icon

Sme spolu, hoci má on priateľku

borka20
10. okt 2018

V starej praci kde som pracovala asi pred 3 mesiacmi som spoznala chlapa v mojom veku velmi sikovneho kuchara ktory tam chodil len na zaskok.. ked sme sa spoznali vedela som ze ma priatelku tak som si nerobila ziadne nadeje u neho aj ked bol velmi sexi ... po pol mesiaci som zhanala inu pracu a on mi dal navrh a vybavil mi miesto u neho v praci kde normalne pracuje .. stale sme si pisali a ked som uz nastupila do novej prace tak sme boli aj spolu casto .. zacali sme sa viac zblizovat uz aj spolu spavat .. v zamestnaneckej izbe kde sme boli asi 6 tak my dvaja sme spali v spalni .. niejako sme to netajili takto to funguje uz asi mesiac len mam trocha zly pocit z toho kedze stale ma priatelku aj ked mi vravel ze uz vraj nic medzi nimi nieje ze ju uz dost dlho nevidel ze sa len hadaju... neviem co mam robit .. ci stym mam seknut alebo cakat

tt247
10. okt 2018

@borka20 “debilizmus dnešnej doby u niektorých žien” hmmm, tak ty s týmito slovami narábaj opatrne, pretože ty si tu tá, čo spáva so zadaným a v inej téme sa bojí možného tehotenstva

asia83
10. okt 2018

@borka20 Kto je bez viny nech prvý hodí kameňom... Nemáme právo vás súdiť, no nechápem prečo sem píšete akoby ste robili nejakú úctyhodnú činnosť. Vy si neuvedomujete, že robíte nejakú osobu nešťastnou? Lebo nech vám hovorí čokoľvek, on tú priateľku má, ona existuje, je to človek a má city, pocity. Karma... aby raz vás nejaký muž, ktorého budete ľúbiť, nepodviedol.

borka20
autor
10. okt 2018

@asia83 mas pravdu a velmi ma to trapi co som spravila ... svedomie len ako sa odlubit od cloveka je to tazke dost skoda ze som najprv konala a az teraz rozmyslam ...

veronkarisko
10. okt 2018

Ja nechápem , ako to môže urobiť jedna žena druhej....nie je dosť voľných mužov? A keď je to medzi nimi také naprd, prečo nerobí niečo aby to medzi nimi bolo lepšie? Hmmm, je výrazne jednoduchšie nájsť si bokovku a spustiť rozpravocku o nefunkčnom vzťahu.....ako môžeš ľúbiť muža, ktorý klame a podvádza niekoho, kto ho ľúbi? Keď toto robí svojej priateľke, ver že ak by ostal aj s tebou, keď sa mu okukas, urobí to isté aj tebe....máj trošku hrdosti v sebe

dharmasanata
10. okt 2018

Nechcela by som muža čo podvádza svoju priateľku... lebo aj teba raz môže veľmi ľahko vymeniť ..podviesť...je to bezcharakterne..

sissy27
10. okt 2018

@borka20 inak super chlapa si si narazila... Má problémy vo vzťahu - ok, stáva sa - a miesto toho, aby si s ňou sadol a podebatoval čo a ako, tak radšej zasunie vtáka do kolegyne. Ak bude mať problém s tebou, tak hádaj ako to bude riešiť...
Blahoželám 👏👏👏

matazirafa
10. okt 2018

@sissy27 a ešte ona ta priateľka ide na nejakú operáciu.. Charakter je to 🤔

sissy27
10. okt 2018

@matazirafa no on je taký dobrák... Keď sú problémy, tak ju predsa neopustí, aby nebol za hajzla, čo uteká... Ani pred operáciou, veď to by bolo bezcharakterné... Po operácii to už vôbec nie... Potom už budú Vianoce / silvester, tak to by bolo chrapúnstvo... Pred Valentínom?? Neblázni... Potom tipujem, že bude mať dotyčná narodky, budú mať výročie, medzičasom na leto naplánovaná dovolenka... No uznaj, nie je vhodná doba na rozchod ako je rok dlhý 😏
Ale keby ona vedela o láskavej kolegyni utešiteľke, tak by mu ten vhodný dátum na rozchod pravdepodobne pomohla nájsť a rýchlo.

