icon

Šoférovanie po dlhšom čase

lenkavrananova
28. nov 2021

Ahojte dievčata citim sa tak neschopna po 5 mesiacoch od ukončenia autoškoly som dnes prvy krat sadla do noveho ojazdeneho auta.Kupili sme automat tak som si isla s muzom vyskusat len na letisko a potom naspät domov.Letisko mame len za dediinou take len cvicne no hroza to bola som si pripadala jak najväcsie hovado a ze nikdy sa to nenaucim.Mam strach lebo som vlastne od skusok nejazdila pripadam si ze naco som sa na to dala a ze nikdy nebudem soferovat poradte mi ako ste na tom bolii vy.

Strana
z2
prasiatko30
28. nov 2021

tak hlavne neprestat a stanovit si najprv kratke trasy, ktore poznas v case kedy nie je vela aut na cestach. Do najblizsieho supermarketu, kde mas sancu aj zaparkovat v klude nie sa stresovat ci budes mat kde odparkovat a ci ti budu za zadkom trubit.
a postupne pridavat km a nezname miesta

lelab01
28. nov 2021

@lenkavrananova Myslím, že po týždni to už bude lepšie. Ja som sadla za volant až po 7 rokoch od autoškoly. Tiež som bola nútená. Nemal mi kto dieťa odniesť do škôlky. Prvý krát som bola vyklepaná, šla som ako slimák, cítila som sa totálne nemožne...po týždni strach opadával. Chce to len zvyk a pôjde to 😉

cimage
28. nov 2021

Ja som si sadla do auta po 7rokoch. Predtym som soferovala len kratke vzdialenosti, ktore som poznala. Teraz sme isli pre nove auto. Isli sme pozicanym autom od nasich, na stastie starsie, ziadny automat. Deti isli s muzom v novom aute predomnou. Zvladla som vyse 150km. Asi po 50km ma to aj zacalo bavit ked som sa oklepala. Takze po 5mesiacoch to zvladnes. Chce to par km natrenovat a pojde to.

lenkavrananova
autor
29. nov 2021

@cimage Ďakujem

slavkicek
29. nov 2021

@lenkavrananova ja som začala šoférovať po 17r od autoškoly, najprv úplne krátke vzdialenosti a chodila som vždy len cez víkend keď boli prázdne cesty, asi 3vikendy po sebe ta istá trasa a keď som si bola už touto trasou istá pridala som ďalšiu o čosi dlhšiu a takto pomaly som postupne pridávala. Jazdím 2roky ale ak mám ísť sama alebo s niekym kto nesoferuje dlhú trasu tiež mam stále z toho stres. Držím Ti palce, určite to dáš. Chce to tréning a kľud.

miska_kal
29. nov 2021

to ja ked som si sadla to auta, to bolo teda 🙂 450krat mi to zdochlo nevedela som si na to vobec zvyknut, lebo vsak ine auto ako v autoskole, ale teraz jazdim rada a stale, chce to len cvik a stale soferovat 🙂

Strana
z2