icon

Skúsenosti s veľmi živými zlými snami?

11. sep 2021

Ahojte, máte niekto skúsenosť s veľmi živými zlými snami? Nesníva sa mi o padaní alebo utekaní alebo tak, ale celé príbehy, budím sa zľaknutá, dolámaná a má to vplyv na celý môj denný režim, veľmi zle sa vyspím a už sa to vezie. Pomôže v takomto prípade psychológ alebo je to až na lieky? Som zúfalá

ckocka
11. sep 2021

Ja by som skúsila bylinkové čaje na ukludnenie piť počas celého dňa. V noci mozog triedi a zpracúva informácie získané v bdelom stave, takže kludnejší den - kludnejšia noc.
Alebo potom nejaký trvalý problém ktorý ťa trápi, nie je vyriešený a podvedomie ho zpracúva aj v noci?

autor
11. sep 2021

Práveže mám teraz pokojné, povedala by som až dobré obdobie v práci aj vo vzťahu, nemám stres a nie je na mňa vyvíjaný žiadny tlak, sníva sa mi s cudzími ľuďmi, ktorých som v reálnom živote nikdy nevidela a sú to rôzne situácie, dnes napríklad že som bola v škole (15 rokov už do školy nechodím) a potrebovala som sa urýchlene dostať von a chodby boli plné žiakov, jedna ma chytila za ramená a nechcela ma pustiť von, tak som ju udrela a zrazu som bola na školskom dvore už vonku, ale oznamovali mi, že ma vylúčili, v reálnom živote som školské problémy nikdy nemala.

simca06022011
11. sep 2021

Skor by som sa pozrela na aktivity pred spanim, na niekoho posobia takto aj filmy, aj jedlo, hocico... treba skusit porozmyslat nad tym. Alebo skusit nieco na spanie volnopredajne (napr. melatonin, ci ako sa vola), ale neviem ci to bude mat vplyv na sny.. vyskusat ale mozes. Ja tiez mavam taketo sny, kolkokrat som sa urevana zobudila ale teda nikdy nie na dennej baze...

ckocka
11. sep 2021

Sny sú symbolické, tie príbehy neodrážajú realitu priamo. Ale rozne situácie, ktoré cez deň riešime a žijeme pretavujú do až archetypálnych obrazov, alebo uvolňujú agresiu ktorú vo dne potláčame a regulujeme.
Ale je pravda že som mala životné obdobia kedy také znepokojivé sny boli častejšie a pritom reálne moja životná situácia bola stále rovnaká.
Fyzická stránka ako spomína @simca06022011 može tiež hrať úlohu, pozvolná príprava na spánok, nejesť večer ťažké jedlá sú osvedčené pravidlá.

autor
11. sep 2021

Ďakujem baby, keď u mňa nejde ani tak o ten príbeh sna, ale mám skôr počas neho veľmi znepokojivé pocity, úzkosť, ľútosť, stres, niekoľkokrát som sa zobudila na to, ako mi tiekli slzy po lícach. Snažím sa mať dostatok pohybu, jesť zdravo, dodržiavať pitný režim, byť na vzduchu, urobím si čas pre seba a idem na prechádzku alebo na nechty, obmedzila som kofeín, skúšala vonné oleje na upokojenie, vyvetrať si pred spaním, menila som vankúše, nepozerám správy ani celkovo televíziu, obmedzujem mobil pred spaním, napriek tomu to trvá už viac ako rok a je to čím ďalej častejšie.

ckocka
11. sep 2021

Tak potom ten psychológ, možno niečo rozklúčuje.
Ak ti to nedopraje dostatočný nočný odpočinok, je to dovod navštíviť lekára.

vilma7
11. sep 2021

Mala som niečo podobné, vyriešil to hypnotizer behom jedného sedenia.

euka210
11. sep 2021

Sny odrazaju nase dni, prezivanie, ale aj podvedomie. Ked je v nich strach, tak sa niecoho bojis. To ja mam take bezne, raz strach, raz prijemne. Psycholog pomoze, ale nie so snami,ale s tym, co je za tym. Mne sa po rokoch vyplavila trauma z detstva ktoru musim nejako spracovat a zit s tym.

mamkababkajanka
11. sep 2021

Mne sa takto sníval x rokov ten istý sen, každú jednu noc. Bola to skôr nočná mora ako iba sen. Ale vždy sa mi sníval len keď som spala u babky v tetinej izbe (teta žila normálne, spala vedľa v izbe, takže žiadne duchariny 🙂 ). Možno do mojich 11tich rokov sa mi to snívalo? A boli to neskutočné úzkosti, úplne som mala stresy už len keď som vedela, že idem spať....každú noc presne ten istý sen, s reálnymi pocitmi, preciťovala som každú jednu milisekundu toho sna. A vždy večer som vedela, že sa mi to bude zas snívať. Pomohlo až to, že som začala spávať v inej izbe 🙂 A moja druhá babka potom prišla na to, že to bolo asi preto, lebo tej babke a tete vadilo, že tam spím 🙂 A potom sa mi snívali ešte úplne živé sny pred pár rokmi, 4 noci za sebou a to bolo tiež tak, že ráno som mala celý vankúš zaslzený, oči vyštípané...neviem ako to skončilo, ani prečo to začalo. ale snívalo sa mi jednu noc, že som sa mala vydávať, videla som toho ženícha len tak obďaleč pri strome a netušila som, kto to je. ďalšiu noc sa mi snívalo, že mi zomrela mamka, tretiu noc už bolo po svadbe, svadobná hostina, sedela som pri mojej mamke za stolom a pýtala som sa jej, či je v pohode, že môj manžel sedí vedľa svojej milenky a mamka mi povedala, že je to v poriadku, nech to neriešim. štvrtú noc sa mi snívalo, že mi zomrel ocko. netuším prečo sa mi tie sny snívali. nemala som ani pred svadbou, ani som nebola vydatá :D o rodičov sa bojím vždy, takže to by som chápala, ale túto kombináciu snov fakt nechápem.