Sme autom v Holandsku a muž má zlomený členok
Dobrý den, sme s manželom a 2 deťmi autom v Holandsku. Manžel mal nehodu - má zlomený kotnik a nemôže šoférovať. Problem je že ja som nesoferovala od kedy som spravila vodicak -cca 11 rokov. O dva dni nás čaká cesta domov a neviem čo robiť. Ist alebo nie. Inú možnosť ale nemáme. Nemáme nikoho kto by nás vedel odviesť. Je to sama diaľnica. Čo robiť? Má niekto radu možno sme nejakú možnosť prehliadli. Muz chce ist že posledné 2 dni skúsime jazdiť tu ako tréning .. no ja neviem
Ved nech niekto prileti jednosmerne, z BA do eindhovenu, tam odsoferujes a potom pojde on na sk
@liljana na diaľnici môže na ňu vybehnúť auto v plnej rýchlosti práve vtedy keď nemá odhad kedy môže predbiehať a pod.opakujem nesoferovala 11 rokov, nevie tak predvídať, diaľnica nie je len cesta rovno ale aj zúžené úseky
@liljana ano z 1000 krat sa nemusi stat nic a raz moze byt hromadna buracka... to su take priklady, ze vy ste mali proste stastie ze ste v poriadku presli.
@liljana keď je zlomený kotnik, tak v ten deň (aj týždeň) je človek rad, že človek vôbec leží, každý malý pohyb nohou nenormálne bolí (aj keď je už v sadre), nieže vyložiť nohu a dávať pozor na premávku
Autovlakom chodte do Rakuska a cez Rakusko uz prejdes pomaly. Tam su pokojnejsie dialnice ako v Nemecku. Stastnu cestu
@liljana 🤣🤣🤣 akoze kde si vylozi ten kotnik? Na pristrojovu dosku? Paneboze ja sa necudujem,ze je tolko nehod a o tom,co ste vy spravili,ze ste s nesposobilym autom ohrozovali zivoty inych,to sa uz radsej ani nejdem rozculovat. Nejde o to,ci si vies pomoct. Ide o to mat v sebe zodpovednost nielen za seba,ale aj inych.
@zmrzlinka2021 10 rocnu audinu kupis za 8 tis eur. 6-7 rocnu za 16 tis. eur. To mi nepride ako luxus. Normalna stredna trieda si kupi kvalitnejsie auto z vyssej strednej triedy ako jazdenku. Druhy si kupi za rovnaku cenu Kia ceed, lebo chce nove.
@liljana denne jazdim nemecke dialnice a nemale streky - a teda, asi si malo zazila na cestach. Ako neodvazila by som sa urcite radit niekomu,kto ma sam strach, ze minimalne 12 hodinovu cestu da (okej, podla muza za dva dni...)😳😳 80tkou tu urcite nakladaky na dialnici nejdu (ano, nejake totalne prenalozene, ze im praskne pneumatika- fasa , ak sa to stane vedla autorky). Poznam velmi vela ludi, ktori nemecke dialnice nedavaju, aj ked maju najazdene tisicky km. V nemecku sa dialnice specialne trenuju na vodicak!!, nie ako na sk vojdes, vyjdes otocis sa par km a spat domov a stretla si par aut (lebo instruktor vybral prave cas, kedy je najblizsia dialnica ludoprazdna a presli ste iba par km, aby ste nezabili vela casu a benzinu). Jednoducho realny pohlad- kazda baba tu z nemecka takuto cestu cloveku po 11 rokoch nesoferovania po autoskole NEodporucala...
Pre autorku- stalo sa nam viackrat podobne, len s tym, ze nam sa pokazilo auto. No hold, auto sme nechali na mieste, prenajali druhe (alebo by sme sli vlakom, ak by sa nedalo) a o 4 tyzdne isiel muz po auto spat vlakom. Raz normalne doniesol a raz sme museli dat auto zosrotovat na mieste, lebo oprava by nas vysla na 3x viac, ako by stalo auto po oprave😬😬😬🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@liljana lenze 10 rocne audiny kupuju mozno 19-20 roční ludia po roku-dvoch práce, aby boli frajeri, nie ludia, co potrebujú spolahlivé auto...
