Smútok za zvieraťom
Ako dlho vam trvalo,kym ste s usmevom spominali na milacika rodiny? Pred dvomi tyzdnami nam uhynula nasa 16 rocna fenka. Uhynula sama,kym sme boli v praci. Neviem sa s tym vyrovnat,ze odisla sama,bez pohladenia. Rano sa nam nezdala,ale to uz pri starsich psikoch je normalne,ze su taky apatickejsi. Aj ked sme cakali jej odchod,vobec ma nenapadlo,ze by prave v ten den mohla odist. Velmi mi je smutno. Snazim sa mysliet na to,ze jej je uz dobre aj sa tesim,ze sa netrapila,ale na konci dna ma vzdy nieco rozplace pri spomienke na nu. Ani neviem,co chcem riesit asi sa len vypisat. Viem,ze casom smutok odide,len to vydrzat.
Hej, človeče, vidím, že plačeš, pretože nastal môj čas odísť.
Neplač, prosím, chcem ti vysvetliť niektoré veci.
Si smutný, pretože som odišiel, no ja som šťastný, pretože som ťa stretol.
Mnohé zvieratá trávia veľmi veľa času opustené Poznajú iba chlad, smäd, nebezpečenstvo, hlad. Stále sa boja, čo budú jesť a kde strávia noc. Vidia tak veľa všetkých dni, ktoré ubiehajú bez toho, aby sa na ne niekto pozrel a vôbec si ich všimol.
Niekedy majú veľké šťastie, že medzi mnohými ľuďmi sa nájde anjel a zoberie ich. Niekedy anjeli prichádzajú v skupinách a sú organizovaní, inokedy sú to iní anjeli, ktorí im posielajú pomoc. A tým sa pre zvieratá všetko zmení. Ak je to potrebné, vezmú ich k iným anjelom, ktorí toho veľa vedia a liečia ich. Vyberú im zvláštne slovo, ktoré vyslovujú zakaždým, keď ich vidia. Volajú ich menom. Myslím, že keď ho hovoria, zvieratá sa cítia zvláštne, prestávajú byť anonymné.
A mnohé spoznajú, čo je to dom! Máš predstavu, aké dôležité je to pre nich? Už sa viac nemusia báť, už nemusia mať hlad, ani necitia chlad, bolesť alebo nebezpečenstvo. Keby si len vedel, aké sú radi. Akýkoľvek dom je pre nich palác! Už sa nemusia báť, keď prší, keď prechádza okolo auto alebo, či im niekto ublíži. A hlavne už nie sú samé, pretože žiadne zviera nemá rado samotu.
Viem, že ťa trápi môj odchod, ale musel som ísť. Chcem ťa požiadať, aby si sa za nič neobviňoval, počul som, že si vyčítaš, že si pre mňa neurobil dosť. Nehovor to, urobil si pre mňa veľa! Bez teba by som nepoznal všetku krásu, ktorú si dnes beriem so sebou. Mal by si vedieť, že my zvieratá žijeme prítomnosť intenzívne a že sme veľmi múdre: každý deň si užívame každú maličkosť a rýchlo zabúdame na zlú minulosť. Naše životy začínajú, keď spoznáme lásku, tú istú lásku, ktorú si mi dal, môj anjel bez krídel na dvoch nohách.
Ako som ti už povedal, nikto z nás nechce byť sám a ešte menej vo chvíľach, keď sa chystáme odísť. Možno to pre teba nemusí byť dôležité, ale to že je niekto vedľa nás, laskanie a držanie labky nám pomáha ísť v pokoji.
Už viac neplač. Odchádzam šťastný. Spomínam si na meno, ktoré si mi dal, na teplo tvojho domova, ktoré sa počas tejto doby stalo mojím. Zvuk tvojho hlasu keď si sa so mnou rozprával, každé pohladenie, ktoré si mi dal, všetko, čo si pre mňa urobil, bolo veľmi cenné a ďakujem ti nekonečne. Neviem, ako ti to povedať, pretože nehovorím tvojím jazykom, ale určite si v mojich očiach videl moju vďačnosť.
Chcem ťa však poprosiť o dve veci.
Umy si tvár a začni sa usmievať. Pamätaj si, ako krásne sme spolu žili, nezabudni na tie kúsky, z ktorých sme sa spolu radovali.
A nehovor, že už viac nechceš ďalšie zviera, pretože si pri mojom odchode tak veľmi trpel. Bez teba by som nežil tak, ako krásne som žil. Nerob to prosím! Je ich toľko, čo čakájú na niekoho, ako si ty. Daj im to, čo si dal mne, prosím, potrebujú to rovnako, ako som to potreboval ja. Nasleduj moju radu a váž si dobro, ktoré zdieľaš s každým z nás, uznávajúc, že si anjelom voči nám zvieratám a že bez ľudí, ako si ty, by boli naše životy ťažšie, ako niekedy sú. Pokračuj vo svojej ušľachtilej úlohe, pretože teraz je na mne, aby som bol tvojím anjelom. Budem ťa sprevádzať na tvojej ceste a pomôžem ti pomáhať ostatným, ako som ja. Budem hovoriť ostatnými zvieratám, ktoré sú tu so mnou, poviem im všetko, čo si pre mňa urobil a hrdo poviem „to je moja rodina.“ Mojou prvou úlohou je pomôcť ti odtiaľto, aby si nebol smutný. Dnes večer, keď sa pozrieš na oblohu a uvidíš blikajúcu hviezdu, chcem, aby si vedel, že to práve ja mrkám a dávam ti vedieť, že som došiel dobre a ďakujem ti za lásku, ktorú si mi dal.
Teraz sa rozlúčim, zatiaľ nehovorím „zbohom“, ale ,,dovidenia". Pre ľudí, ako si ty, existuje osobitné nebo, rovnaké nebo, kam idem ja a život nás odmení opätovným stretnutím.
Budem na Teba čakať! ❤️❤️❤️
@kofolala odkial to je prosim ?
@kofolala odkial to je prosim ?
@lucinkaboz uff , netuším už je to tak dávno 💫