icon

Šmejdi sú späť. Už nenútia kupovať hrnce, ale online zarábajú na ľudskej zraniteľnosti

22. feb 2023

novodobá hrozba , ktorá zaraba na zranitelnosti inych a ludskom nestasti
https://www.postoj.sk/124851/uz-nenutia-kupovat...

sarita510
22. feb 2023

je to pravda,pomahaju akoze ludom ktorí su uplne na dne,cize ke som duchovny pomaham neikomu obrovolne a zadarmo a mozno raz ked sa vyhrabe zo sraciek tak to nejako vykompenzuje ale oni si pytaju nenormalne peniaze od ludi ktorí su totalne v prdeli a najradsej mam tych co idu na to cez anjelov,boha atd a peniaze od zobraka jak od milionara

divokykonik
22. feb 2023

Veru, banda darmožráčov to je. Nakecajú všeobecne platné bláboly, nič čo by človek nevedel a pýtajú za to nekresťanské prachy. Nikdy som nevyužila a ani nevyužijem služby týchto akože pomáhajúcich ľudí. 🙂

hyta
22. feb 2023

Toto je novodobý hyenizmus. Ľudí čo sú na dne ešte ošklbať i o to posledné....😢

moonlight1210
22. feb 2023

Citala som nieco o tomto na idnes. Konkretne obchodovanie s problemami zien na materskej. Ktore chcu rozbehnut svoj biznis, aby rodine privyrobili, lebo muz nezaraba dost, alebo prisiel o pracu.
Chcu predavat kadeco, vo vyrobia, otvorit si eshop, atd. A tito “ucitelia biznisu” slubuju, ze im daju potrebne vedomosti, co vsetko musia urobit pri otvoreni podnikania, ako uspiet na trhu, na co si dat pozor,… a nakoniec za drahe poplatky je to znôška vseobecnych kecov a informacii, ktore sa daju najst vsade. Plus ako bonus vymyvanie rozumu frazami o vnutornom sebanastaveni na uspech, kadejake afirmacie a ine blbosti.
Slubuju vratit peniaze, ak to nebude fungovat, a ak sa zena ozve, tak ju odbiju, ze si malo verila. Nakoniec v obchodnych podmienkach zisti, ze na vratenie penazi vlastne nema narok, lebo kupila iba “know-how”. Vyuzitie je jej problem.

annm81
22. feb 2023

Byť "koučom" je in a ľudia to žiadajú. Kde je dopyt, objaví sa ponuka. Pozri sa do kníhkupectva, koľko tam nájdeš kníh o "osobnostnom raste" a ezoterike... aj tu na fóre sa bežne spomína podobná organizácia, ktorá na prvý pohľad znie, akože má dobré myšlienky a keď sa človek pozrie bližšie, zistí, že je to banda šarlatánov... nepomôže nič, len zlepšenie vzdelania a zameranie sa na kritické myslenie, nie memorovanie poučiek, dátumov a zoznamov.

76california
22. feb 2023

...kiež by sme sa vykašľali na všetky super rady o "osobnostnom raste" a mali radsej úprimný vzťah s Bohom a sedliacky rozum 🙏

katka700
22. feb 2023

Nedivím sa, veď aj tu na MK sa dá nájsť kopec príspevkov ako sa mamičky skladajú na predražené kurzy istej pani, ktorá má v ezomene staré škandinávske znaky.
V našom štáte je odrbavanie priam zákonom odobrene - stačí pozrieť obchodné podmienky istej banky a zistiť koľko naozaj zarobíte na skvelom 5% úroku o ktorom sa dozviete v každej reklamnej prestávke 😂

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
22. feb 2023

Hlavne, ze o tom pise Postoj, ktory podporuje sektu zvanu cirkev, ktora ma na svedomi miliony ludi a zivotov. Paradox.

hiro
22. feb 2023

@76california Jedno ako druhe ;) Ani jedno nie je zalozene na skutocnosti a racionalite.

tykat
22. feb 2023

Suseda sa namotala, nadsena, je z nej iny clovek, zmenila myslenie, konecne objavila seba bla bla bla, posty s kadejakymi "guru", absolvovana "skola poznania", diplom, certifikat, kopec pacikov od clenov "sekty" aka je uzasna ako sa posunula....a teraz namotava inych, najprv "skolila" zadarmo.a teraz uz platene "kurzy" ponuka... p*coviny typu "preco si nevazis samu seba? preco nechces byt stastna? preco nechces sama riadit svoj zivot?" Proste ciste psycho.
A pri klasickych smejdoch aspon clovek vie ukazat tie predrazene rarohy typu panvice, deky, krajace... ale tuto, nic. Lebo nic fyzicke hmatatelne nepredavaju.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tykat
22. feb 2023

@elizabet173 ved to, ja uz utekam ked ju vidim.

moonlight1210
22. feb 2023

@hiro nic proti, ale clovek bez viery (v cokolvek) existovat dlhodobo nevie. Nakoniec si nejaky druh viery vytvori. Aj svoj vlastny, na mieru personifikovany.

@tykat mala som jednu taku znamu, ale nastastie bola taktna a pochopila hned, ze zaujem o tieto veci nemam.

oli18
Autor odpoveď zmazal
oli18
22. feb 2023

Nedavno tu bola tema mladej tehulky, ako sa boji prveho porodu. Hned mala odpovef :"napus mi ss ja sa tym zaoberam". Nemala som z toho dobry pocit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
hiro
23. feb 2023

@moonlight1210 Ano, je to ludska slabost. Ale nemyslim si ze clovek bez viery nevie dlhodobo existovat. Skorej sa priklanam k ulohe viery v ludskom spolocenstve - kedze je prilis vela ludi ktori nevedia bez nejakej viery existovat tak sama spolocnost by sa rozpadla.