to pošleme naraz na druhý deň /aj keď ja som chcela,aby ona poslala prvá,keďže ona chcela prvá odo mňa niečo/.ale tak budiž.lenže medzitým som zistila,že na tom chodítku asi chýbajú dve hračky.tak som predávajúcej písala na druhý deň,či ich má,ona napísala že nie,a že už to aj poslala.podotýkam,toto písala 6.6. o 8.13 ráno.no a dnes došlo chodítko,dátum podania 7.6.a tiež podľa podacieho lístka čo mi predávajúca poslala,mi bolo tiež jasné,že ma asi oklamala.lebo asi dobre tušila,že kebyže napíše,že to hračky nemá a že ešte neodoslala,tak od výmeny odstúpim-a právom.no takže toto je jedna vec,že ma oklamala.ďalšia vec je,že okrem tých chýbajúcich hračiek má chodítko očividné škrabance skoro všade,kde je to plastové ☹ takže som písala predávajúcej,som zvedavá,čo napíše.
a ďalšia čerešnička.ja som jej balíčk posielala 6.6 ako sme sa dohodli.no a podľa podacieho čísla vidím,že bol prevzatý 8.6. poobede.a včera som sa pýtala pani,či je s ním spokojná,no odpísala mi,že jej ešte nič neprišlo.no chápete?lebo ja teda vôbec nie.prečo má dôvod ma takto klamať?
určite môj prvý a tiež aj posledný výmmenný obchod ☹
a čo by ste robili vy?
@traktor no lenže tie škrabance boli dosť vidieť.skúsim aj nafotiť.ale keď niekto uvedie v inzeráte "ako nové,bez vád",tak sem tam škrabance ok,ale toto nie je len sem tam.no na foto to bolo bez hračiek.lenže som si po dohode pozerala na nete,a našla som origoš,čo malo aj tie hračky.preto som hneď pani písala,že či to mám.akože prežila by som to bez nich.ale teraz ide o princíp,že mi napísala,že tie hračky nemá a že už balíček poslala.tak som už nevymýšľala a svoj balíček jej poslala.no ale ona ho poslala až na ďalší deň.o to ide,že ma klamala,lebo dobre tušila,že by som ho bez tých hračiek nechcela.
@huxy no, v prvom rade by som z hlboka dýchala, aby som predýchala tie nervy...máš pravdu, že si naštvaná, pretože je jasne, že máš do činenia so špekulantkou, ktorá nedomyslela, že na všetko môžeš prísť...ja niekedy nechápem, ako si niektoré myslia, že dokážu tých druhých preľstiť...akoby niekto nemal viac rozumu...alebo si neuvedomujú, že pravda vyjde vždy najavo..a ked sa ukľudníš, tak porozmýšľaj, či to chceš poslať nazad, ona tebe tvoje veci, dalšie náklady na poštovné, či to stojí za to...alebo budeš toto celé brať ako zápor nakupovania-výmeny v Bazari...mne tak teraz prišla vetrovka, vraj v super stave, ale nie, ani farba sa mi nepáči, no čo už, bude na dvor...ale pani bola zase veľmi milá, tak toto prevýšilo nedostatky 😒
@jonas17 no ved sa snazim to predychvata,ale som dost nervozna z toho.no určite si nepomyslela,že si zistím,kedy balíček príde.lebo bola to miestami divná komunikácia.v deň keď som to šla poslať sa ma pýtala,či som už odoslal.tak som písala,že ešte nie,ale že pôjdem na prechádzku a určite to pošlem.no a na druhý deň ssa znovu pýtala,či som zaslala.a podľa časov z podacieho lístka to vyzerá,že to poslala až vtedy,keď som je znovu potrvrdila,že som svoj balík odoslala.jajaj,fakt už nechápem takéto špekulantky.
no neviem,aj keď by som najradšej to chodítko vrátila späť už len s princípu,neviem,či sa nejako ešte dohodnem s tou pani.uvidím,navrhla mi,nech si niečo z jej bazáriku vyberiem.ale príde mi to teraz,akoby som ešte ja mala byť vďačná a pritom s tým nie som ani kúsok spokojná.tak neviem.
