SodaStream - kyslá voda

simonika159
6. jan 2023

Ahojte, chcela by som poradit, tie ktore mate sodastream, je normalne ze voda po “nasódení” je odporná kyslá?
My sme teda mali sodastream uz davnejsie starsi model a ten nikdy nebol kysly, normalna cista bublinkova voda, teraz sme dostali na vianoce sodastream a voda po “nasodovani” je hnusna kysla, ale tak strasne kysla, skusala som vymenit aj bombicku s tetou ktora ma sodastream a ona ma po nasodeni normalnu vodu, ci nahodou ta nasa nieje chybna, ale nebola, skusala som aj vodu, inú nasodit ci chyba nieje v nasej vode ale vo vode to nieje aj balenu som skusala neperlivu nasodit aj tak to z nej spravilo hnusne silnu kyslu vodu… predtym sme pouzivali 3 roky starsi model sodastream a nikdy sa nam nestalo ze by bola kysla… kedze to bol darcek na vianoce krabica sa znicila, blok mám, teraz neviem co s tym, viem ze reklamovat sa da aj bez krabice, len sa chcem spytat ci je to ozaj vada alebo ste sa s tym uz niekto stretli. Podotykam ze voda je uplne kysla, ako citronada po nasodeni.

danica2711
6. jan 2023

nikdy som sa s tým nestretla, ani doma, ani u kamarátov a rodiny, a to máme modely od najstarších po najnovšie. Sorry, ale nenahováraš si to náhodou? Cíti to každý, či len ty? A mimochodom, voda sa "nesódi", voda sa sýti (oxidom uhličitým)

simonika159
autor
6. jan 2023

@danica2711 to “nasódi” som napisala preto lebo ma nic ine nenapadlo, svojim slovom, na to som sa ale nepytala, a nenahovaram urcite lebo hovorim mali sme sodovac 3 roky v pohode potom som ho posunula do rodiny lebo sme to na cas prestali pit, teraz na vianoce sme dostali novy a cela moja rodina ma sodastream a kazdy po napití sa kyslo tvari ze fuj to co mas 😀 je to naozaj silná hnusná voda nechapem ako je to mozne.

simonika159
autor
6. jan 2023

@danica2711 proste hovorim ze skusala som aj inu bombičku aj inú vodu a stale kysle cize problem bude v prístroji. Len som chcela vediet ci s tym ma niekto skusenost, aby som vedela ci je to hodné reklamácií

viestta
6. jan 2023

@simonika159 naacis tam veľa CO2 zareaguje s vodou a vznikne kyselina uhlicita, ktorá je kyslá. Skus ubrať množstvo CO2

simonika159
autor
6. jan 2023

@viestta skusala som nasýtiť menej ale vysledok je, ze je z toho jemne nasytena voda ale aj tak velmi kysla

janetinka27
6. jan 2023

@simonika159 nasim sme davnejsie kupili ss a mne ta voda prisla kysla. ale teraz uz nie. bud som si zvykla alebo casom ju uz inak sytia, neviem