icon

Skúsenosti so sušičkami prádla: Aké oblečenie môžete sušiť?

bubca
25. aug 2007

Ahojte maminky,mám na vás prosbu,ak máte skúsenosti so sušičkou prádla,podelte sa,prosím,o svoje skúsenosti.Veľmi tuho nad ňou uvažujem,pretože ide zima a ja mám v zime vždy problém so sušením oblečenia svojich pokladov...len si nie som istá,ako je to s tým sušením,nakoľko dnes som len tak pozerala naše oblečenie a skoro na každom bol zákaz sušenia v sušičke,jedno či išlo o bavlnené,alebo zmes...Ako to teda je?Môže sa sušiť iba to,čo je dovolené,alebo môžem sušiť aj iné veci?Prosím o radu,nakoľko sušička je nákladná vec a tak nechcem,aby mi doma iba "chytala" prach.Veľmi pekne ďakujem 🙂

Strana
z50
venusa915
27. nov 2025
@anonym_8265d3

@venusa915 Tiež sa mi niečo zbehlo, niečo nie... ale väčšinou nie tak, aby som musela kupovať nové... a na uterákoch a pod. ma to netrápi. dávam vždy na nižšiu teplotu. Musím povedať, že naozaj je to asi tou sušičkou samotnou. mali sme whirpool, mala nešťastne riešený ten filter a aj keď sme 2x celú rozobrali a vystriekali výmeník vapkou, tak po 4 rokoch smrdela... teraz máme Bosch s preplachovaním (aby sme sa vyhli zanesenému výparníku) ale začínam to vnímať opäť - taký zatiaľ nenápadný zápach (niektorého) oblečenia...keď som sa pozrela pomocou mobilu dnu, nie je to tam úplne prečistené, po okrajoch sa to usádza a tam sa ten preplach nedostane... máme ju už 3 roky... mechanicky to neviem vyčistiť, lebo je to nedostupné. Beriem to tak, že je to skrátka nedokonalý spotrebič a bude ho treba vymeniť, aj keď nie je pokazený, čo je hrozné plytvanie, viem, ale čo už. Pre mňa je sušička nepostrádateľná, stojí mi to za tie peniaze. pre mňa je hlavne o pohodlí s prádlom a o úspore času - žiaľ nie ekologická ani ekonomická.... ešte by ma zaujímali skúsenosti niekoho kto má nejakú fakt drahú mašinu, napr. Miele, či má podobné problémy so zápachom

@anonym_8265d3 mne začala smrdieť už po cca roku, už po polroku som videla usadený prach vnútri ktorý nešiel vyčistiť a zostával vlhký . Susicku by som asi hned nemenila, servisák to vie rozobrať a vyčistiť ale aj tak dať za spotrebič 500 a viac eur a každý rok ešte 100 za čistenie no neviem. Je jasné že pri spotrebe elektriny to nie je ekonomické,ale má pomáhať a nie robiť ešte viac starostí 🙏🏼

paula912
6. dec 2025
@dadika111

Ahojte. Prosím Vás, potrebujem poradiť. Mám sušičku Bosch a úplne dolu za spodné filtre mi ide voda namiesto hore do nádoby. Vedeli by ste mi poradiť čo robiť, aby som nemusela kupovať novú? Ďakujem.

@dadika111 ahoj, trochu to obnovim, ako to dopadlo zistilo sa čo bol problém ?Akurát sa to deje aj mne.Mam ju 2.5 roka ,stále ukazuje že treba vyčistiť filter aj keď je vyčistený a dole pod nim kopec vody a v nádobke len trocha. ďakujem
@dadika111

alzbetka71
8. dec 2025
@paula912

@dadika111 ahoj, trochu to obnovim, ako to dopadlo zistilo sa čo bol problém ?Akurát sa to deje aj mne.Mam ju 2.5 roka ,stále ukazuje že treba vyčistiť filter aj keď je vyčistený a dole pod nim kopec vody a v nádobke len trocha. ďakujem
@dadika111

@paula912 ja som mala takúto vec pred mesiacom. Ani nie ročná sušička, zobrali ju do servisu vyčistiť. Neuznali záručnú opravu, takže som musela zaplatiť. Vyčistili, vraj aj v rurkach bol nejaký sliz či čo. Povedal mi že spinavsiu sušičku nevidel.aj keď pravidelne čistím, nedávam ani aviváž len prášok. Sušičku som.mala 15 rokov takže viem čo smiem a čo nie.

paula912
10. dec 2025
@alzbetka71

@paula912 ja som mala takúto vec pred mesiacom. Ani nie ročná sušička, zobrali ju do servisu vyčistiť. Neuznali záručnú opravu, takže som musela zaplatiť. Vyčistili, vraj aj v rurkach bol nejaký sliz či čo. Povedal mi že spinavsiu sušičku nevidel.aj keď pravidelne čistím, nedávam ani aviváž len prášok. Sušičku som.mala 15 rokov takže viem čo smiem a čo nie.

