Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@dejnas mne dobierky lezu na nervy len preto, že je tam vypisovania navyše... ale čo sa týka kupujúcich, tak ich chápem - takto majú aspoň istotu že im nejaký tovar príde - takže nejako ma toto neirituje a na dobierky posielam, zatiaľ som nemala žiadnu negatívnu skúsenosť /poslala som ich cca 40/
baby je na koniku niekde otvorena aj tema/diskusia nieco ako "premrstene ceny" alebo "porovnaj cenu" ?? neskutocne ceny tu hadzu niektore predavajuce,nehovorim o par eurovych rozdieloch ale az o niekolko nasobne vyssich cenach...
@mirush01 taká téma tu nie je ...bolo pár pokusov,ale neúspešných 😉 ....každá nakupujúca sa musí rozhodnúť sama koľko € je ochotná dať za ponúknutú vec.....nevidím žiaden prínos v tom,aby sa do nejakej vytvorenej témy vkladali linky s tovarom za "premrštené" ceny - to mi príde ako vedomé kazenie obchodu a poškodzovanie tej dotyčnej 😉 však keď si myslí a verí,že to za tú cenu predá nech skúsi-po čase zbadá,že to nejde a zníži cenu 🙂
@mirush01 to hádam nie 😉 aj tá neviem ako zaneprázdnená mamina by mala mať reálny pohľad a schopnosť ohodnotiť kvalitu ponúkaného tovaru ....nemusí fyzicky behať po obchodoch ,veľa vecí nájde aj na nete (stránky kamenných obchodov,či e-shopy) ....myslí,že aj tak by tie predávajúce s "nadsadenými"cenami svoje bazáriky nezrušili =je to ich šikovnosť ....však aj tebe sa určite stalo,že si kúpila niečo v obchode a o pár dní si to našla v inom obchode o 1/2 lacnejšie 😒 alebo drahšie 😉
@argyro Ja mam doma taku istu bundu (ten isty material, ta ista znacka, dokonca aj velkost, len ina farba), a mozem ti aspon za mna povedat, ze toto nezodpoveda stavu "ako nova, bez poskodeni, bez znicenia..." Niekto povie, to su zanedbatelne vady, mozno by to niekto neriesil, doma rucne opravil.....no v popise nic take nebolo a este ak predavajuca meni znenie inzeratu po tom, co je kupujuca nespokojna, tak to je co za pristup? Mohla jej aspon navrhnut nejaku zlavu, pretoze vzdy sa da nejako dohodnut, normalne, ludsky.....
A k tomu preplateniu postovneho: ak by si si kupila vec v bazare, a v popise by bolo: dlzka 50cm, bez poskodeni, vyborny stav..... a prislo by s poskodenim alebo dlzka 45cm? Bolo by fer, platit zo svojho spatne postovne, ked si nedostala co si si dla popisu kupila? Ked predavajuca uviedla nepravdive info? Je to tvoja chyba ? Skus urobit niekolko takych obchodov a na spatnom postovnom pekne prerobis 😉
P.S. ja mam opakovanu skusenost, ze aj e-shop mi preplatil spatnu psostu, pretoze zaslali nieco ine
@bodka13 to som skor len tak zo srandy myslela o tom zruseni biznisu,viem,ze by svoje bazariky koli tomu nezrusili. O sikovnosti predavajucich ozaj niet pochyb 🙂 Ale ta schopnost ohodnotit kvalitu a hodnotu tovaru je uz diskutabilnejsia, pri dnesnych cenach sa uz asi clovek nemoze nicomu cudovat ... 😒
@dejnas mna sa to vobec nedotklo, ty si sa len strasne zacudovane pytala ako je mozne, ze niekto moze preferovat dobierku a ja som ti len napisala, v akom pripade aj relativne "normalny" clovek moze dobierku preferovat 🙂 Nehladaj za tym nic ine 🙂 Ono je to tak, ze neseriozny clovek si najde cestu ako dakoho okaslat, ci sa to posiela hocijako a zodpovedny clovek je zodpovednym pri kazdej zasielke.
Tak tuto kupujucu urcite neodporucam
nunupetka
vyse 2 tyzdne jej drzim jej veci za 26e a neposlala mi stale peniaze a uz sa ani nehlasi. maximalna nezodpovednost.
@stanislavao ja som tak držala veci mesiac,stále rezervovať,ja dobrá duša,už som odmietla dve mamičky,a nakoniec že už nemá záujem,strielala by som takých nakupujúcich.
