icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

martinka17
20. dec 2012

@nikolca pridávam sa k názoru, že ich brala s poznámkou "boli by mi malé"...takže slušne by som vysvetlila, že nevezmem a navrhla, nech ich predá. Ja to tak robím, ak mi je niečo malé a rozmery sedia, tak nahodím na net 😉

garzonka
20. dec 2012

@aspinka Bundu som videla a aj tie "drobne vady,...no poviem, ze to nie je vobec OK.

@jasko83 Ta bunda rozhodne mala byt poriadne opisana a vsetko co je na fotkach patri do popisu. Toto rozhodne nie su drobne vady! Je to zavadzanie a taky postoj, ze niekto kupi a nesedi popis, a predavajuca to neriesi, sa tu nenosi. Na vasom mieste beriem bundu spat a vratim kupujucej peniaze + spatnu postu!

martinka17
20. dec 2012

@zuzulienka31 a nenašla si to na inom bazare? Na mimibazare sa toho dá nájsť...až som ústa otvárala naposledy 😀 😀 😀 😀

martinka17
20. dec 2012

@aspinka vrátiť a žiadať peniažky je asi jediné riešenie 🙂 ale smutné, čo všetko sa tu predáva ☹

zuzulienka31
20. dec 2012

@martinka17 ako hladala som na MMB, ale zatial neuspesne :( ono ide o textil z dovozu, ale znacka tam nejaka nie je, tak sa tazko hlada ☹
ale budem hladat urcite dalej 😉
mila predavajuca sa mi zatial neozvala, aj ked mi na kazdu otazku alebo dohadovacky reagovala ihned, tak asi tiez neratala s tym, ze nebudem suhlasit s jej podmienkou 😉 tak uvidime co z toho vobec bude

aspinka
20. dec 2012

@martinka17 ale ja som to chcela vratit ale predavajuca o tom ani pocut vraj vymyslam a hladam chyby aj tam kde nie su uz som si pripadala ako hlupana...vobec som to takto nechcela riesit preto si s nou pisem niekolko dni a ziadam peniaze ale ona si stale tvrdi svoje "som narocna, chybu neurobila, bunda je v poriadku, nemala do inzeratu co vypisova, nemam nakupovat na bazare ale v obchode ked chcem nove veci..."

garzonka
20. dec 2012

@zuzulienka31 Niekedy je lepsie pockat, ono ak nie je overena, tak je to vzdy risk..keby slo o par korun, nepoviem, ale ja za seba by som do toho nesla.
30 € prec a neistota, to nie su dobri kamarati 😉

zuzulienka31
20. dec 2012

@garzonka ano, ano aj ja som uz rozhodnuta, ak je seriozna, tak pristupi na tuto dohodu, ak nie tak si mozem iba gratulovat, ze som do obchodu s nou nesla...
nasla som ju aj na MMB ale tam mala hodnotenia len ako kupujuca, nie predavajuca, tak to nepridava na istote.
Nebudem to rozhodne tlacit, tolko penazi mi za to nestoji, keby islo o drobne tiez nepoviem ale takto by som sa do noveho roka zozrala doslova od nervov 😀

sailes
20. dec 2012

@traktor Dakujem za názor, všetky rozmery som mala uvedené v inzeráte, plus si vyžiadala dalšie , ktoré nezvyknem udávat /šírka kolena, atd / , tovar bol nový bez poškodenia, myslím si, že nemá ani nárok na vrátenie peniažkov.

martinka17
20. dec 2012

@aspinka tak sprav to, čo je pravidlách, ak odmieta vec riešiť tak jej daj negatko. Alebo aj to už má?

martinka17
20. dec 2012

@zuzulienka31 to ma mrzí ☹ Tak snáď to nakoniec nájdeš, ale cena je fakt vysoká, tak sa nečudujem opatrnosti a predávajúca mi tiež mohla ponúknuť nejaké iné riešenie, neviem, nemá inde hodnotenia?

martinka17
20. dec 2012

@zuzulienka31 som pozerala, ty máš podľa dosť hodnotení aby počkala 😉

zuzulienka31
20. dec 2012

@martinka17 pozerala som najznamejsie bazos, MMB a tu, nechala som si ju vyhladavat na googli, co to som nasla, ale iba infosky, ziadne hodnotenia :( co je viac ako cudne, ak podnika 5 rokov....