@alzbetka71 a mne povedal že treba vymeniť kompresor,cena 300€🙈 a že aj tak to nemusí pomôcť...

anonym_c4d189
Včera o 14:32
@venusa915

Trošku obnovujem diskusiu po tom čo tu čítam samu chválu. Ja mam so susickou stále nejaky problem, prádlo bychadza ppkrcene aj keď ho lred naloženim do sušičky jednotlivo vytrasiem a nakladám, ale na to som si zvykla, na čo si nezvyknem je zrážanie a to takmer všetkého čo nema umelé prímesi v látke (aj posteľné prádlo a uteráky) a je úplne jedno či má na štítku že môže alebo nemôže ísť do sušičky, manželovi sme museli nakúpiť komplet nový šatník (tričká)a to mal niektoré kopec rokov, detské veci ako tak, záleží od značky,ale naše veci sa zmenšia aj tej značky čo detské nie. Napríklad HM. Z tohto som na nervy lebo susickai nešetrí čas a peniaze (okrem elektriny) ale práve naopak. Mám ju iba preto lebo máme mavky a dobre očistí hlavne čierne oblečenie od chlpov a preto, že nemám kde sušiť, hlavne v zimev veľa oblečenia a vo vnútri máme vlhko aj bez toho resp. v drevodome musíme na hranicu vzdušnej vlhkosti obzvlášť dbať. Výrobca tvrdí že používam nesprávne programy ale urobil to akýkoľvek program aj kratke aj dlhé,aj na jemné aj na bavlnu aj syntetika,mix je to jedno. Ďalší problém (kvoli čomu u nás bol uz 2x technik) je že kondenzátor alebo výparník alebo čo to je zostava vlhký,ten prach sa na ňom drží,nejde dobre vyčistiť (trávim tým doslova hodiny) a časom zacne sušička a neskôr aj prádlo smrdieť ako staré handry. 2x vyčistil prvýkrát asi slabo lebo nepomohlo, druhýkrát pomohlo ale po pol roku sme zasa kde sme boli 🤷🏼‍♀️ tak som si ma vlastnú päsť dala vyrobiť ešte jeden predfilter na 3D tlačiarni a to trocha pomohlo uľahčiť čistenie. Ako poviem pravdu,keby som vedela čo sa bude diať asi veľmi uvažujem či susicku chcem alebo radšej budem valčekovať chlpy ako oživot. Neviem pochopiť ako je možné že niekto tam dáva úplne všetko a niekto sa tam bojí čokoľvek dať a tŕpne aké to odtial vylezie.

@venusa915 sama by som to lepšie neopísala. Tešila som sa na sušičku dlho ale realita je taká , že kompletne všetko sa mi zbehlo. A je jedno aký program , všetky som skúšala , jedine čo som spokojná je uteráky , postelne prádlo že je to nadýchané a svieže. Akurát trochu menšie 🤷‍♀️ tiež nechápem ako sa niekomu nikdy nič nezbehlo neverím tomu. Čiže ja som sklamaná , akurát neviem či zo sušičky alebo zo seba že ju neviem používať

anonym_cedd3d
Včera o 18:08
@anonym_c4d189

@venusa915 sama by som to lepšie neopísala. Tešila som sa na sušičku dlho ale realita je taká , že kompletne všetko sa mi zbehlo. A je jedno aký program , všetky som skúšala , jedine čo som spokojná je uteráky , postelne prádlo že je to nadýchané a svieže. Akurát trochu menšie 🤷‍♀️ tiež nechápem ako sa niekomu nikdy nič nezbehlo neverím tomu. Čiže ja som sklamaná , akurát neviem či zo sušičky alebo zo seba že ju neviem používať

@anonym_c4d189 no oblečenie v sušičke sa teplom zbehne málinko ale ak ho po vybratí natiahnem, vráti sa do pôvodného stavu.. akú značku máš?

anonym_c4d189
Včera o 19:35
@anonym_cedd3d

@anonym_c4d189 no oblečenie v sušičke sa teplom zbehne málinko ale ak ho po vybratí natiahnem, vráti sa do pôvodného stavu.. akú značku máš?

@anonym_cedd3d mám Samsung , je to novší typ má senzori a neviem čo všetko ale to je úplne jedno asi kedže niektoré ženy tvrdia že sušia na starších modeloch aj 10 rokov a nikdy sa im nič nezbehlo 🤷‍♀️

anonym_c4d189
Včera o 19:36
@anonym_c4d189

@anonym_cedd3d mám Samsung , je to novší typ má senzori a neviem čo všetko ale to je úplne jedno asi kedže niektoré ženy tvrdia že sušia na starších modeloch aj 10 rokov a nikdy sa im nič nezbehlo 🤷‍♀️

@anonym_c4d189 jedna dokonca písala že treba vedieť sušiť ale už neporadila ako 😁

simca06022011
Včera o 19:44
@anonym_c4d189

@anonym_c4d189 jedna dokonca písala že treba vedieť sušiť ale už neporadila ako 😁

@anonym_c4d189 tak to zalezi od toho aku mas susicku a ake ma programy, pradlo sa zbehne iba ak sa presusi v susicke, cize susi sa dlho, alebo na velmi horuco. Inak sa nema preco zbehnut. Mne sa nezbehlo nic, okrem nestastnych kosiel chlapovych, ktore som bachla na bavlnu a sem tam ponozky, ale ked sa natiahnu su v normalnej velkosti. Na susicke mam moznost zvolit susenie, ci chcem na skladanie, zehlenie, alebo extra suche, extra extra suche.. (ano su tam senzory, ale to aka vlhkost ma ostat, je rozna). ak by sa mi teda dialo to, ze vytahujem male pradlo, skusim najskor to. Ak by som na to neprisla, ja neviem,asi aj vyrobcovi pisem alebo komu, lebo nie je to normalne, naozaj to nerobia susicky kazdemu a nie na VSETKO pradlo.. Inak by ma to vytocilo a nebolo by pre mna pri tych cenach riesenie, nepouzivat a nechat ten spotrebic stat :D

anonym_cedd3d
Včera o 21:47
@anonym_c4d189

@anonym_c4d189 ja akurát ponožky, spodné prádlo a legíny keď som 1.x vytiahla som sa zľakla ale potom som zistila že po sušeni ich treba natiahnuť a aj bavlnene veci tričká,mikiny, tepláky..Rifle,vetrovky,vlnu nesušime

Strana
z50