icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

dejnas
2. nov 2012

@bodka13 presne tak.... jedna vec je, že MAL BY DODRŽAŤ určité normy.... iná vec je, že nedodržiava

argyro
2. nov 2012

@stanislavao a čo ak len nevedela, ako to v bazárikoch chodí? 😅 Napísala si jej, že hmotnosť ti nestačí, ale že chceš presné rozmery? T.j. dĺžka rukávu od krku, šírka na prsiach, atď atď.
Pravdu povediac, keď som ja začala predávať v bazáriku, a dostala som prvýkrát otázku: pošlete mi rozmery? Tak som skypovala kamoške, že nechápem, čo to odo mňa tá pani chce 😅 a nikdy by mi nenapadlo, že to mám reálne odmerať rukáv, atď. a povedala som si, že však ani v eshope, ktorý predáva viac značiek naraz nemajú uvedené rozmery ku každému kusu oblečenia, ani to od nich nikto nežiada 😅

jarmila24
2. nov 2012

@sailes Urcite neposlala pozerala som sa teraz na ucet a nemam od nej ziadnu prijatu platbu! Ked bude treba tak to skopirujem! Nieje problem!

barcelona94901
2. nov 2012

@sailes to aj na mmb 😀

missy97231
2. nov 2012

@argyro myslim ze cez eshop, ked ti rozmer nesadne, mas narok to vratit,,, do 7dni - akurat zaplatis si spätné postovne 😉 tu na bazariku ti sotva nejaka predavajuca povie,,, vrat to, ked ti velkost nesadla... asi odpoved by znela - mala si si pytat rozmery 😀

sailes
2. nov 2012

@missy97231 ja som mala aj taký prípad, že boli uvedené miery v inzeráte , plus som poskytla dalšie , ktoré maminka pýtala a aj tak som musela zobrat spat bundu , lebo jej bola krátka 😢

missy97231
2. nov 2012

@sailes no neviem ci si "musela",,, asi u teba plati alebo sa riadis "Mudrejsi ustupi" , lebo ak boli mieri spravne, aj odmerane,,, tak aj ked bola kratka,,, tak zle si kupujuca merala, nie?

sailes
2. nov 2012

@missy97231 ano , ale reči : načo mi bude, na 20 mailov nepotrebujem. Ešte dodám , že bunda stála 4,50E a posielala som na dobierku, čo už , každí sme nejakí 😀 😀 😀

missy97231
2. nov 2012

@sailes ale aspon si spatne postovne platila kupujuca, nie?

sailes
2. nov 2012

@missy97231 spatné platila ona ale ja som platila k nej poštovné, nadarmo som jej 3X písala nech si to premeria, ona : či pod zadok bude. No mne ano ale ona mohla byt vyššia :(

jankah77
2. nov 2012

@sailes to ako ta moja bunda co som kupila...niekolko krat som predavajucej zdoraznovala, ze potrebujem odmerat dlzku od krku do pasa na chrbte...stale mlela, ze to nieje dolezite, ked mi je sirka ok. A napokon zmerala dlzku, ze kde ona na sebe ma pas 🙄 nie na bunde (co sa priznala, az ked mi prisla bunda a nesedeli rozmery)...tak nechapem, si myslela, ze ja mam rovnaku postavu ako ona??

missy97231
2. nov 2012

@jankah77 nekupovala si ju od @sailes ? 😀 😀 😀 😀

sailes
2. nov 2012

@jankah77 to sú baby, ktorým ked povieš , že stena je biela, ona bude tvrdit, že je čierna, proste s nimi nepohneš! Ozaj a ako si dopadla? Pamatám sa, že si v nej vyzerala ako Hurvínek 😀 😀 😀

sailes
2. nov 2012

@missy97231 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

jankah77
2. nov 2012

@missy97231 😀
@sailes
nooo po negatku sa zacala zastrajat, ze aj ona mne moze napisat negatko...ale ked som sa jej spytala, ze co ako tam chce napisat (ja som sa pytala na poskodenia sama, aj rozmery som chcela premerat)...tak sa stiahla, ze okej poslala peniaze ale bez spatneho postovneho, ze vraj sa mam zachovat "sympaticky a obchodne" a zaplatit postovne 😕 .No tvrdo som ju odbila, ze ak pochybila a navyse sa zacala vykrucat a spekulovat, nemam dovod sa chovat sympaticky.... Nakoniec si to rozmyslela, doplatila aj spatnu postu.

