Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
moja najnovsia skusenost s jednou predavajucou- pytala sa na ciapku, ci ju este mam (ziadne dobry den alebo ahoj). Miery su opisane, velkost na 1,5r tam problem nebol. A po dvoch dnoch slecna odpisala, ze ju mozem predat, lebo malemu naratla hlavka 😀 😀 No podla jej hodnoteni nie je najspolahlivejsa. A len medzi nami jej syn ma skoro 2roky 😕 😕
Ďalšia skúsenosť tu na koňovi. V ponuke mám sukňu a pani mi ešte v polovici júla napísala, že mám záujem, načo som reagovala hneď na druhý deň zaslaním podkladov k platbe. Odvtedy ani obraz ani zvuk. Po mojich urgenciách mi pani veľkodušne dala vedieť po mesiaci vedieť, že "posunťe ďalej, kamarátka si to rozmyslela". Takéto jednanie je mi proti srsti, veď keď prejavím záujem a potom to nechcem aspoň dám vedieť a nie že ignorujem, ale sú aj taký. A pritom má pani len kladné hodnotenia 😝
ahojte chcela by som vas poprosit o pomoc. kupila som si od jednej maminky bundu aj rifle. ide o teplu bundu, co je aj v popise aj na fotkach, bola 2x oblecena, lenze v popise ani z fotiek nebolo vidno, ze je mencestrova a taku nechcem, cize jej ju chcem vratit, no ona to odmieta a obvinuje ma, ze jej robim problemy a tak, pritom som jej slusne pisala. co sa tyka rifiel, ide o tenku riflovinu, co tiez nebolo pisane v popise. ja si myslim, ze to ci je bunda mencestrova a rifle su z tensej rifloviny by mal byt uvedene v popise. mozte mi prosim poradit? dakujem.
@veroninna1nemyslim si že je to dôvod na vratenie,treba sa pYtať na material,nie je jej povinnosť pisať tenke hrubšie najhrubšie
@veroninna1 Ak som predajca,...
v inzerátoch zverejním minimálne, čo predávam, za akú cenu a k tomu aktuálnu fotografiu veci
no myslim si že predavajuca nie je na vine,že neuviedla že bunda je menžestrakova a rifle z tenkej rifloviny ale je to len môj nazor 🙂 😉
@veroninna1
@nikolca
mne sa to zdá 50:50 ...jena to neuviedla,hoci mohla a druhá sa nepýtala,hoci sa tiež mohla opýtať 😉 mňa ako kupujúcu by zaujímalo z akého materiálu je bunda a rifle,ak by to tam nebolo uvedené....ja napríklad pri rifle tiež nepíšem či sú z tenšej alebo hrubšej rifloviny a keď som kupovala synovi tu na MK tak to tiež nemala predávajúca uvedené,ale spýtala som sa na to ja 🙂
...takže záver je podľa mňa vaša vzájomná dohoda 😉
@bodka13 Ja som sa tiež zo začiatku zvykla pýtať či mám poslať podklady k platbe, ale keď mi viaceré na to odpovedali, že tými 2 slovami vyjadrujú svoj záujem o danú vec, tak som to začala riešiť tak, že na to reagujem, "ak máte teda záujem poprosím previesť peniaze na č.ú. xxxxxxxx/xxxx a potvrdenie vášho záujmu. Len ide o to, že pani sa mesiac ani neobťažovala napísať Áno/Nie a pritom bola stále aktívna, stačí predsa napísať Nie a vec je vybavená, aspoň mne tak káže slušnosť. Ja dám vedieť aj keď sa len 1 deň zdržím s platbou alebo pod. Čo sa týka inzerátu tak ten som po týždni bez odpovede znova aktivovala, len mi ide o to že nemám rada takéto jednanie a hru na mŕtveho chrobáka a potom ešte napíše, že kamarátka si rozmyslela, sa mi zdá trocha čudné.
