Šoférovanie po 20. rokoch
Baby od mojej 18 mam vodicak,ale zacala som az teraz jazdit po 20rokoch.Chcem sa spytat ako ste zacinali.Nebojim sa,ale ten respekt tam je.Manzel ma hned posadil do velkeho auta a ZE JED 🙂
@glorikarebeka ja som nesoferovala cca 10rokov,teraz chcem opat zacat a kedze uz su deti,inak to cele beriem...no a tiez zvazujem kondicne jazdy a potom s manzelom pochodit a aj urcitu dobu chodit s nim....netreba frajerovat=clovek nezabudne soferovat,tak ano nezabudne bicyklovat=ale auto je auto a ked bicyklom narazime do niekoho=nic extra sa nestane....ale auto je uz ina kava
no a rutina je potrebna...
vyberte si s muzom nejaku menej frekventovanu cast,ci vikend ked sa jazdi menej,ja som tak chodila po vodicaku s nim, aby som mala zrucnost,lebo jazdit v Ba v spicke🙂
ved sama vies ci ti to ide,alebo ci mas paniku 😀
@timea7 jazdy mam uz za sebou a vsetko ok,ale aj tak sama je uz ina kava,sice uz sama isla ale bez deti.Jasne auto je sila keby mam strach tak za volant nejdem len mam strach,ze budu na mna vytrubovat a pod....ale zas som rada,ze mam auto bezpecne nechcel aby som sa ucila ako on hovori v nejakej krabicke 🙂
Záplat si kondične jazdy. Muz bude mudrovať, predsa len inštruktor si drzí odstup.
Je to zodpovednejší krok nielen voči sebe a rodine, ake sj voči ostatným na cestách
začínať v slabej premávke, ale sama za seba. kondičné jazdy sú strašne málo = vyhodené peniaze.
@glorikarebeka sama chod uplne na kratku dobre poznanu trasu,to zvladnes...v meste mas povolenu 50-ku,a ta staci na dobre reagovanie,nezabudni ze chybu moze spravit aj iny,na to ma vystrihal muz,a mal pravdu..ked sa raz jeden pripajal do mojho pruhu a nevidel ma...tak som sa rychlo supla do vedlajsieho,a vselijake ine situacie
a ze bude na teba niekto trubit,no co,mozno to ani na teba nebude 😀
@drze mame v rodine autoskolu takze ok,ale jazdila som na svojom aute len bol vedla mna profik a s muzom jazdim na vecer a po vikendoch,len sa obavam mojich bab,sice uz vysvetlujem starsej,ze ked pojdeme spolu tak sa nesmie hadat so sestrickou,ale.... a keby sme nemali v rodine znameho co ma autoskolu mne by luto penazi nebolo,predsa je to ucitel a vie co robim zle a co nie
@kbeata dik,to co som isla sama to bola trasa ktoru poznam a pomohlo,ale manzel za mnou na bycikli no bola sranda
ja som začala jazdiť 30 km trasy hneď od začiatku (menej frekventované cesty + mesto), asi 2x s mužom, potom hneď sama. Realita vycvičí najlepšie, lebo cítiš zodpovednosť.
@glorikarebeka haha,tak nech ide vedla teba🙂,ja nemam rada bicylkistov na ceste 😀 ,sa bojim ze tresne zrazu pod auto,a pozor na motorkarov:(,ti obiehaju sprava,zlava,ze sa neboja..
a zo zaciatku ked som mala natrenovanu trasu,raz sa stalo ze bola uzavreta-obchadzka,mala som paniku,len som sa tahala za autom predo mnou,
a raz vypli semafory,dalsia panika,ale policajt tak ukazoval,ze aj ja som pochopila,ze ideees
v novom dvojprudovom kruhovom objazde som bola raz vo vnutornom,nejak som sa nevedela preradit do vonkajsieho,tak som sa tam asi 4 razy otocila 😉 ,kym som sa dostala odtial von
@drze to mna zas manzel trenuje,dava sa teraz vyvazat vsade 🙂 lebo v septembri chce ist pracovat do Rakuska a s 2 detmi je to uz tazsie kruzky a pod....
