Smútime za pápežom Františkom. Česť jeho pamiatke
Dnes ráno zomrel pápež František vo veku 88 rokov. Po 12 rokoch pontifikátu, počas ktorého priniesol do cirkvi veľa ľudskosti a dôrazu na skromnosť, sa začína obdobie smútku aj očakávania. Čo pre vás znamenal?
Česť jeho pamiatke. Mal veľké srdce.
@princkrason ak by si vedel po taliansky, tak by si pochopil, že to bolo vytrhnuté z kontextu a myslene úplne inak,ako to predniesli médiá...či už konzervativne alebo liberálne. On nikdy v živote nezastaval agresiu Ruska, práve naopak veľmi a otvorene sa voči tomu postavil!
@maranta_leuconeura Ani ja nie som veriaca. Ale zmenilo sa toho vela. Pozehnal lgbti parom, umožnil rozvedenym ist na prijimanie a mnoho dalsieho. Bol to ozaj papez vsetkych ludi nielen veriacich. Vela toho zmenil a casto bol prave cirkevnymi hodnostarmi odsudeny. Cirkev je velmi konzervativna a on bol tym,ktory zaviedol moznosti aj pre ludi,ktorymi cirkev opovrhuje.
Bol otcom naozaj pre všetkých. Prejavoval lásku každému koho stretol.
Mne sa páči, že otvoril pre cirkev háklivé témy a snažil sa priblížiť cirkev všetkým rovnako. Je mi ľúto, že k Bezákovi som sa dočítala málo a nevysvetlili nám ich.
@marca12 cirkev je v úpadku, presne tak ako celé ľudstvo na zemi. Cirkevní hodnostári zrazu zistili, že im treba všetky ovečky a to aj tie, ktoré predtým hnusne verejne odstrkovali a osočovali.
V každom prípade on otváral témy aj mimo cirkvi a vyjadril svoj postoj aj k politickým otázkam, čo oceňujem. Bol to dobrý papež a obetoval sa až do konca. Česť jeho pamiatke.
Ja nesmútim.
@marca12 bol to človek s veľkým Č...ale opäť čo sa týka LGBT...povedal, že ich máme rešpektovať , prijať a neodsudzovať...nikdy však otvorene nepovedal, že im dáva požehnanie pre ich vzťah alebo manželstvo.Ja len prekladám, ako to bolo povedané v originál taliančine priamo od neho.
Fakt je ale ten, že hlásal lásku k blížnym, toleranciu ku všetkým, bez ohľadu na vieru, orientáciu, rasu a národnosť...a týmto zanechal neskutočné posolstvo. 🙏
Neodsudzoval ľudí, ktorí nechcú mať deti? Či sa mi to len zdá?
Pre mňa človek ako každý iný, mne do života nič nedal, nemala som k nemu žiadny vzťah, takže ma to nejak nezasiahlo. Podľa mňa bol šťastný, žilo sa mu dobre a dožil da pekného veku, máloktorý muž sa toľko dožije. Osobne veľmi nemám rada cirkev a ich pravidlá, preto som sa ani nikdy nezaujímala, čo spravil a tak. Verím v Boha, ale neuznávam cirkev.
@zic už dva dni píšeš hoaxy a fabulacie. Ja sa tomu nečudujem. Ty a tebe podobne osoby ste v každej dezole stránke a potom to šírite. Vy si neoverujete informácie. Kolega napíšem ze bromexin a vodka sú proti covidu a vy tomu uveríte. Ďalší mudrlant napise ze zem je plocha a je vymaľované. S hlúposťou sa ťažko bojuje
@eva8 Paci sa:
https://www.nbcnews.com/news/world/pope-francis...
https://www.reuters.com/world/europe/pope-says-...
Celkovo toho bolo viacej... nechce sa mi to vyhladavat...
@markusrasford ale nehovor... ty si zase nic ako obvinovanie nepriniesol...
@zic ja to nehovorím ale píšem. To ze teba označím za dezolata to nie je obviňovalnie ale fakt. Ty rada siriš polopravdy a klamstvá
@zic a co je zle na tom, ze papez povedal ruskym mladym katolikom, ze maju byt hrdi na dedicstvo ludskosti?
Putin sa vytesoval z kontroverznych komentarov, podla clanku. To je tak, ked sa clovek orientuje podla komentarov a nie vysvetleniu od "autora". Vsak keby nebola polozena jednoducha otazka, ze kedy bol papez v Rusku, mohli si citajuci predstavit vesele stretnutie na cervenom namesti v Moskve a kotulanie cerveho koberca Putinovi 🙃
Clovek si vysvetli slova podla seba sameho. Niekto vidi lasku, snahu o zmierenie prehovorenim do duse bez ponizenia, iny vidi to, aky je sam...
A co je zle na tom, ze vyzyva stale k mieru, k vyjednavaniu, nie k zbraniam?
Skoda, ze si mi nedal link, v ktorom priamo papez hovori.

Nic pre mna neznamenal.
Aj ked som veriaca
Jediny papez bol Jan Pavol