icon

Smútime za pápežom Františkom. Česť jeho pamiatke

21. apr 2025

Dnes ráno zomrel pápež František vo veku 88 rokov. Po 12 rokoch pontifikátu, počas ktorého priniesol do cirkvi veľa ľudskosti a dôrazu na skromnosť, sa začína obdobie smútku aj očakávania. Čo pre vás znamenal?

Česť jeho pamiatke. Mal veľké srdce.

Strana
z3
evaevinka
21. apr 2025

Nic pre mna neznamenal.
Aj ked som veriaca
Jediny papez bol Jan Pavol

kaja0210
21. apr 2025

@princkrason ak by si vedel po taliansky, tak by si pochopil, že to bolo vytrhnuté z kontextu a myslene úplne inak,ako to predniesli médiá...či už konzervativne alebo liberálne. On nikdy v živote nezastaval agresiu Ruska, práve naopak veľmi a otvorene sa voči tomu postavil!

marca12
21. apr 2025

@maranta_leuconeura Ani ja nie som veriaca. Ale zmenilo sa toho vela. Pozehnal lgbti parom, umožnil rozvedenym ist na prijimanie a mnoho dalsieho. Bol to ozaj papez vsetkych ludi nielen veriacich. Vela toho zmenil a casto bol prave cirkevnymi hodnostarmi odsudeny. Cirkev je velmi konzervativna a on bol tym,ktory zaviedol moznosti aj pre ludi,ktorymi cirkev opovrhuje.

viestta
21. apr 2025

@marca12 on bol progresivec v cirkvi. To sa neodpusta

bloger
21. apr 2025

Bol otcom naozaj pre všetkých. Prejavoval lásku každému koho stretol.

jakubrianka
21. apr 2025

Mne sa páči, že otvoril pre cirkev háklivé témy a snažil sa priblížiť cirkev všetkým rovnako. Je mi ľúto, že k Bezákovi som sa dočítala málo a nevysvetlili nám ich.

jakubrianka
21. apr 2025

@marca12 cirkev je v úpadku, presne tak ako celé ľudstvo na zemi. Cirkevní hodnostári zrazu zistili, že im treba všetky ovečky a to aj tie, ktoré predtým hnusne verejne odstrkovali a osočovali.

V každom prípade on otváral témy aj mimo cirkvi a vyjadril svoj postoj aj k politickým otázkam, čo oceňujem. Bol to dobrý papež a obetoval sa až do konca. Česť jeho pamiatke.

pasomnica
21. apr 2025

Ja nesmútim.

svetlonos
21. apr 2025

@pribinak
to si perfektne napísala 🙂

pribinak
21. apr 2025

@svetlonos ďakujem

eva8
22. apr 2025

@zic a tak sa siria dezinformacie. Z navstevy Ruska, kde tam mal svoj prejav o "Velkom Imperialnom Rusku" vzisiel videohovor s mladymi v St. Petersburgu....

kaja0210
22. apr 2025

@marca12 bol to človek s veľkým Č...ale opäť čo sa týka LGBT...povedal, že ich máme rešpektovať , prijať a neodsudzovať...nikdy však otvorene nepovedal, že im dáva požehnanie pre ich vzťah alebo manželstvo.Ja len prekladám, ako to bolo povedané v originál taliančine priamo od neho.
Fakt je ale ten, že hlásal lásku k blížnym, toleranciu ku všetkým, bez ohľadu na vieru, orientáciu, rasu a národnosť...a týmto zanechal neskutočné posolstvo. 🙏

rozkvet1
22. apr 2025

Neodsudzoval ľudí, ktorí nechcú mať deti? Či sa mi to len zdá?
Pre mňa človek ako každý iný, mne do života nič nedal, nemala som k nemu žiadny vzťah, takže ma to nejak nezasiahlo. Podľa mňa bol šťastný, žilo sa mu dobre a dožil da pekného veku, máloktorý muž sa toľko dožije. Osobne veľmi nemám rada cirkev a ich pravidlá, preto som sa ani nikdy nezaujímala, čo spravil a tak. Verím v Boha, ale neuznávam cirkev.

zic
22. apr 2025

@eva8 Tak az na to, ze tam nebol osobne to ake sracky tam vravel je pravda... A taky "narativ" mal pocas poslednych 3 rokov pravidelne... ten jeho whitewashing invazie...

eva8
22. apr 2025

@zic akas, posli mi linky na jeho prejav. Dakujem.

markusrasford
22. apr 2025

@zic už dva dni píšeš hoaxy a fabulacie. Ja sa tomu nečudujem. Ty a tebe podobne osoby ste v každej dezole stránke a potom to šírite. Vy si neoverujete informácie. Kolega napíšem ze bromexin a vodka sú proti covidu a vy tomu uveríte. Ďalší mudrlant napise ze zem je plocha a je vymaľované. S hlúposťou sa ťažko bojuje

zic
22. apr 2025
zic
22. apr 2025

@markusrasford ale nehovor... ty si zase nic ako obvinovanie nepriniesol...

markusrasford
22. apr 2025

@zic ja to nehovorím ale píšem. To ze teba označím za dezolata to nie je obviňovalnie ale fakt. Ty rada siriš polopravdy a klamstvá

eva8
22. apr 2025

@zic a co je zle na tom, ze papez povedal ruskym mladym katolikom, ze maju byt hrdi na dedicstvo ludskosti?
Putin sa vytesoval z kontroverznych komentarov, podla clanku. To je tak, ked sa clovek orientuje podla komentarov a nie vysvetleniu od "autora". Vsak keby nebola polozena jednoducha otazka, ze kedy bol papez v Rusku, mohli si citajuci predstavit vesele stretnutie na cervenom namesti v Moskve a kotulanie cerveho koberca Putinovi 🙃
Clovek si vysvetli slova podla seba sameho. Niekto vidi lasku, snahu o zmierenie prehovorenim do duse bez ponizenia, iny vidi to, aky je sam...
A co je zle na tom, ze vyzyva stale k mieru, k vyjednavaniu, nie k zbraniam?
Skoda, ze si mi nedal link, v ktorom priamo papez hovori.

Strana
z3