Šoférovanie po troch rokoch

3. feb 2024

Ahojte. Pred pár týždňami, som sadla za volant po 3 rokoch nesoferovania. Manžel bol po nočnej, išiel spať a ja som išla. Išla som dokopy asi 120km, sama s malou v aute, sama som bola prekvapena čo mi ostalo a čo som mala naučené.
Ja som bola happy jak dva grepy, že už môžem sa pohybovať s autom a prelomila som bariéru. Veľmi ma to bavilo, nikomu sa nič nestalo, ani nám ani autu, proste úplna pohodička.
Lenže ako mám manželovi vysvetliť že chcem aj naďalej šoférovať? On mi to auto nedá aj keby sa pokrájam, je to jednoducho jeho auto, schováva kľúče. No úplne detinské správanie. Ja už neviem ako mu mám vysvetliť, že chcem jazdiť, že som za tým volantom šťastná a rada že to stále ovládam. On mi nedal nič relevantné prečo by som nesoferovala. Jednoducho schová kľúče, alebo povie že nebudem šoférovať že ide on, a ja nemám 5 rokov aby som sa s ním zakaždým k tom hádala už ma to nebaví.
Ako tuto situáciu vyriešiť? Ja už nemám náladu sa s ním o to doťahovať.

thereisabear
3. feb 2024

Kúpte druhé auto.

viera77
3. feb 2024

Odmieta ti dať kľúče od vášho spoločného auta? (predpokladám, že je vaše a nie iba JEHO). Tak keď odmieta, nech teda kúpi auto aj pre teba - TVOJE. A teraz by som skomentovala aj správanie pána manžela, ale to by už nebolo nič slušného na čítanie.

palicka
3. feb 2024

Presne tak, nemas5 rokov, aby si sa s nim.hadala. Uz si asi dost vwlka na vlastne auto, nie?

madeincssr
3. feb 2024

No stale mas moznost za 3-5 tis. si kupit nejake skromne jazdene auticko a uzivat si ho sama. Ekonomicky z pohladu rodiny to az tak rozumne nie je (ak manzelovo auto nejazdi dennodenne), ale budes samostatna a na seba pysna.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivik4
3. feb 2024

Kks to uz coje toto ... sila

veronka1996
3. feb 2024

Zváž rozvod.

uglybetty1234
3. feb 2024

A jeho dovody su ake?

viera77
3. feb 2024

@veronka1996 To akože fakt myslíš rozvod kvôli autu?

autor
3. feb 2024

Druhé auto nepripadá do úvahy, nemáme toľko peňazí aby sme si mohli dovoliť druhé auto, to ,,jeho,, má každý deň do práce. Kupovali sme nové auto pred 3 rokmi, ja so mak ho vybrala, a až po 3 rokoch som bola schopná do neho sadnúť a ísť. Keď som pred pár dňami ho konečne prehovorila, musela som mu naslubovat hory doly čo pre neho spravím tak normálne mi vadilo neskutočne keď tam so mnou bol. Nikdy mi to predtým nevadilo, ale ja neviem či už mám na neho averziu alebo čo.
Rozvádzať sa kôli autu nebudem 😃

autor
3. feb 2024

@uglybetty1234 žiadne, proste je to jeho auto, žiadny iný dôvod neexistuje, alebo možno existuje ja neviem on mi nič nechce povedať, a to som bola taká šťastná že konečne s malou budem chodiť aj na krúžky do vedľajšieho mesta tak ma hneď zrušil, že on má auto do roboty a neviem parkovať....akože lebo každý z neba spadol, normálne som parkovala keď som bola preč, je jedno či predkom zadkom, ako mne je lepšie

lucia245
3. feb 2024

Navýšiť hypo alebo zobrat pôžičku a kúpiť druhe auto. Keď nie sú peniaze. Co myslíš, ako to riešia druhí? Minimum Slovákov má finančnú rezervu. A kúpiš aj za 3tisic dobrú jazdenku. Alebo možnosť dva - sed doma a plač do vankusa, akého máš vola za muža . Ale to auto je lepšia možnosť, aspoň budeš mat na com od neho odísť, ak nezmení voči tebe prístup.

simca06022011
3. feb 2024

Nuž ako si zariadis... do práce sa odvezie, zaparkuje a večer privezie? Veľmi sebecký postoj inak. Neviem co by som robila... ale iste by bol cirkus doma kvôli tomu.

