icon

Sledovanie mobilu a dodržiavanie liečebného režimu

20. apr 2022

Zdravím, počas Covidu som zachytila v TV niečo o tom, že sa sledujú mobily ci ľudia dodržiavajú napr karanténu atď. Môže ma sociálna poisťovňa pomocou tel čísla výsledovať, že nie som doma ? Som na PNke len kvôli tehu a potrebujem ísť na otočku rýchlo do zahraničia. Viem , že tým riskujem , že nebudem doma počas kontroly atď... ale vedia ešte nejako zistiť, že som prešla hranice ?

ella2015
20. apr 2022

Prerušiť PNku, alebo si to nejako vybaviť u lekára, neriskuješ len to, že nebudeš doma ale najma to, že sa Ti môže niečo prihodiť a to bude iný problém

autor
20. apr 2022

@ella2015 ďakujem na to som sa nepýtala

sendy1977
20. apr 2022

neter "kvôli covidu" keď išla do zahraničia nechala mobil doma. Ale išla s otcom, keby niečo mal mobil jej otec. Ale podľa mňa mobily nesledujú, syn má mobil, ktorý je písaní na moje meno a cez koronu chodil hore - dole do ČR, keďže je študent.

autor
20. apr 2022

@sendy1977 ďakujem

evkamotka
20. apr 2022

Nechaj mobil doma, vezmi si iny. Ale podla mna toto je na sk sci fi, mozno tak na taiwane ci singapure to realne robia. Nefunguju tu ovela zakladnejsie elektronicke sluzby. Plus viem o mnohych, co napr karantenu ajbeznu pn nedodržali a nikto im na to neprisiel. Nemaju na to kapacitu. U nas pekne po starom chodia zvonit k dveram

autor
20. apr 2022

@evkamotka no to je pravda, ďakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
20. apr 2022

pri prechode hranice ti pride sms, tak ako vzdy , aj pred covidom nejake chodili, ale nik to nesleduje. Socialka uz vobec nie. Iba fyzicka kontrola ta moze doma prekvapit.