Skúsenosti s rybkou bojovnicou a umiestnením akvária
Ahojte, ideme si kúpiť rybku. V obchode nám odporučili bojovnicu. Máte s ňou nejaké skúsenosti? Ide o to, že máme málo miesta na akvárium a toto sú vraj nenáročné rybičky.
A ešte možno hlúpa otázka, ale môže byť akvárium na skrinke pri televízore?
Dobre vám poradili, k bojovnici nemozete dat inú rybu Musi byť sama v akvarku, my mame tiež doma bojovnicu. Keď chcete tak môžete kúpiť ešte slimákov (čistia akvarko) .
@valiant ďakujem, ale ako som písala, nemám miesto na také veľké akvárium ;)
No ďakujem. Podľa niektorých komentárov fakt neviem, či sa nevrátime ku psom.
Ja sa nechcem akvaristike venovať naplno, nemám miesto na väčšie akvárium ako na 20 l. Teda mám, ale pri telke na skrinke, tam by mi vošlo aj o kúsok väčšie, ale 100 l to určite nebude.
Každopádne ďakujem za každú radu, niektoré informácie ma prekvapili, niektoré som si zapísala a ešte sa na to aj tak vyspime 🙂
autorka, akvaristike sa treba venovat. Teda najst si na to cas. Teraz by som na tvojom mieste len vela citala a vzdelavala sa v tejto problematike a az potom zalozila akvarium. Lebo akva nie je len voda v nadobe a rybicky v nej ako si bohuzial vela ludi mysli. Treba sa o to starat. Je to dost nakladne hobby a hlavne je to o trpezlivosti.
No, ideálne je 2x denne a jeden deň v týždni pôstny deň. "Rybky nepotrebujú veľa krmiva!" je zle pochopená pravda. Potrebujú často, ale malinké dávky.
Je mi až trocha smutno, keď tu ľudia píšu že boli týždeň preč a ryby prežili. Veď áno, prežili. Aj pes by prežil týždeň bez jedla. Aj človek by prežil bez jedla mesiac až dva, závisí na individuálovy. Chce niekto nežrať mesiac? Veď by prežil, tak nechápem v čom je problém... Koľko trvá kým bytosť vyhladovie na smrť nie je dobrá mierka toho ako často treba krmiť.
Ak raz odídete na víkend, nič sa nestane. Ale zase nie je ok rybu pravidelne nekrmiť, je to týranie hladom.
Potom, ja to píšem tak prísne, lebo ryby (a aj vtáky a škrečky) sú hrozne nešťastné a nepochopené zvieratká. Šíria sa zlé informácie, predavačky povedia totálne kraviny... "Jasne, je normálne že ryba pláva bokom! Na, kúpte si túto 1,5L plastovú kocku. Jasne že stačí krmiť 2x za týždeň." A potom zvieratá živoria pár týždňov, možno mesiacov, kým to vzdajú. A ľudia to ani nevidia, ešte sem prídu stým, že jasné že je to v pohode, nám sa dožila AŽ rok! :D Aj človek by prežil v kúpeľni, krmený 2X do týždňa. Ale nie je to moc dobrý život.
Nie každému človekovi vyhovuje každý zver. Ja mám aj mačky (často aj extra kusy na dočaske), vtáctvo a občas som odchovávala ježe na dočaske + cca 30 rastlín. Pár rokov som mala aj akvárium, a musím teda povedať že zrovna to akvárium a vyciciavalo viac, ako všetko ostatné dokopy. Aspoň pre mňa to určite nie je "nenáročné zvieratko" a vykrútila by som tým predavačkám krky :D
@refly obchodom akým je napríklad zverimex sa oblúkom vyhýbam. Tam v drvivej väčšine sú ľudia, ktorí sa v tom vôbec nevyznaju a ich cieľom je predať čo najviac. Tým pádom zarábajú na nevedomosti zákazníkov a potom to tak aj vyzerá. Najprv kúpia vsetko naraz a potom sa pýtajú na fórach ako sa o to treba starať a keď im človek napíše pravdu, tak sa ešte urazia a oduju ako malé deti a pritom len dostávajú dobre mienené rady 🙈 samozrejme česť výnimkám ✌️
ano, vydrží aj dva dni bez krmiva

@simca06022011 vsak jasne. Nech si kazdy urobi podla seba. A nech si niektori skusia zit v miestnosti 1x1m. To bude perfetkny zivot v mini dome a la pre barbiny. Mam doma 350 litrove akvarium a podla toho aj prisposobujem obyvatelov akvaria. Akvaristike som sa zacala venovat pred viac ako 10 rokmi, takze nieco o tom viem. Aj ked stale je sa co ucit 🤷♀️