uglybetty1234
3. feb 2024

Kup si male presuvatko. Bude ta stat 2-3K + poistka a teda benzin co prevozis. Ja mam citroen C1, nakupy, kruzky, deti, kaveja s kamkami. Tankujem cca 50€ mesacne a jazdim po meste praktickydenne. Spotreba 4,2 l na 100km. Ked sa cosi pokazi, tak diely a oprava je lacna.
Auto Je to total sloboda. Parkujem len predkom alebo dalej a kusok prejdem ;)nedaj sa odradit. Mal by ta podporit. Vsak aj on moze chodit do prace busom, ale jasne ze je to pohodlnejsie v aute. A s detmi sa trepat busmi je o hubu. Isto to nepozna. Nakupy, doktory, kruzky. …

doriiis
3. feb 2024

Pán manžel je zjavne jeden z tých mužov,ktorý razí teóriu že žena za volantom je auto bez vodiča.Poznam takých luzrov dosť.
Bez debaty by som si kupila vlastné auto.

olimuc
3. feb 2024

1. Zistila si, ze tvoj muz je vol. 2. Kup si auto, nemas 5 rokov, dovolenie nepotrebujes

autor
3. feb 2024

@olimuc nemáte toľko peňazí, som na rodičaku, on by nesúhlasil s ďalšou splátkou, toto by mi neprešlo, tak isto by mi nedával ani cent na opravy ani na tankovanie. A priznajme si auto nieje lacná záležitosť, poistky a tak. Neviem nájsť iné riešenie, to že je vol to už dlho viem, ešte keď som nesoferovala.

doriiis
3. feb 2024

Hrozný manzel

timilv
3. feb 2024

@autorka ako to, že by ti nedával peniaze na opravu a tancovanie? Pánovi manželovi treba vysvetliť, že rovnako ako auto ktoré máte je spoločné (čiže naň máš rovnaký nárok), tak aj peniaze sú spoločné. A na rodičovskej si a máš nižší príjem len preto, že sa staráš o vaše spoločné dieťa. Môže on zostať doma a Ty ísť do roboty, keď je múdry. Toto by u mňa neprešlo

sense
3. feb 2024

Ste manželia ako to ze by ti nedával peniaze. Ved v manželstve je všetko spoločne. Každé auto má dva kľúce tak zoberiem a hotovo a nie žeby predo mnou schovaval. Ja som síce exmanzelove auto neaofwrovala ale mala som svoje.
Myslím ze to auto je vo vašom manželstve ten najmenší problém

chrumka333
3. feb 2024

schováva kľúče, depta ťa ohľadom šoférovania, podkopáva sebavedomie, musíš mu nasľubovať čo pre neho spravíš tak sa zľutuje a požičia ti vaše auto? Ale inak asi milujúci manžel a žiadne iné problémy nie sú, či?

bavlnka92
3. feb 2024

nikto z okolia / známy nepredáva auto? aj keby za 1000 s STK a EK tak sa aspoň dva roky povozíš a je to..

pallacinka29
3. feb 2024

preboha… to co za chu…a, aby schovaval kluce od auta…? Nasetri si a kup si svoje, hoci starsie

pkgirl30
3. feb 2024

mňa zarazila veta, že to že je vôl vieš už dlho .....tu nepomôže kúpiť druhé auto

autor
3. feb 2024

@timilv to je na dlho preco by nedával, už som tu mala jednu debatu o ňom, o jeho správaní... Keby som nepodnikla isté kroky tak peniaze sú stále len jeho. Aj keď som k nim mala prístup, tak som nemohla bez jeho súhlasu nič robiť..

autor
3. feb 2024

@chrumka333 je tých problémov viac, ale to je na inú debatu 🙂 ale áno nieje to ten manžel ktorý má podpori, povzbudí, ocení.

autor
3. feb 2024

@pkgirl30 tak to že to viem aký je ešte neznamená že nemám plán 😃 postupne pomaly sa od neho odstrihavam, keďže len pred pár mesiacmi som si veľa veci uvedomila tak sa snazim zariadiť si život bez neho. Ale to je na inú debatu. Primárne ch som vyriešiť toto moje šoférovanie, ale ako vidím ina možnosť ako druhé auto nieje

katica06
3. feb 2024

Koľko rokov má dcérka? Nebude ju treba čoskoro voziť do škôlky? Plánuješ sa vrátiť do práce?
Ja som si pred X rokmi kúpila feldu za päťstovku a jazdila s ňou, skapala po 8r vo veku 22r, teraz mám 19né približovadlo😉

autor
3. feb 2024

@katica06 dcéra bude mať 3 v septembri, a škôlku nemáme ďaleko, ale ja neviem ako s pracou keďže kde som robila tam som podala výpoveď lebo je na 3 smeny a to nepridáva do úvahy. Ja by som bola za hociaké auto aj za feldu 🙂

uglybetty1234
3. feb 2024

Poistku platim rocnu cca 80€ 🙂 drazoba 🙂