@argyro nesuhlasim v pripade postovneho... kupovala som teraz zavesy z Bonprixu a kedze mi omylom poslali aj tovar, co nepatril mne a jeden zaves nepribalili, tak som im to posielala naspat a preplatili mi aj postovne! kedze rovno na infe mi povedali, ze si prosia tovar zaslat spat a nascanovat listok podaci, aby mi mohli poslat naspat postovne, kedze urobili chybu oni...
tj - ak chybu urobi predavajuca, tak mi pride normalne, ze je potom aj spiatocne postovne na jej triko... 😉
@argyro Ono je otazka, co este nie je "vyslovene zavadzanie" a co uz vyslovene zavadzanie je..... Zda sa ti, ze ta bunda podla fotiek je *ako nova, bez znicenia a poskodenia* ? Mne nie. Ak by som tuto bundu predavala ja, tak do popisu by som napisala ine: Bunda vo velmi dobrom stave, malo nosena, na par miestach rozparane, je to vsak mozne zasit...A pravdepodobne by som pridala ja dane fotky, nech kupujuca vidi, co jej pride domov. Toto mi pride fer.
@garzonka ja som tu už dvakrát písala, že vidím poškodenie len na jednej, tej prvej fotke. Takže mne sa ťažko posudzuje, častokrát tie poškodenia nejdú dobre odfotiť. Inak tá bunda vyzerá byť veľmi kvalitná. No a z toho čo vidím - akože tých pár uvoľnených švov sa mi to zdá OK - samozrejme, mala to predávajúca uviesť, resp. ak to prehliadla /čo je uplne možne/ tak dodatočne zľaviť čo ja viem 0,50 EUR či 1 EUR..
@argyro ano, zabudla som doplnit: na druhej fotke je podla mna dierka (rozparane) na vnutornej strane limca, na tretej nevyrazne osuchane(?), alebo zacinajuce paranie svu.... (to na tretej fotke je podla mna ospravedlnitelne, ale ostatne si myslim ze predavajuca bud zamlcala alebo si nevsimla)
@argyro ved to som aj chcela ,ale ona mi nato opätovne napísala ,že ked nie som spokojná mam ju predať dalej ma to vraj v podmienkach ,tak to je už trosku silna kava??? Ne mýslite? a za dalšie ,obvinila ma vraj to poskodenie som spravila ja zamerne ako ,take to veci nemám rada,ked niekto ide vinu zvalovat na druhého,nasu konverzaciu som preposlala aj adminovy a dal za pravdu ,že pochybila predavajuca a mame sa ludsky dohodnut ,ale snou sa neda ,tak som jej tu bundu poslala este včera.Tak to už neriešte.
@evulienka11 tak hodila si to do placu tak riešime 😉
K tym jej dalším reakciám - ako zvaľovanie viny na teba apod. som sa nevyjadrovala, tam je to myslím jasné všetkým. A to, že ty to máš predať ďalej takisto, je to až smiešne..
@argyro 😉 ako mna len mrzí ,že som sa tak na tu bundu tešila 😒 a príde v takom stave...ako dakujem Vám za všetky názory ,pripomienky ja som sa len chcela poradiť co mam v tomto prípade robiť ,pretože sa mi to stalo prvýkrát...asi už nebudem nakupovať...dlho, len o tých ktoré budu mať pozítivne hodnotenia. 😉
@evulienka11 tak dúfam,že ti vráti aj peniaze 😒
@ivanka.7 moja otázka spočívala hlavne v tom, že doteraz som ako dôvod na dobierku počula len to, že dotyčný/á má ďaleko poštu, či banku a pod.,,,, nechce sa mu behať do vedľajšej dediny, či mesta a kvôli platbám... preto som narážala na ten IB... že vlastne sa dá celý nákup vybaviť z pohodlia domova... a preto som sa pýtala aj na iné dôvody... už tu bola spomenútá vysoká cena nákupu, čo rozhodne chápem, že tam je vyššie riziko pre kupujúceho... len tu na bazárikoch s nosenými vecičkami sú tie sumy niekedy fakt maličké, nízke, do 5 éčiek... tam mi už tá dobierka ani nepríde nejak rentabilná 😉

@evulienka11 tak ja nesuhlasim s väčšinou názorov na tvoj prípad - ad1 z tých troch fotiek, ktoré si sem priložila, vidím poškodenie len na tej prvej - a je to naozaj detail, pár uvoľnených stehov - ja osobne by som to absolutne neriešila.. ad2 nesúhlasím s tým, že by ti mala preplatiť poštovné - ani v eshope vám nikto nikdy žiadne poštovné nepreplatí, neviem odkiaľ vznikol názor preplatenia poštovného..