@huxy no myslim, ze ak hracky chybaju a nie je to v popise, tak to mala uviest...a samozrejme skrabance a skrabance su rozdiel..cize ak nie si spokojna..ale vedela by si to prezit, tak ak ma nieco v bazare a suhlasila by s tym, tak si nieco vyber, ako kompenzaciu, ..ak nie, tak nech ti doplati po dohode urcitu ciastku..alebo jej ho vrat
@traktor neviem,či mám chuť ešte od nej niečo si vybrať.lebo aj teraz mi vypisuje historky,že balíček čo odo mňa dostala,jej prevzala sestra a nevedela o tom.a potom keď som sa jej už po tretíkrát písala,že prečo mi klamala,že mi neposlala balíček v ten deň,čo sľúbila,tak ďalšia výhovorka.vraj jej to mala poslať sestra a poslala až na druhý deň.tak neviem,prečo mi písala ráno o 8.13 že je už poslaný.teda viem prečo,lebo dobre vie,že by som obchod zrušila.jajaj.ja by som jej ho aj vrátila,no ona nenavrhla,že by chcela vrátiť moje vecičky.asi sa jej páčia.no tak neviem čo ešte odpíše.neviem či na to už kašľať,ale som strašne vytočená
ups, omylom som sem davala prispevok do inej temy
ahojte ja tak trošku mimo ale potrebujem poradiť. Idem posielať kresielko skladacie mám aj krabicu. Záujemkyňa chce aby som jej to poslala kuriérom slovenskej pošty ale netuším ako na to ešte som tak neposielala Ako zistím koľko bude poštovné? A treba krabicu zabaliť aj previazať? Vypisuje sa nejaký papier? Alebo zanesiem na poštu a tam treba povedať že kuriérom to chcem? Poraďte ak tak posielate.ďakujem
kočky pani Klara Štvartakova je neregistrovaná , nepoznate ju nahodou 🙂
@frick
http://www.posta.sk/sluzby/expres-kurier
tam mas aj cennik do 5 kg 6,30 ale nechapem preco to chce kurierom ked ako balik to ma lacnejsie, rovnako rychlo a taktiez jej to prinesu domov
u nas beru kurierske baliky len na poste ktora je to na urcena na vlakovej stanici ani nie na hlavnej, zabalit to musis a normalne vypisat adresu aj previaz radsej, na poste ti daju vypisat formular a potrebujes k tomu jej mobil
@frick ahoj, ked posielas kurierom tak to mozes bud poslat na poste a kurier to donesie kupujucej, alebo kurier vyzdvihne u teba a donesie kupujucej. od tychto moznosti sa odvija aj cena, tak ako aj podla vahy balika. kuriera si dohodnes na bezplatnej linke posty. cenu za postovne si vies pozriet na stranke posty http://cennik.posta.sk/#
Paprier vypisujes bud na poste, alebo ti vypisuje kurier (ak to vyzdvihuje u teba). krabicu by som prelepila a previazala pre istotu 🙂
@frick ked ides posielat kurierom, tak ako hovori @annie13 zoberu ti to len na express poste alebo na oblastnom uzle, takze si zisti najblizsiu expres postu, ich zoznam najdes na strane posty... alebo si objednaj kuriera domov a mas to bez starosti, na druhy den po objednani ti zasielku vyzdvihne u teba a nasledujuci den ho ma kupujuca doma...
@traktor tak ja si od tej pani už nechcem nič iné vybrať.navrhla som jej,nech si tovar pošleme naspäť,tak čakám na odpoveď. v mojom albume je pofotene chodítko aj s tými škrabancami.aj keď na foto je to trošku rozmazané,ale foťá, mi dosť zle fotí z blízka: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/huxy/album/c...

@lili_mia uz sme sa dohodli ze mi peniazky vlozi na ucet 🙂