@kbeata no bolo to smiesne vsak som mu aj usla 🙂 ale nebal sa a ja taka rada,ze som zaparkovala pred domom,aj som si zapalila fajku po dlhoooooom case, co ja nefajcim 🙂 a potom my bolo s nej tazko
@glorikarebeka no jo no... ja rozvážam troch po celom okrese... a to som si pár rokov dozadu myslela, že v živote šoférovať nebudem :D
Kondičné každý su podľa mňa zbytočnosť,stači ked bude pri tebe manžel a bude ťa usmerňovať,začnite krátke menej frekventované trasy,ja som npr.po vodičaku jazdila nieco cez rok,potom sa kúpilo novučičké auto,tak som sa bála,začala som,jazdiť 6.rokov od nejazdenia a veru manžel má zlaté nervy,ale kúpila som si vlani v septembri auto s automatom,tak to parádička
@glorikarebeka tak keď máš kondičné jazdy za sebou, to je fajn, choďte niekam a výlet po menej frekventovaných cestách, aby si nadobudla istotu.Tú nadobudneš aj tak, že budeš jazdiť pár týždňov tú istú trasu-napr. k rodičom, do hypermarketu....Že bude niekto trúbiť, na to sa vykašli, pomysli si, že aj on niekedy začínal. Mne dodal veľa odvahy učiteľ v autoškole, keď som sa rozbiehala v kopci na ručnú brzdu a zdochlo mi to 😎 , tiež jeden za mnou vytruboval,pritom videl, že je to autoškola. On sa otočil a so smiechom povedal - že zrovna ty vytrubuješ, pred pár rokmi si tu sedel vedľa mňa zelený, spotený....Jazdi najprv s manželom, ak on nemá trpezlivosť alebo nervy, zober, otca, brata, kamarátku. Držím palce, aby si do toho rýchlo vhupla a veľa šťastných km.
@8291 nemusia byť kondičné jazdy zbytočnosť, nie každý manžel má trpezlivosť, Mám známu, ktorá nechcela spočiatku mať vôbec manžela v aute,lebo po nej stále hučal, nechápal ako sa môže báť, prečo jej to nejde a pod. Ja som si tiež kondičné jazdy zaplatila, lebo som tiež sadala za volant po rokoch, ale z opačného dôvodu - môj vtedajší priateľ sa neuveriteľne bál, že sa mi niečo stane a mne to zväzovalo ruky, potom som začala o sebe pochybovať....keby bolo na ňom jazdím najviac 60 - kou 😀 😀 😀 😀 .A ešte mi dal ten učiteľ super rady pri parkovaní, na ktoré by som síce časom prišla, ale veľmi mi to pomohlo.
@glorikarebeka mne najviac robi problem kopec ,ale ucim sa bez rucnej 🙂 no parkovanie budem zatial vyhladavat kde je menej aut,
@timea7 ano aj moj manzel sa o mna bal,stale jazdil on,ale teraz neni ine vychodisko hadam sa nebudem pozerat na auto v garazi a budem s detmi po zastavkach 🙂
@glorikarebeka neboj, o rok, dva si na terajšie pocity ani nespomenieš. Chce to len jazdiť, jazdiť, jazdiť, byť mobilná je v tejto dome nevyhnutné.
zaplat si kondicne jazdy v autoskole, najlepsie niekde v meste. takto si bez obav "odskusas" take to narocnejsie soferovanie v premavke, a sama ci s mm mozes zatial "medzi dedinami". ty sama budes citit potom kedy si na co trufnes - kedy len v lahsej premavke, ale postupne budes pripravena ist kludne do centar BA v spicke 😉

@glorikarebeka zaplať si kondičné jazdy, konanie tvojho manžela mi nepríde veľmi zodpovedné, ani voči tebe, ani voči ostatným účastníkom cestnej premávky 😠