icon

Smejem sa v najmenej vhodných situáciach

30. apr 2023

Ahojte,chcem sa opýtať je to nejaká porucha keď sa smejem v najmenej vhodných situáciách ? Napríklad má vyhodili zo školy a ja výbuch smiechu alebo sa hádam s partnerom a mám chuť sa smiať aj keď nechcem viem že to není normálne ale neviem čo mám robiť

marianarem
•
30. apr 2023

Mne sa obcas stane, ze sa rozosmejem akoby namiesto placu. Ono to niekedy plni taku ulohu uvolnenia emocii, vypustenia pary, podobne ako plac.

domkakvet
•
30. apr 2023

@marianarem tiez sa mi to niekedy tak stavalo, ale teraz uz nie.

perdita11
•
30. apr 2023

Ano aj mne sa to raz stalo. Na pohrebe zrovna, pritom som plakala a do toho z nicoho nic smiech.

selest
•
30. apr 2023

Ank stava sa mi to, je to akoby reakcia na stres. Cim som starsia da sa to lahsie vedome potlacit..

lastqueen
•
30. apr 2023

Ahoj ja to mám tak isto aj keď si v duchu hovorím ne že sa začneš smiať 😂 no Bohu žiaľ vždy to príde v tedy kedy to ostatní nečakajú 🤦😂

zorkahorka
•
30. apr 2023

A kolko mas rokov?

vkatush
•
30. apr 2023

@perdita11 skvelé, nie som sama 😂 ja mám doteraz divný pocit zo seba, lebo na jednom pohrebe som raz dostala záchvat smiechu, ku ktorému sa potom pripojil aj bratranec, však smiech je nákazlivý 😁 Museli sme odísť von, nech sa nad nami nepohoršujú 😁

logf
•
30. apr 2023

Tak mozog niekedy vyhodnotí stresujucu situáciu.

perdita11
•
30. apr 2023

@vkatush aj ja som “nakazila” dalsich :D Ale vraj je to normalne. Mozog tak ventiluje ten stres a napatie.

gladys_07
•
30. apr 2023

Nie je to az take ojedinele. Aj mne sa to stalo ked muz dost nestastne padol dolu schodmi. Letela som za nim a strasne zachvaty smiechu. Pritom v hlave som bola uplne vystrasena. On na mna chudak pozeral co som to za bezcitnu bestiu 😂

Vraj sa to stane ked mas velmi velky stres a tvoj mozog nevie ako s tym nalozit, tak sa snazi presvedcit ze to nie je az take vazne a donuti ta smiat sa.

miadi
•
1. máj 2023

Pseudobulbar affect ( PBA) = hystericky nekontrolovatelny smiech /plac v nevhodnych situaciach. Byva u ludi s neurologickou poruchou alebo uraz ktory moze ovplivnit emocionalne reakcie v mozgu .

liljana
•
1. máj 2023

Smiech je zdravy, akurat sa vyhybaj pohrebom a poradam so sefom, aby to nezobral osobne.

rebrambora
•
1. máj 2023

Ja len tolko, ze ked mas malo kamaratok, tak sa ozvi. Milujem takych ludi.
Ono to vekom prejde.

ivangeline
•
1. máj 2023

Aj ja sa smejem. ;D Je to len reakcia. Ja sa smejem,aj ked sa hanbim. A co je na tom nevhodne? Skus zistit,co ty ppcitujes a nie co by si mala..

trinityf
•
1. máj 2023

Je to obranna reakcia. Vies ze si/sa nieco pokaslala/lo a takto sa branis aby ta to nezlozilo. Easy.

reiskirchen
•
Odpoveď bola odstránená
•
mira0611
•
1. máj 2023

Pozri sa, je to premna sympatickejsia reakcia, nez keby zacnes kricat.
Ja som mala podriadeneho a hocico som sa ho spytala ohladne prace tak namiesto toho, aby vysvetlil, zacat kricat jak zmyslov zbaveny.
Po case sa s nim radsej nik nebavil.

fauko
•
Odpoveď bola odstránená
•
fauko
•
Odpoveď bola odstránená
•
malamimi6
•
1. máj 2023

Mne sa raz stala takáto situácia, keď muž spadol zo stoličky. Videla som ten pád, narazil nosom priamo do steny a potom spadol na zem. V hlave mi šlo len toľko, že je mŕtvy... V momente keď sa postavil, chytil ma doslova polhodinovy záchvat smiechu. On sa šiel krvavý poumývať a ja som sa v kuchyni na zemi váľala od smiechu, bolo to nekontrolovateľné.. Myslím si, že to bolo "uvoľnenie" stresu ako som sa veľmi zľakla

any_soj
•
1. máj 2023

Mávajú to napríklad dlhodobo deti, ktoré zažili traumu. Aj náš syn v pestúnskej starostlivosti to robí, aj kamoskina dcéra tiež v pestúnskej.

katkami123
•
1. máj 2023

@any_soj
Je film Joker, tam sa hlavný hrdina tiež kedykoľvek nekontrolovateľne smial a mával záchvaty smiechu. V tom deji aj navštevoval psychiatričku, len žiaľ, lieky vysadil, urobil kopu chorých vecí, ale tiež mal veľmi traumatizujúce detstvo, otec ho mlátil a týral. Možno tvorcovia nakon čerpali z príbehov takýchto ľudí.

sim_icek
•
1. máj 2023

Tiež to tak mám 🫢 som prekvapená koľko veľa nás je

scila
•
1. máj 2023

Mám takú svokru. Tiež sa smeje vtedy, keď to človek vôbec nečaká a je to nevhodné. Považovala som ju za neslušnú a netaktnú, ale časom som som si povedala, že tým asi ventiluje stres. Okrem nej som sa s tým u nikoho nestretla.

monikiri
•
2. máj 2023

moje dieta sa odmalicka smeje v najnevhodnejsich chvilach - mala 2a pol roka ked sa zasmiala ze zomrel dedko. To je este male dieta, ok ale ostalo jej to.. ma 12a pol a ked je nieco "strasne" alebo smutne, tragicke atd. uz uteka do izby aby sme nevideli ze sa ide smiat jak blazon. nevie to ovplyvnit a tiez sa ma to pytala preco to vlastne ma..
a teda traumu nezazila urcite ziadnu

monikiri
•
2. máj 2023

@miadi aha, tak to dava zmysel co pises. nase dieta je asi adhd plus lahky autizmus. Tym v ziadnom pripade nenarazam na to, ze autorka nie je v poriadku, skor mi to zapada k mojej dcerke.

monikiri
•
2. máj 2023

@perdita11 na pohrebe sa to stalo aj mojmu muzovi a jeho mame - nad hrobom ich starkej. proste plakali az sa na seba zrazu pozreli a zacali sa smiat a nevedeli prestat. haluz.

maribell
•
2. máj 2023

Aj ja to mám, najmä vo vypätých situáciách doma (pri hádke, pri úrazoch, ...) ale dokážem to potlačiť, iba cítim, že sa mi chce smiať a krivia za mi ústa do smiechu.

adellbartos
•
2. máj 2023

Ja tiež na pohrebe alebo keď mi niekto oznámi,že niekto zomrel a moja reakcia úsmev 🤦🤦🤦nechapem