bruneta880
10. okt 2018

Neviem ako niektoré ženy, ale ja mám v sebe dosť hrdosti na to aby som nespala s niekým kto je zadaný. To nieje o ňom, ani o priateľke, samú seba by som si nevážila ako človeka, a možno sa len domnievam, no myslím si, že ani chlap si takú ženu vážiť nikdy nebude.Ok, ťahalo vás to k sebe...no ja by som mu narovinu povedala, nech si vyrieši priateľku ak s ňou už nič neplánuje. Nikdy by som samú seba takto nezhodila, ale to som ja...
A tiež, ako ti tu už baby písali, ak sa s ním v budúcnosti pohádaš a on buchne dverami, už nikdy mu nebudeš môcť na 100% veriť, a na čom je potom založený takýto vzťah. Na tom počiatočnom vzplanutí?Ver že to rýchlo pominie a to čo má zostať je dôvera a rešpekt...nechcem byť zlá no myslím si že u vás bude časom problém s oboma.Ale nemusí to tak byť.Bodaj by ste boli šťastný, no postavili ste základ na cudzom nešťastí.Myslím si, že ak by si ty mala priateľa, a je jedno aké by to medzi vami bolo, nechcela by si byť v jej koži.A je úplne jedno, či sa to dozvie pred operáciou alebo po nej.To len on má nečisté svedomie a bojí sa jej podľa mňa pozrieť do očí a povedať jej pravdu, na to už taký hrdina nieje.

romiada
10. okt 2018

@borka20 to je ta ista pesnička ako rozpravaju ženači podvadzajuci manželky svojim (buducim) milenkam: zo ženou si nerozumiem, nespavame spolu...atď. Ženatym sa rozvadza ťažšie ako sa rozchadza zadanym. Takže by som mu povedala,že ak sa tak nevidia,nerozumeju,nemiluju...šup zavrieť jedny dvere a až potom Ty otvoriš tie svoje (alebo si vymeň slovko dvere za nohy) 😉 potom realne uvidiš načom si. Ja to vidim na nahradničku , ktora je momentalne vyhovujuca a vždy po ruke.

alaguema
10. okt 2018

@borka20 dosť ťa tu sfúkli, ale ja to tak tragicky nevidím. Je to frajerka, nie manželka, záväzky nemajú a celé to trvá len mesiac...ak si to dá do poriadku v dohľadnej dobre, tak ok. Ak to bude naťahovať, tak je to jasné. Každopádne, napriek tunajším moralistkám - ukončiť vzťah niekedy proste potrebuje to správne načasovanie. Vek neudávaš, ale ak máte pod 30, tak to ešte môže byť takým tým zmätkom okolo vzťahov. Ja som okolo 23 rokov mala tiež paralelne dva vzťahy na pár týždňov a momentálne som 14 rokov verná jednému mužovi. Takže...je to individuálne. Veď sama vieš, ako to cítiš, keď sa na to pozrieš tak pravdivo.

alaguema
10. okt 2018

súdiac podľa modrého koňa, tu nikto nikoho nikdy nepodviedol...Ani ženy, ktoré sem prispeli a dokonca ani ich manželia!!! Nikdy, nikdy. Národ bohabojných dokonalých ľudí toto Slovensko. Len kde sa vzala tu sa vzala, furt nejaká téma - podvádza ma? A v reálnom svete poznám x žien, ktoré podviedli a x mužov, ktorí podviedli. Zrejme vôbec nechodia na koňa...

katkalubkova
10. okt 2018

@borka20 to sa pytas po mesiaci spavania s nim?