@danielllka @mima1311 - tak co som tu riesila s pani @opelastra - poslala som nasu konverzaciu adminovi a ten jej pozastavil ucet... pani mi tvrdila, ze tovar predavala nejakej znamej a ked som jej napisala, ze si to s nou vybavim (adresa bola na baliku), tak sa obavala, ci tam nenapisala nahodou jej adresu 😀 😀 no samozrejme ze nenapsiala, lebo bola vytlacena peciatkou, takze nakoniec som zistila, ze je to jej paciatka a adresa. ked som jej to napisala, tvrdila, ze baliky balili spolu 😕 tak nakoniec vedela, aka je tam adresa 😝 same klamstva a vyhovorky - je to smutne a ubohe...
nakoniec mi panicka navrhla, ze mi tovar vezme, ale vrati len polovicu ceny 😲 😲 😲 z niektorych ludi mi je zle 😨
@veroninna1 ja si tiež myslím,že asi by som tovar nazad nezobrala,pretože ak chcete vedieť viacej o danej veci ako je v popise,treba sa pýtať popredu.Keď viem,akú vec presne chcem tak sa spýtam čo ma zaujíma.Takže ja som na strane predávajúcej,bohužiaľ.
@loulou tieto skúsenosti mám aj ja,alebo si dajú premerať a už sa viacej neozvú,ako aj podklad y k platbe,ale už som sa rozhodla,že ak mi ešte niekto napíše že vec si berie a mám poslať podklady k platbe,ja to rezervujem a ak sa viacej neozve,dám negatívne hodnotko,lebo už ma to fakt hnevá.
@kucminka nehovorim, ze som sa nemala spytat, no ako som pisala, podla foto ani podla popisu nebolo vidiet, ze sa jedna o mencestrovu bundu, a som toho nazoru, ze by to malo byt vyspecifikovane, ze je to mencester. ale samozrejme dakujem za odpoved
gabussa rezervovala si botičky u mna 3O.7.odvtedy sa neozve a ani na moje maily neodpovedá....
@kucminka mudrejsie urobite, ak nebudete nic rezervovat az do doby, kedy vam nabehne na ucet platba. Cize inzerat si nestopnete, nechate aktivny a nestratite tak pripadnych serioznych zaujemcov. Ak sa ktosi ozve, vidi, ze nie je prvy zaujemca a staci mu napisat aka je situacia a dohodnut sa 😉
@luciferova no veru je to riesenie 😉 , ale zas zo strany kupujucej to moze mat tiez zlu odozvu , ja som sa teraz tak popalila a nie sama , kupovali sme viacere tu istu vec od jednej predavajucej , aj my bolo divne ze preco ho nestopla inzerat ked sme uz dohodnute a stale pribudali dalsi zaujemci , dokonca aj po zaplateni ...teraz uz viem ze preto , ze to bola podvodnicka hnusna svinska 😖 , ktora jednu vec predala vsetkym zaujemcom 😖 ...takze vsetko ma dve strany , skoda ze su medzi nami nepoctovci , bolo by to bez nich jednoduchsie ☹
@mima1311 nepoctivci a vypocitavci su vzdy na oboch stranach, ale ak som ja seriozna predavajuca a dojde mi "divna" sprava na moj inzerat, preco by som mala byt skodna ja, ze niekomu hned stopnem inzerat? Ked je zaplatene, tak vtedy je to ine...
@luciferova ved o tom pisem , ze bolo zaplatene a nic sa nedialo ...pokial ti je ta sprava hned divna , nieje o com , tiez uz budem teraz ostrazita 300 nasobne ....
@mima1311 Len ja som reagovala na to, ze dat za takyto "obchod, ktory neprebehol" hodnotenie ako "odplatu"

Ahojte,čo si myslíte o tomto..z nejakého bazáru...eu,ani ho nepoznám,ani neviem,ako sa tam dostalo zopár mojich inzerátov,sa mi ozval chlapík,ktorý chce odo mňa kúpiť jednu vec na oblečenie,vychvaľuje to,napísal mi už ale 20 meilov,peniaze nechce vložiť do banky,ale stále ich chce poslať v obálke na moju adresu,alebo na pošte..nijako inak,už som mu napísala,že som pokazila zips a nič,nič mu nevadí,všetko je v pohode,že si to opraví ..že keď mu pošlem adresu,pošle peniaze v obálke navýšenou sumou ako som udala a hneď ich budem mať,nakoľko sa mu to oblečenie strašne páči,a chce ho mať už doma /jedná sa o zimné oblečenie/ale ja si myslím,že o nič úchvatné,ani značkové nejde..normálne mám z neho divný pocit a adresu som mu nedala..ide o nejakého Lukáša z Komjatíc..no a už zase napísal,nech mu pošlem adresu a pošle mi peniaze doporučene..divnéééé..nemám dobrý pocit..