Slovensko-nemecké rodinky. Je nás tu viac takých?

patylety
11. nov 2010

ahojte ak mate rodinku multikulti nemecky slovensku budem rada ze kontakt....a pokec

stielova
22. júl 2011

ahoj my sme multi kulti 🙂))

judis
27. júl 2011

Ahoj aj mi sme multikulti 😝

adula3334
27. júl 2011

@judis @stielova ahojte...moj priatel pochadza z nemecka,zostali sme zit na slovensku,uz tu je 3 roky...rada sa s niekym podobnym zoznamim 🙂

dadak
27. júl 2011

aj my sme multikulti...😀...manzel madar ja slovak a rozpravame nemecky...😀

eri07
21. jan 2020

Ahojte, viete mi prosím niektorá poradiť ohľadom občianstva? Moj priateľ je nemec, ja som už viac ako 8 rokov v Nemecku. Je možné,aby malo dieta iba nemecké občianstvo? Zmení niečo fakt,že by sme sa pred narodením dieťaťa zobrali?

yanni
21. jan 2020

@eri07 Dieta bude mat AUTOMATICKY nemecke po otcovi a slovenske po tebe. Tiez zalezi, kde sa dieta narodi. Podla to budes vbavovat (ale aj nemesis) papiere bud na nemecke alebo sk doklady.
Priklad. dieta sa narodi v DE, automaticky dostane DE RL a kedze ma automaticky DE obc. po otcovi, mozes ist hned aj vybavit napr. DE cestovny pas. Ak chores pre dieta aj SK RL, tak bud ho vybavujes cez ambasadu alebo vo vasom pripade je to jednoduchsie priamo na SK, kedze s DE pasom problem nebude a dieta moze kamkolvek cestovat. Co potrebujes na vybavenie SK RL si pogugli (zmen si bydlisko na Nemecko a hodi ta to automaticky doi skupuny Nemecko. Tam si pod hashtagmi najdes more informacii).
Svadbou sa pre dieta nic nemeni. Akurat, ze nemusite ist podpispvat otcovstvo. Manzel je automaticky otec dietata narodeneho v manzelstve.

eri07
21. jan 2020

@yanni a musím vybavovať nejaké slovenské doklady..alebo stačí všetko len v Nemecku?