Chapem, ze jeden zo slvoenskych sportov je hrat sa na to, kto je chudobnejsi ale ver, ze mas aj tu kopec rodin, kde mesacny plat je mozno tvoj ročný
@zmrzlinka2021 skor si myslim, ze sk sport je ukazat, ze “na to mam”, aby susedia zavideli 🤣 cize sa nakupuju audiny na uver/leasing a potom sa obkusuje suchy chlieb (nadsazka)… co samozrejme netvrdim, ze je pripad autorky 😊
@anonymous87 Moze byt... a potom pride k situacii, ako k tejto a clovek ma problem vytiahnut peniaze z vrecka.
@liljana Nezvyknem na niekoho negatívne reagovať ale tu mi nedá.....píšeš tu ako niečo obdivuhodné že ste šli s autom v takom stave. Ale tu sa presne ukazuje že rada ísť (ktorú si dala autorke) je presne od takéhoto človeka.
Ja si myslím že z celého koňa opýtaných by nikto s 11 ročnou pauzou nešiel čo i len zo Žiliny do Bratislavy. Nikto, nula. Veď len zaradiť sa, opustiť zist z diaľnice atď atd.
@tamitamitami A sme doma. Kto nevie poradit nic, tak si pride aspon kopnut. Tak snad ti to dnes zlepsilo zivot a nech sa ti vrati spat podobne tvoja dobrosrdecnost co najskor od inych.
Niektore rady mi tu pridu, ako človek radi druhemu skočit zo skaly bez padaka, ved to dobre dopadne, nemusi sa nič stať, vetrík ťa ponesie Však skoč z najvyšsej skaly, bude to fajn, určite sa nerozbiješ Fúka, vidiš? Je to bezpečné..Ver mi..
@sono2 Neviem naco, ale prosim. Stara audi A7 3.liter, manual, vodicsky 25 rokov, najazdene bez prehanania asi milion km (zodrate predane 2 auta po 300 tis km plus auta z pozicovne) po celej europe.
Ale uprimne. Idem pomazat prispevky. Nemam naladu na ludi, co ani nechcu pomoct, nemaju cim, iba sa tu pridu vygrcat s nejakymi urazkami, lebo sa im nepacia nejake prispevky.
Napíš prosím, keď dorazíte domov, že ste v poriadku 🫶
@liljana To nieje o tom kopnúť si. Je to o tom že človek ktorý má takúto hranicu zodpovednosti za volantom radí niekomu inému.
Môžeš byť rada že si sa vtedy nedostala do situácie kedy si tie brzdy musela v plnej sile použiť. Neverím normálne že niekto je ochotný naozaj takto jazdiť.
Potom presne kvôli takým ako si ty vznikajú nehody, lebo veď nestalo sa raz nestane sa druhý krát....a som ochotná ísť na aute v hocijakom stave lebo veď som super vodička.
@liljana tak sa fakt čudujem, lebo môj muž ma rovnako ako ty a do chorvátska ma Pustiť nechce a to jazdím bez nehody síce len 3 rok ok štvrtý nemám problém prísť do Stredu wiedne, do centra ba, ale proste mame triezvy rozum. Toto by som dala ja, ale určite nejdem písať, že by som šla rada a už vôbec nie dobrovoľne.
@tamitamitami Ano? Stala sa porucha 1200km od domu na dialnici, ako by si to riesila. Lahla by si si vedla dialnice a zacala nariekat? Mozno by si tam bola este dodnes.
Zavolas asistencku, ta ta iba odvezie do najblizsieho mesta k servisu. Potom servis par tisic eur a 2 dni hotel cakas na opravu auta, ak nie je vikend. Alebo odvoz na sk opat par tisic eur. My sme si poradili a dosli sme bezpecne domov. Ty by si bola s prepacenim v prdeli. Asi by si volala tatinkovi, prid 1200km s odtahovym vozom.
@tamitamitami my sme posledne zažili, stačí ist chorvátsko, v kolóne kúsok pozreme a vodiči zaspali v kolóne občas sa stálo občas išlo. Auta teda museli pekne dlho trúbiť aby sa zobudil aj vodič aj spolujazdec. Pozorovali sme z ľavej strany od vodiča