Šoférovanie po dlhšom čase
Ahojte dievčata citim sa tak neschopna po 5 mesiacoch od ukončenia autoškoly som dnes prvy krat sadla do noveho ojazdeneho auta.Kupili sme automat tak som si isla s muzom vyskusat len na letisko a potom naspät domov.Letisko mame len za dediinou take len cvicne no hroza to bola som si pripadala jak najväcsie hovado a ze nikdy sa to nenaucim.Mam strach lebo som vlastne od skusok nejazdila pripadam si ze naco som sa na to dala a ze nikdy nebudem soferovat poradte mi ako ste na tom bolii vy.
@pribinak no len teraz je to vsetko pozatvarane
no som zvedava,co poradia...ja mam stres stale,ale my sme nemali automat... stres x rokov,soferovala som od mnichova, salzburg kade tade a vsetko jedno ... aj kondicne jazdy som mala,tam sa ma len instruktor pytal,ze co sa bojim,ze ved normalne soferujem.. sama neviem, nehodu ani nic sme nikdy nemali... u mna je riesenim len automat,aj to bohuzial so stresom davam... momentalne sme bez auta,tak mam klud,ale viem,zo to raz pride.... a inak, velmi tuzim potom, aby som soferovala uplne bez problemov, sama...hocikam...ale nejde to...
Ty si mala problém ten vodičak už vôbec spraviť tak nechapem prečo si prestala jazdiť? Mala si trénovať a nie 5 mesiacov čakať...
@lenkavrananova tak s muzom, bratom.
Ale prečo si 5 mes nejazdila? To je zásadná chyba urobiť vodicak a nejazdiť
Jednoducho trenovat, nic ine ti na to nepomoze, nestresovat a vzdy reagovat s kludom a rozvahou
@lenkavrananova ja som mala rovnaky problem.Ja som tiež po ukončeni nejazdila.Kupili sme automat a prve 3 jazdy bola katastrofa.Potom strach mierne opadol a uz od jula jazdim sama s detmi.Ja som sa strašne bala.Pred prvou jazdou som ani nespala
@lenkavrananova Musis len nabrat odvahu a ist. Tiez som po autoskole nejazdila. Najviac mi pomohlo byt v aute odkazana len sama na seba.
to neni soferovanie po dlhsom case..ja som sadla do auta 10rokov od vodicaku, to je po dlhsom case 😀 este nemas prax, teraz ju zacinas vytvarat, neviem co cakas, zaciatky su tazke vzdy, len pokracovat
@janai1 nemala som auto ako viete ze som mala problem ho urobit? Ano az na 3 krat ale len kvoli blbej policajtke som neurobila
@pribinak nemala som auto
@lenkavrananova 5mes nie je dlhá doba,ja som začala po 15r.Automat máš super príležitosť ako sa sústrediť na cestu,značky a neriešiť čo robí auto.Kazdy deň si chod zajazdiť,mne pomohlo večer a sama,cesty prázdne,cez deň som sa zas učila parkovať pred bytovkou keď bolo parkovisko skoro prázdne.Iba nesmieš prestať.Do.mesiaca budeš v pohode
@kubkovamama dakujem za pozitivnu odpoved
@lenkavrananova musis hlavne po troche soferovat.Ja som tiež spravila na 2x.Skus male vzdialenosti a určite maš velku vyhodu v automate.Mne uz muž zakazal sadnut do jeho manualu
@lenkavrananova no nič, tak už len odvahu a jazdiť a jazdiť
Rozjazdíš sa, neboj. Ja som od spravenia šoferáku nejazdila 4 roky. Potom som si kúpila auto. Začínala som opatrne, ale časom získaš takú sebaistotu. Teraz by som jazdila hlavne po menej frekventovaných cestách a v čase, keď nie je hustá premávka. Neboj, to zvládneš.