martinka17
20. dec 2012

@zuzulienka31 to je čudné, ale zase môže mať iný nick, ak má napíše Ti sama, ak nemá tak by som do toho ja nešla 😉

zuzulienka31
20. dec 2012

@martinka17 no hladala som podla jej priezviska, tak som nasla nejake 4 nicky, z toho 2 na MMB pozastavene 😒 tak tam zacalo moje podozrenie...
Tiez som jej napisala, ze bez urazky, ked nema hodnotenie, tak nechcem len tak poslat peniazky, tak ak ma nejaky nick, kde ma dobre hodnotenia, tak tiez cakam, ze mi ho napise sama...
vsak uvidime, zatial sa neozvala

martinka17
20. dec 2012

@zuzulienka31 aha, tak to je iné, to by som sa tej veci vzdala aj ja, ani dobierku by som nepristala, len ten osobný predaj 😉

zuzulienka31
20. dec 2012

@martinka17 vsak preto som navrhla osobny odber, lebo vec sa mi fakt pacila, ale chcela som si ju odkontrolovat osobne, neratala som s tym, ze si dopredu vypyta peniaze, tym ma ozaj sokla, co uz... 😒

martinka17
20. dec 2012

@zuzulienka31 fakt škoda, ale niečo iné iste nájdeš 😉

zuzulienka31
20. dec 2012

@martinka17 verim ze ano, len to je tak, ked nieco padne do oka na prvy pohlad 😀
budem hladat dalej

martinka17
20. dec 2012

@zuzulienka31 poznáááám 😵

kristinka.s
20. dec 2012

tak sa pridavam aj ja, kupila som korcule od predavajucej: laumi
peniaze som hned odoslala, a v pondelok mi pisala, ze balik je na ceste. no dnes je stvrtok a to ani len listok na postu nemam. Mal to byt vianocny darcek pre dceru. Uz som jej pisala aj vcera aj dnes, no napisala len tolko, ze to poslal manzel ale nevie kedy. Obavam sa, ze som prisla o peniaze aj korcule a dcerka o radost ☹

benne
20. dec 2012

@kristinka.s pred sviatkami doručuje pošta s meškaním.. ako si si to dala poslať? Ak si to chcela ako dar, mala si zvoliť a priplatiť si prvú triedu, ja som posielala tento týžden 5 balíčkov, 3 kupujúce zvolili prvú triedu práve pre tento predvianočný zhon.. a navyše, sú to korčule! Tie pravdepodobne šli ako balík a ten ide v bežný rok 4 pracovné dni 😕

zuzulienka31
20. dec 2012

@kristinka.s vsak nech ti napise podacie cislo, cez sledovanie zasielky,si vies na nete pozriet, kde aktualne balik je, pripadne s tym podacim cislom vybehnut na postu, ci tam nahodou ten balicek netrci...

kristinka.s
20. dec 2012

ak to islo v pondelok, malo to uz podla mna prist. Platila som za postovne 2,20 tak predpokladam, ze to bola klasicky nebolo.

kristinka.s
20. dec 2012

@zuzulienka31 ved ja by som rada, keby mi to cislo dala 🙂 No nehlasi sa ☹ Neviem ci sa mam rozculit alebo plakat od sklamania pre dcerku.

zuzulienka31
20. dec 2012

@kristinka.s ak ste platila 2,2eur, tak to bol balik 2.triedy

zuzulienka31
20. dec 2012

@kristinka.s no ak sa nehlasi, tak je dost mozne, ze balik vobec neposlala :(

pastelka74
20. dec 2012

.....čo by ste urobili keby.....keby sa tešíte na peknú mikinku,vo vašej veľkosti,tešíte sa že ste "ulovili"pre seba niečo pekné......a ked balíček dojde,zistíte že vôbec nezodpovedá popisu,predávajúca uviedla že ..."jemné žmolky"...čo aj mala,priznávam,ale okrem žmolkov mala roztrhnutý rukáv,predné klokanie vrecko ručne zašívané a zvnútra špinavé.......a na mierach,o desať centimetrov menšia....kontaktovala som pani,že nech mi podá vysvetlenie...a ona sa veselo prizná k tomu,že vlastne vedome posielatú handru.....navrhla mi výmenu!!!...alebo vráti peniaze...ale chápete o čo ide?....že vedomá si toľkých chýb,ktoré zatají,aj tak to pošle??......má viacej takýchto prešľapov,čo som si dosť neskoro prečítala v hodnoteniach...dám tu mikinu nejak dokopy a na chalupu dcére bude dobrá,akurát tak na donosenie..... 😠 😖 😝

m.zuzanka
20. dec 2012

@aspinka pozrela som si fotky tej bundy, to je aká hanba predávať takú bundu a ešte sa tváriť že je všetko OK a ty vymýšľaš....veď tá bunda vyzerá ako keď by ju bezdomovci nosili.....ja by som žiadala o okamžité vrátenie peňazí a ak by nechcela tak by som jej dala negatko a ešte ju dala na čiernu listinu aj s tými fotkami. Toto snáď nie je pravda čo si niektoré predávajúce dovoľujú 😠

bodka13
20. dec 2012

@pastelka74 prečo chceš tú mikinu dávať "dokopy" 😕 ....píšeš,že navrhla aj vrátenie peňazí - tak nech ti vráti sumu za mikinu + poštovné k tebe a k nej 😉 🙂