Smrad od psov

9. sep 2022

Ahojte, máme dva psy, šteňatá, zo začiatku boli na voľno, chodili do búdy spať, lenže susedia (máme spoločný dvor) sa začali sťažovať, že im ničia úrodu v záhrade. Takže ich na čas, čo nie sme s nimi vonku zatvárame to takej časti predzáhradky, majú dosť výbeh, nie je to koterec. Majú tam budú, majú tam strom, kríky, atď, no ale väčšia časť toho je piesok. Podľa mňa keď urobia potrebu do piesku, tak to nasiaka a toto smrdí. Aj keď čistíme každý deň, mne ten smrad pripomína prasatá. Ja to cítim aj na kilometre. Čo pomôže? Čo im dať naspodok? V lete im to vyhovovalo, lebo ľahli do piesku a chládok ich, no teraz bude stále častejšie pršať, neviem. Som zúfalá. Mám chuť ich dať preč, ale deti si ich obľúbili.

viestta
9. sep 2022

No keď curaju tak to smrdí. Treba ich chodiť vencit

simca06022011
9. sep 2022

Vencit, a presne je to tak ako pises. Ja mam toto ored domom na krikoch, musim to hadicou sprchovat, ale ten piesok vám to drží

autor
9. sep 2022

@viestta ale to smrdí aj 💩 mali sme psov a nesmrdeli, toto je niečo neskutočné.

viestta
9. sep 2022

A čo žerú? Nebude to tým?

autor
9. sep 2022

@viestta granule aj konzervy.

lucia147852
9. sep 2022

Venčiť, zrušiť piesok a dávať kvalitnú stravu. Nie najlacnejšie konzervy a granule z lidla.

belllinka
9. sep 2022

ako často venčíte?

autor
9. sep 2022

@belllinka dcéra chodí ráno pred školou, potom my okolo 13-14tej a večer okolo 19tej a do rána kopa 💩

autor
9. sep 2022

A deti aj mimo venčenia

autor
9. sep 2022

***seru

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandzula
9. sep 2022

@autor nas pes brutalne smrdi, ked sa dostane ku granulam. My nimi nekrmime, no mame spolocny dvor s otcom, ktory ich psom sype, takze zi nas obcas uchmatne a to je potom nenormalny puch.

luccija
9. sep 2022

Ako su velke?si si ista, ze cikaju do piesku?nechodia tam macky?pes malokedy cika do piesku
Tak zrus piesok, alebo daj nanho foliu.Hovienka budes mat ved to je logicke...podrastu a budu menej kadit...nas pes zase dvor ignoruje a niekedy by sa mi hodilo, keby sa tam vycural a mozem ist vencit neskor.Z nudze sa raz vycika a cska, ze ide von

autor
9. sep 2022

@luccija majú polroka, áno, som si istá že tam cikaju oni. Či tam čerstvé mapy. Mačky by tam nešli k nim.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. sep 2022

A prosím, kedy naposledy dať žrať ? Dávam ráno po venčení, potom zase po venčení a večer tiež, len neviem či to není neskoro okolo tej 21hod žrať. Alebo už prejsť len na ráno a večer? V akých časoch kŕmiť?
Granule ani veľmi nechcú, vždy ich majú vysypane z misiek. Jedine, keď im zmiešam s konzervou.

luccija
9. sep 2022

Tak zrus piesok...davam okolo 18:30 zrat, aby sa vykadil, ked ide o 22 von.Uz si napamatam do kolko mesiacov jedol viac x ako stena.Nemiesaj granule a konzervu.

michaelammm111
9. sep 2022

Preboha, veď sú to šteňatá!! Tak s tým sa asi dalo rátať že zo začiatku budú chodiť častejšie curat aj kadiť. My sme nášmu dávali do 6 mesiacov zrat 4x do dna ale on mal dosť tráviace problémy.. ale určite sa odporúča dávať aspoň 3x a potom cojaviem v 10 mesiacoch skús dávať 2x do dna. Náš ma 2 roky a dávame mu zrat už o 17:00 aby sa nám stihol vykadit večer na prechádzke. Ale to je iné, ako stena chodil aj 4x za deň kadiť. Ale celkom ma dostalo že mám chuť ich dať preč.. Očividne nieste nejaká skúsená psickarka, mohli ste si najskôr zistiť ako to so psom funguje a nie si zobrať 2 psov a potom písať že by ste ich dali najradšej preč. Pomoooc, potom sa môžme čudovať prečo sú útulky také plne.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandzula
9. sep 2022

@estrella5 ono si mnohi myslia (nehovorim o autorke, len vseobecne), ze psa staci polozit na dvor, nasypat mu granuly a tym starostlivost konci. Neuvedomuju si, ba ani len netusia, co vsetko taka starostlivost o psa obnasa, ak ma byt to zviera spokojn, stastne a vyrovnane.

autor
9. sep 2022

Mali sme psíka, aj domáceho, aj vonku. Dlhé roky, dokonca aj dvoch naraz z útulku. Nikdy nebol taký problém ako teraz, že smrdeli. Preto sa pýtam, či není problém v tom piesku, čo asi je. Všetkých psíkov som mala voľné pustenych na dvore, chodili sme pravidelne venčiť, na prehliadky, tak isto som si dala poradiť s jedením. Len nikdy sme nemali šteňatá, teraz sme ich vzali od jedného pána, v podstate nám ich len nsnutil, lebo vraj ich utopí. Ja by som to nedokázala a preto som sa zlutovala. Už pri predošlých som sa zaprisahal, že nechcem žiadneho psíka, lebo mne je ľúto ísť von bez nich, keď len kňučia za plotom. V noci teraz čo bola búrka, som ich chcela vziať dnu, no zavrela som ich do garáže, lebo veľmi sa báli.
Ja nie som skúsená, ale ani ich nechcem týrať, preto keby som mala takto premýšľať že prečo mi smrdí celý dvor a inde by sa mali lepšie, tak ich radšej dám prec.

gabika128
9. sep 2022

Piesok je podľa mňa problém určite, v ňom to smrdí neskutočne. Skúste tam dať hlinu, štrk.... Inak ich treba cvičiť aby robili väčšinu potreby na vychádzke, to znamena odmeňovanie, odmeňovanie a odmeňovanie vždy vonku.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
9. sep 2022

@estrella5 áno, boli ošetrené veterinárom, očkované, odčervené, len mi proste vadí ten smrad, nikdy by som nepovedala, že pes môže smrdieť, keď sa o neho staráte. Skúsim ešte ten piesok odpratať, alebo ich premiestniť inde, na trávu. Keď boli voľne pustené, nesmrdeli.

isis234
9. sep 2022

piesok dať preč a dať hlinu, kamienky...Keď chodia často močiť, nemajú niečo s obličkami? Niektoré konzervy, obsahujú vela soli,,, to škodí

petkasaurus
10. sep 2022

Ta rada s vencenim vonku je tiez classa, vsetko ostate psami..

macikovaiveta
10. sep 2022

Pes má žrať 1 x za deň !!!

estrella5
10. sep 2022

@macikovaiveta dospelý pes možno, ale určite nie šteňa 🤦‍♀️

simca06022011
10. sep 2022

@petkasaurus vonku to splachne dazd, nečuraju na jedno miesto ako na dvore.. Takto koncentrovane na jednom mieste to je smrad...

simca06022011
10. sep 2022

A ake sú staré tie stenata? Nemaju v budach aj textílie, pelech atd.. Ak su to krpce, ocikaju si fakt hocičo. Aj drevena buda bude smrdiet kym sa to neumyje.