@lenkavrananova Nie v tebe je chyba! Chyba je v slovenských autoškolách! Ja som si myslela, že ja som nemehlo zo šoférovania. V zahraničí som zistila, že tu robia 1 rok autoškolu. Takže?
@lenkavrananova Už to je zle, že si musíš plus zaplatiť si jazdy. To čo je?! Veď za 2 mesiace nikto nevie dobre šoférovať. Nikto nemá dobre natrénované všetky križovatky, diaľnice, či električky ...
@lenkavrananova musis len a len jazdit. Nech muz sedi pri tebe. Ja tak isto som po skusach nejazdila, potom zacala, zas par mesiacov nic.. potom.sme.rok boli bez auta... A zacinam.odznovu, vzdy po par mesiacoch pauzy, netrufam si preto sama, muz musi sediet vedla mna.. kedze vzdy kvoli rodinnej situacii sme 5 a babka nesmie sediet vzadu, zvacsa soferuje on. Dialnicu zvladam, male mesto tiez, len to svoje domovske nie, to si netrufam ( skor kvoli orientacnym (ne) schonostiam).. parkovanie u mna stale katastrofa..
Takze.. plne ta chapem!!! Ale!!! Nic ine len soferovat, soferovat, soferovat neostava!!! Ak sa da, jazdi co najviac s muzom, my kvoli obmedzenym.financiam.nemoze len tak sa premavat.. zial..
@lenkavrananova vyber si čas a miesto, napr. v sobotu na obed nieje veľa áut ani tma, vyber sa sama do najbližšej dediny a naspäť. Zopakuj si to aj 3 krát a potom ďalší a ďalší cieľ. Ak budeš jazdiť s niekym nenaberies to "sebavedomie".
@lenkavrananova veď si tu o tom zakladala témy ako ti to nejde, ako sa všetkého bojíš a máš to aj v profile 🤷♀️
@eva112014 ved som ju aj robila rok aj 3 mesiace kvoli korone
@siska53 dakujem no ved som bola s muzom len on nema trpezlivost si mysli ze som sa uz narodila s benzinom v krvi
@janai1 ale skusky som spravila vtedy som casto jazdila takze som bola sebaistejsia teraz som neista ale verim ze sa do toho dostanen chcela som len ci aj mamicky sa tak citili ked tak dlho nesoferovali
@lenkavrananova presne takto som sa aj ja citila ked som zacinala jazdit..hlavne klud...ziadny stres a panika..chce to iba prax a soferovat a soferovat....a soferovat..
@lenkavrananova moj tiez dakedy nie. Minule mal hysak, lebo mi neslo zaparkovat, vystupil z auta. Nastastie moj 12r.syn ma uspesne a v klude navigoval a uz som zaparkovala bez proBlemov.
A raz mal zas hysak kvoli dacomu inemu, tak som z hor sama, len s navigaciou odjazdila naspat do mesta a aj som.zaparkovala sama slusne..
Takze asi naozaj je lepsie sam..
A ja som zasa bola nutena.Syn v zahranici a auto stalo tak.som sa nato dala.Ale jazdim najskor kratke jazdy a teraz trocha dlhsie.Este si sama netrufam 222km k nasim iba keby niekto siel so mnou ale po meste des co niektori vodici robia fakt vzdy v pozore.Jazdim podla predpisov a to mas pocut a vidiet hlavne blbeckovia na SUW bez smeroviek ved naco atd.Takze len jazdit,jazdit a myslim ze keby si zavolala aj instruktorovi nic sa nedeje a siel by s tebou So mnou siel v pohode.
@pokojvdusi9 myslite kwd je teraz lockdown asi teraz nie maju zavrete autoskoly
@lenkavrananova no však práve preto som sa pýtala prečo si prestala... A na to si už odpovedala
@lenkavrananova Vsak za opytanie nic nedas

@lenkavrananova však si daj nejaké kondične jazdy. Mizes si dohodnúť že inštruktor s tebou prejde take trasy ktoré najviac potrebuješ