Smetiari zosýpajú separovaný odpad. Čo s tým?

alicka850
8. feb 2016

Ahojte, chcem sa spytat,ci mete podobnu skusenost a ako sa to da riesit. Separujeme v malom byte a v pondelok pridu smetiari a pekne zosypu odpad /ja som konkretne videla papier s komunalnym,ale susedia aj ostatne/ . Upozornili sme na to mesto,ale k naprave nedoslo. Da sa to nejako riesit okrem toho,ze prestaneme separovat?

bosoriak
8. feb 2016

@alicka850 Mesto s tym nic nema, treba sa obratit priamo na firmu, ktora odvaza odpad a pripadne im pohrozit staznostou na Inspekciu zivotneho prostredia. Pripadne sa informovat rovno na samotnej inspekcii zivotneho prostredia http://www.sizp.sk/, vlavo je sekcia kontakty.
Odporucam nenechat to tak, my sme tiez takto pisali kade tade a podarilo sa nam napr. zastavi vystavbu skladky plastov v nasej obci. Takze zbytocne to nie je. Je dobre, ze este niekomu zalezi aj na svojom okoli.
Vela zdaru.

pribinak
8. feb 2016

Treba volat priamo do firmy, ktora zabezpecuje odovoz odpadu, napr v BA je to OLO

alicka850
autor
8. feb 2016

@bosoriak
@pribinak
Dakujem za odpovede. Myslim,ze u nas to zabezpecuju technicke sluzby mesta,nie sukr.firma,skusim to prezistit.

qidko
8. feb 2016

Nasi mily smetiari odtiahnu smetne nadoby 200m od domu a ani sa neunuvaju ich vratit spat aj kad som volala na OU a takties som mailom upozornila firmu -Fura- ktora to zabezpecuje ani sa neozvali a robia to stale takze neviem ci staznost pomoze ale ja by som si ich nafotila a poslala to aj s dokazom

mimla
8. feb 2016

Ako zosypávajú? Ak myslíš, že ho miešajú, tak môžu maž aj na to upravený voz, zvonku nevidno, ale zvnútra je priečka, ktorá oddeluje plasty a papier. Ak myslíš, že miešajú neseparovaný odpad a separovaný teoreticky je asi tiež možné využiť na to tento typ vozidla, ale ešte som o tom nepočula. Skúste namiesto "sťažnosti" podať "žiadosť" o vysvetlenie a v texte spomente, že sa odvolávate na zákonom stanovenú lehotu na odpoveď. Budú musieť odpovedať. Žiadosť treba poslať doporučene na mesto, pretože my ako obyvatelia máme vzťah s obcou, nie s firmou na vývoz odpadu. Dane za smeti platíme obci. S firmou na vývoz odpadu má zase vzťah obec, upravený zmluvou. Tiež exituje stránka https://www.odkazprestarostu.sk/. Napriklad naše mesto ju občas zbehne. Pofoť, nazdieľaj po sociálnych sieťach a podobne,