dominika_klara
10. okt 2018

@veronkarisko nie, dost volných mužov už asi nie je, lebo momentalne je moderna doba, kedy sa paruje muž s mužom , žena so ženou...Co je pre niektorých viac respektovanejsie, ako podvadzanie a nevera....Neviem, mne pridu obidve strany zvratene...

majaxy
11. okt 2018

@borka20 na konanie ste boli dvaja. Začni si vážiť samú seba. Keď ti stačí ze si druhá ok. Ale keď chceš normálny vzťah porozmýšľaj nad sebou

fokuska
11. okt 2018

@dominika_klara Omg, prispevok uplne mimo.
Nenarastol pocet homosexualne orientovanych ludi, iba pocet tych, ktori to neskryvaju.

borka20
autor
11. okt 2018

@alaguema vcera sme si to uviedli na pravu mieru .. chce byt somnou a chce sa snou rozijst .. povedala som mu narovinu vsetko zobral to uplne super ... on ked sa zotavi po operacii tak to ide riesit .. ma teraz dost toho tak nechcem nanho velmi tlacit ani mu davat ultimátum ta pockam a uvidim ...

terezka1947
11. okt 2018

@alaguema ja našťastie poznám pekne manzelstva,nie iba naoko statstne...iba preto,ze podla teba podvádza skoro kazdy,tak existuju aj ludia,kt.nepotrebuju nevery,ani paralelne vztahy....ale zrejmr nezijem na normalnom Slovensku,ale v nejakej uzavretej sekte
Alebo nie?
Podla mna to ešte so Slovenskom take zle nie je,našťastie

ninapat
11. okt 2018

Daj si bacha @borka20 na to aby toto iste nehovoril nejakej inej o tebe za nejaky rok. Lebo to sa velmi rychlo moze stat. Ked toto chlap urobi jednej tak myslim, ze nebude mat problem urobit to aj druhej.

alaguema
12. okt 2018

@terezka1947 žiješ vo vysnívanej realite. Netvrdím, že každý človek podvádza ako najatý, ale tvrdím, že väčšina ľudí sa raz v živote pošmykla. Možno nie v manželstve, možno ani v úplne vážnom vzťahu, ale v mladosti, v tých prvých vzťahoch a možno nie vo forme "nedovoleného" sexu, ale možno v inej forme fyzického zblíženia, ktoré nebolo celkom kosher, ak hovoríme o úplnej vernosti...proste to patrí k tomu. Iné je začínať sa orientovať v partnerských vzťahoch a iné je podvádzať vo vzťahu, kde sú záväzky. Aspoň mojou optikou to tak vidím. Preto mi v tejto téme prišli reakcie klasicky premrštené. Väčšina žien tak hrozne rada moralizuje, až je tak zjavné, že je za tým len ich neistota a strach z nevery partnerovej, alebo vlastnej. Slovensko na tom nie je o nič horšie, ani lepšie čo sa týka nevery. Každopádne je na tom biedne, čo sa týka otvorenosti a schopnosti vidieť a pomenovať veci pravdivo. Pokrytectvo a zbytočné pózy sa tu stále "nosia" viac.

alaguema
12. okt 2018

@borka20 kto má ísť na operáciu? Ona, či on? Každopádne takéto odkladanie rozhodnutia nie je veľmi pozitívny signál.

ghostsgirl
12. okt 2018

Trosku off topic, ale smejem sa na tom, ako v inych temach vlastne nezosobaseni partneri su podla niektorych rovnocenni manzelom, lebo nepotrebuju papier aj bez neho sa predsa lubia, ale ked v inej teme je podvazdana ,,len,, frajerka, tak sa vyskytnu nazory, ze ved to nie je manzelka, nie su rodina, nie su nic, tak kludne bez vycitiek po nom a nech sa s aktualnou priatelkou rozide...zvlastny svet

