icon

Slovenčina

ivivaiveta
14. apr 2015

Baby, bud uz mam malo kysliku, alebo fakt neviem... 😀 ja dufam, ze sa mylim, ale strasne zle sa mi uci s chybami v texte...vy rozumiete tejto vete?
"Svedecká výpoveď je v Občianskom súdnom poriadku upravená v ustanovení § 126, pričom podľa ods. 1 tohto ustanovenia: "Každá fyzická osoba je povinná ustanoviť sa na predvolanie na súd a vypovedať ako svedok. Musí vypovedať pravdu a nič nezamlčovať. "
Gramaticky spravne, lebo fakt to ani nevyslovim na skuske, je snad nič zamlčovať, nie nič nezamlčovať....ja som schopna sa povadit... 😀

Strana
z5
absurdum
16. apr 2015

@bubelko este otazka. priklad: na to alebo nato ludia povedali?je to prislovka sposobu, ci? ale mozem to brat aj samostatne, ze na to, cize, na ten vyrok, ludia povedali.. ako to je v takomto pripade?

ivivaiveta
autor
16. apr 2015

@moni73 hej, hovoria, ze ona je dobra...ale nam nestacilo u nej 10 min, bohuzial...my sme nejaki prekombinovani... 😎 ..ved uvidim...aj ked teda musim povedat, ze ta dys mi uplne staci 😖
aby sme neodbiehali od temy, kludne mi napis do ip, co sa princeznej tyka..

ivivaiveta
autor
16. apr 2015

@absurdum ak mozem..to je ten isty pripad...ja sa opytam, ci je to kedy,ako, kde?...ak je to nato, cize nasledne, tak je to kedy...ak nie, tak je to na to...

absurdum
16. apr 2015

@ivivaiveta dakujem, cize prislovka casu sa pise spolu, ale prislovka sposobu zvlast..

bubelko
16. apr 2015

@absurdum ak je to osobitne, uz to nie je prislovka 😉
A v tom tvojom priklade je to prislovka, aspon podla mna.

ivivaiveta
autor
16. apr 2015

@absurdum nie nie...vsetky prislovky spolu...teda myslim, boze..
napr.sa zasmejes teraz, ale priklad....Nato som sa pozrela na to dieta.
"nato", ako prislovka casu, ja sa vzdy preto pytam, ze ci je to kedy, ako..
nato, akoze potom, si odpoviem, ze je to kedy, takze spolu.. 😎 neviem, ci som ti to vysvetlila...

tl999
2. nov 2023

ahojte, vidim ze tu islo o grammatiku. Vie mi niekto vysvetlit co je rozdiel medzi nechápem-nerozumiem ? 🙂 Diky

Strana
z5