argyro
2. nov 2012

@missy97231 vieš čo.. ja ako predávajúca - stokrát radšej by som prijala tovar späť (samozrejme poštovné by si hradila kupujúca) ako stále niečo merať.. človek niekedy aj uvedie všetky možné miery - šírka cez prsia, šírka v páse, celková dĺžka, dĺžka rukáva od krku.. a príde otázka aká je dĺžka rukáva od ramena? a človek meria ako taký blázon... nepoviem, kebyže predávam veci za 50 evri, ale blúzka za 2,50 a stokrát merať joooooj 😀

missy97231
3. nov 2012

@argyro ved to urcite,, ze to meranie niekedy je o drzku, a hlavne - 100x pomeras,,,a uz odpoved nepride ziadna, ani buuuuu ani muuuu 😀

bodka13
3. nov 2012

@argyro ale keď ti taká vec za 2,50€ potom stojí nevyužitá v skrini,alebo sa ju snažíš predať vo svojom bazáriku dlhšiu dobu sú to zbytočne vyhodené prachy 😉 a keby má kupujúca tú vec poslať naspäť predávajúcej tak len to poštovné ju stojí minimálne 1,60€ (tam aj späť obyčajne) ☹ a za nič

kucminka
3. nov 2012

kočky,kde nájdem keď som si pridala medzi oblúbené,tak kde to nájdem?

nelinka0401
3. nov 2012

@kucminka myslíš predávajúcu?

nadhera
3. nov 2012

@lucia20 ak niekto necha na seba telef.cislo s tym, ze zavolaj mi, lebo chcem od teba nieco kupit, nevesti nic dobre 😒 a ze tovar vrati az posles peniaze spat ale samozrejme s povodnou cenou, to je uz drzost a vypocitavost 😠 😠 😠

m.zuzanka
3. nov 2012

tak že pridávam ďalšiu nespoľahlivú cacovatn, Božiková Dominika, tovar si objednala, napísala adresu kam poslať, vypýtala si číslo účtu a nezabudla napísať že peniaze už poslala, uviedla aj to kedy mi budú pripísané na účet a dokonca má aj výpis že už prevod zrealizovala. No, len že na peniaze márne čakám už týždeň lebo žiadne neposlala asi čakala že jej naletím a pošlem tovar skôr ako mi peniaze prídu na účet ☹

kucminka
3. nov 2012

@nelinka0401 našla som nejakú predávajúcu z pro shopu a pridala medzi obľúbené,len neviem kde ich teraz nájdem,či som taká blbá 😉

nikolca
3. nov 2012

@kucminka hore si klikni na moje nakupy 😉 potom sa ti hore bude ukazovať o čo som prejavila zaujem 🙂 môj Wishlist 😉 predajcovia ktori sa mi pačia tak klikni na to tam by si ju mala mať uloženu 😎

luna22
3. nov 2012

Ako posielate viac vecí? Ručí pošta za balík, ak nie je poistený?

kucminka
3. nov 2012

@nikolca aha,ďakujem pekne,niekedy tu strácam prehľad 😉

missy97231
3. nov 2012

@m.zuzanka nooo, ja som tiez poslala peniaze uz minulu stredu 24.10 o pol12stej, a pani mi tvrdi ze jej peniazky neprisli.. a tiez som jej poslala vypis ze transakcia prebehla,, a stale mi tvrdi ze peniaze nema 😒 ale mne odislo,,, a to som jej poslala 1,60 na postu ze ak bude balicek tazsi 😒 nemam ani peniaze, ani botky...

andrejka1983
3. nov 2012

preto treba kupovať cez dobierky ak nechcete príst o svoje peniažky,kým nemám tovar v ruke tak nezaplatim.....ved ani do obchodu nejdem nakupovať že toto chcem toto chcem, zaplatim a odídem na prazdno no nie?a predavajuci je obchodník, ak chce zarobit tak musí isť kupujucemu v ustrety,a to že niekto neprevezme dobierku je smutne a podraz ale tak hold, to je smola...stava sa ,ale s tým by mal rátat,presne tak ako by mal rátať aj kupujuci ked posiela peniaze niekomu na učet za niečo čo možno ani neexistuje a dotyčný mu posle bud hovadinu alebo sa ani neozve.....najviac sa mi páči ked pošlu tak viacerí zaujemcovia peniaze na učet a všetci čakaju na tovar... 😀 som zvedava kolkým vratia peniaze a komu ten tovar pošlu.....a popravde, ja ked vidim u niektorých tu maminiek, že posielam iba po pripísaní peniažkov na učet ani to dalej nečítam ani nepozeram.... 🙂radšej pozrem proshop....

luciferova
3. nov 2012

@andrejka1983 aj cez dobierku ti moze prist skatula plna handier alebo ine neferovosti 😉

martinka17
3. nov 2012

@andrejka1983 pozerala si predvčerom a včera televízne noviny? Kúpil si chalan za 550€ Ipod, pre istotu si to dal poslať na dobierku, aby neplatil vopred a mal istotu, že za peniaze dostane mobil. Aj číslo na danú osobu mal, kupoval v internetovom shope. A miesto mobilu má doma vrecko piesku 😲 Ani dobierka nie je 100% istota, ale to sa tu už písala možno 100-krát 😉