alaguema
12. okt 2018

@ghostsgirl asi narážaš na môj príspevok, kde píšem, že je to len frajerka. Mne osobne je jedno, či sa ľudia sobášia, alebo nie. Rodina vzniká narodením dieťaťa bez ohľadu na to, či rodičia majú "papír" o sobáši. Ale frajerka rozhodne nie je žiadna rodina. Mala som niekoľko vzťahov a teda rodina sme neboli určite. Rodinu mám s manželom, s ktorým máme dve deti. To sú záväzky. Keď spolu ľudia žijú voľne pod jednou strechou a majú intímny vzťah, tak asi je im spolu dobre, alebo možno ani nie je, ale rodina to nie je a nemajú spoločné záväzky. Treba rozlišovať medzi týmito vecami, lebo to sú dosť zásadné rozdiely. Kvantum ľudí zažilo neveru v záväzných, alebo nezáväzných vzťahoch. Tí, ktorí ju zažili v oboch prípadoch, by ti vedeli povedať ten ohromný rozdiel, lebo zrejme nevieš, o čom píšeš.

ghostsgirl
12. okt 2018

@alaguema Nenarazala som konkretne na nikoho, zbezne, narychlo som si precitala prispevky a to co som napisala, tak taky pocit vo mne tie prispevky zanechali a celkom ma to pobavilo a kedze mam momentalne volnu chvilku, mala som potrebu to vyjadrit verejne, tot vsio. Je mozne, ze si sa tam nasla a naozaj si to nebudem overovat, fakt sa mi nechce. V mnohom s tebou dokonca suhlasim, tiez nepovazujem ludi zijucich ,, nadivoko,, za rodinu, neodsudzujem ich, neberiem im ich nazor, ze rodina su. Ked to tak citia, tak preco by rodina byt nemohli? Legislativne ale rodina nie su aj ked maju spolu dieta podla mna .Ale teda podla tvojej logiky bezdetni manzelia nie su rodina? No dobre, ja si myslim nieco ine

tt247
12. okt 2018

@alaguema rodina vzniká narodením dieťaťa? Dobrý vtip. Takže bezdetní manželia vlastne nie sú rodina. Good to know. Ale súhlasím, že frajer a frajerka nie sú rodina.

marusia12
12. okt 2018

@borka20 jaaaj, milujem čítať tieto naivné príbehy. Diky...

sellena
12. okt 2018

@alaguema oči mi vypadli z tvojho názoru, že vraj rodina vzniká narodením dieťaťa. Chudák manželia, čo nemajú deti. Teraz sa práve dozvedeli, že nie sú rodina. Takže status manžel a manželka je vlastne nič. Hoci vzápätí píšeš o potrebnosti manželstva. Veľmi si odporuješ.

alaguema
12. okt 2018

@tt247 podľa zákona sú bezdetní manželia rodina - áno, viem o tom. Ale môžem to cítiť inak, že? Ja ich vnímam pár. To je celé. Rodina je slovo odvodené od základu rod - rodiť. Ak tam nie je rodenie a pokračujúci rod, tak tam nevidím rodinu, aj keď nikomu určite nebudem brať pocit opačného ladenia. Môžu sa oni ako rodina cítiť, podľa zákona sú...a ostatní majú slobodu cítiť a vnímať to po svojom. Nakoniec, nikomu tým neubližujem, keďže žiadny bezdetný pár nebudem presviedčať o tom, že vlastne nie sú rodina. Môžem to dať takto neadresne na verejnom fóre.

@ghostsgirl určite, každý nech si dovolí cítiť čokoľvek. Sémantika pre mňa dosť veľký zmysel má, ale to je čiste moja vec.

alaguema
12. okt 2018

@sellena nepíšem vôbec nič o potrebnosti manželstva. Kde si to prosím ťa našla? Je mi úplne jedno, či sa ľudia sobášia. Zvyšok som vysvetlila vyššie.

alaguema
12. okt 2018

@sellena ešte jeden námet na zamyslenie: uvedomuješ si, že inštitút manželstva vznikol na základe konvencií? Obojstranne výhodná dohoda vymyslená človekom. Kým neexistovala a keby úplne hypoteticky zanikla, tak tie bezdetné manželstvá (by) boli akou rodinou? Asi žiadnou, že?