icon

Smrť zvieratka a 2,5 ročné dieťa

andreatytler
20. apr 2022

Ahojte. Tak nasa macka uz zial pojde coskoro na druhy svet. Uz bol dlho chory a od vcera prestal jest a len spi a ja mam teraz obavu ako to vysvetlit synovi, ktory ma coskoro 2.5 roka.
Nemaju nejake silne puto (skor robil macke zle), ale macka vzdy bola dolezity clen rodiny a je s nou spojenych vela aktivit takze jej odchod sa neda len tak ignorovat. Syn vie ze macka bola chora ale o smrti nevie vobec nic.
Urcite mu chcem povedat pravdu, len neviem ako to urobit primerane veku.
Bojim sa povedat ze umrel koli chorobe, lebo nechcem aby sa syn bal choroby a tak asi poviem ze umrel lebo bol uz stary.
Od akeho veku by to bolo prijatelne pre dieta aby sa zucastnilo pohrebu zvieratka? Myslim ze pre 2.5 rocneho je to este priskoro.
Zase na druhej strane citala som predosle diskusie a vela ludi povedalo ze deti to zobrali lepsie ako ocakavali... ale boli to trochu starsie deti.

Strana
z2
bmuller
20. apr 2022

@andreatytler povedz mu, ze zvieratka ziju ovela kratsie ako ludia a skor preto odidu do zvieracieho neba, ze im je tam dobre a hraju sa tam s dalsimi zvieratkami... 😇

andreatytler
autor
20. apr 2022

@bmuller Ano, dakujem.❤

miadi
20. apr 2022

Tak Moj davno vie ze co je smrt este ked mal 1.5 r a zabila som pavuka bum dead. Dnes nasiel lienku doma tesil sa ze mu pojde na ruku vravim mu nepojde je mrtva.. raz tak dosiel z klziska kde sa prvy x korculoval a ked sa vliekol schodami tak povedal me tired me died . 🤣deti to chapu vo velmi skorom veku len to este tak neprezivaju. Nechapu uplne tu definitivnost. Uplne v pohode mu povedz ze macka bola stara chora a uz bol jej cas .. ze mala dobry zivot. Moj miluje dinosaurou a najviac T. rex a ten je teda zabijak vie ze sa navzajom bili zabili zjedli . Nejaky moc ceremonialny pohreb netreba zakopete hotovo. Hlavne to ber ty ako pohodu circle of life a on bude uplne ok. Ked sa bude pytat povies len zas a znovu ze pamatas cat died .. nie je pravda ze deti chapu az v 5-7r smrt. Malej umrel brat v brusku ked mala 3r a chapala to. Trochu ju to vystrasilo Lebo dovtedy myslela ze umieraju len stari alebo pri nehode. Vysvetlila som jej ze bolo chore babatko nie ako obyc choroba ale velmi vazne. Vie ze aj deti mozu umriet no neboji sa. Kym nie je dovod .

andreatytler
autor
20. apr 2022

@miadi Dakujem... tvoje prispevky si vzdy velmi rada citam. Mas taky "sranda / cista realita" pohlad na vec. Neda sa pri tom nezabavat.
Uz sa maly korculoval? No teda chvalihodne... vychovavas skutocneho kanadana.

miadi
20. apr 2022

@andreatytler Iba na bday party co bola v hokejovej arene no moc sa mu to pacilo chvalil ho aj zamestnanec ze taky trpaslik a ako mu to ide . Mal take choditko jak pre starych ludi a stym chodil dookola po celom klzisku 4x musel to ukoncit az koli segre Lebo tej pozicane korcule odreli kozu na nohe Tak uz tam nechcela byt sli sme do party 🎈 miestnosti. Tak som pozerala ci robia lekcie na Svk als ze az od 3.5r u nas by mohol hnet no setrim na leto na Svk 😅ale tak casom skusime velmi sa mu to pacilo .

andreatytler
autor
25. apr 2022

Tak dam vediet ako to pokracuje ak by to niekoho zaujimalo.
Macka umrela pred 4 dnami. Syn ju kazdy den spomenie a ja mu vzdy poviem ze umrela a ze tu uz nebude. Ziadna emocia alebo reakcia od neho. Iba je chvilu ticho (pride mi to akoby uvazoval nad tym novym slovom "umrela") a tym sa cela diskusia konci a on zacne rozpravat o niecom inom.

Strana
z2