icon

Som jediná, kto nenávidí turistiku?

20. aug 2023

Nechcem rozdúchavať vášne. Len ma zaujíma, že či som fakt na tomto svete jediná, kto nenávidí turistiku. Lebo už som si xy krát vypočula aká som lenivá a dokonca hlúpa, že nemám rada prírodu, atď. - lebo sa mi nechce behať po kopcoch. Vyslovene neznášam keď mám 4 hodiny šliapať do kopca a byť pri tom spotená ako kôň. Z partie vždy všade prídem posledná. Keď je na turistickej značke napísané, že cesta trvá 0:30 tak ja dorazim do cieľa o hodinu a pol. A všetci na mna pozeraju ako na totálneho mimoňa keď zahlásim, že nemam rada kopce. A uplne znechutení sú z toho, že k tomu nevediem ani deti. Ja už neviem.

autor
21. aug 2023

@eeffka a vieš o tom, že sa tam dá ist asi tromi trasami rôznej náročnosti?

jaskolka
21. aug 2023

Napadol mi jeden taky vtip - dvaja ľudia vylezu na kopec, jeden sa nadchýna a hovorí, pozri, ako je tam dolu krásne
A ten druhy spotený otrávený zamrlme, tak na kieho oneho sme sa potom trepali sem hore 😊
Autorka myslím ze toto úplne vystihuje teba, a vôbec sa netráp, co to hovoria iní
Jednoducho každý má rád a nemá rád niečo iné u teba je to turistika. Nie je povinne mat ju rad, dokonca aj keď idete s partiou, vôbec nemusíš ísť s nimi. Nájdi si niečo iné, trebárs ty ostaň v chate, alebo zabehni do nejakeho blízkeho mestečka (podľa toho, kde ste) alebo jednoducho nechoď vôbec s nimi na takú akciu.
Nemá zmysel aby ty si sa takto nútila do niečoho, co neznášas a naopak oni mali potom pokazený celý výlet, lebo ta musia čakať, počúvať hundranie a podobne.
Proste povedz ze ty si aká si nemáš to rada a už sa ani nezmeníš. A hotovo nech si vravia, kto co chce

eeffka
21. aug 2023

Viem, ale ked je na znacke raz ze cesta trva 1hod, tak pomalemu cloveku,resp s dietatom to trva 1.5hod isto nie 3.

puplatko
21. aug 2023

Nie každý to musí mať rád. Proste ak ťa to nenapĺňa, tak sa niet čomu čudovať, že ti trasy trvajú dlhšie ako iným. Proste ak ťa to nebaví, tak to nejde. Byť tebou, vôbec by som na také nechodila, nech zbytočne do teba nevŕtajú

drakvak
21. aug 2023

@h2 Sranda, máme to s mužom presne rovnako, ani jemu turistika nevonia, chodím s kamoškami. A lyžovanie takisto nemusím, občas bežky, ale uprednostňujem chôdzu v akomkoľvek ročnom období 😉

dskjhfdlkdjhl
21. aug 2023

No, keby som az tak neznasala turistiku, tak by som bud ostala na tej chate a nasla si inu zabavku, alebo by som na chatu nesla-sama sebe v podstate ublizujes a este si nastvana na druhych.

babulkomale
21. aug 2023

@anickaaa6aaa ja by som v lese aj byvala keby som bola bezdetna. Ale kedze nie som, to by som lesu neurobila, aby tam skriekali moje deti 😃 chodim aj sama do lesa a milujem to. Vzdy zbadam nejake zvierata zblizka, kedze idem potichu 😍

mateson
21. aug 2023

Nie si sama, mám to tak isto.

1234321
21. aug 2023

Autorka ak “neznášaš” tak nechoď na túry🤦‍♀️ vybavene. Cely čas sa tu len sťažuješ ako keby si mala na danej túre umrieť. No tak si bola spotena po prechádzke a čo teraz? Keby si sa viac hýbala tak asi sa tak nespotiš🤣 a áno, sú deti ktoré to dávajú s prehľadom lebo k tomu majú úplne iný prístup a nie sú uhundrani a nesťažujú sa 👍

bloger
21. aug 2023

Tak s nimi nechod a hotovo. Venuj sa tomu čo ťa viac baví. Začiatky sú ťažké v každom športe. Možno treba zvážiť aj fakt, že či nemáš nevyhovujúcu obuv.

autor
21. aug 2023

@1234321 Vieš, tam ide o to, že mne bolo povedané, že je to “prechádzka”.. ale to bolo škriabanie sa do kopca.. 6 ročná dcera už nevládala, manžel ju musel niesť

dskjhfdlkdjhl
21. aug 2023

A co tak pouzit mapu a pozriet sa vopred? Stale sa stazujes, ale sama sebe si skodis.

mircalla
21. aug 2023

Ja milujem cestovanie a prirodu a cestujem vela (najnovsie sa chystam do Norska), ale neznasam tiez slapat do kopcov.

autor
21. aug 2023

@1234321 a ustipačné reči si nechaj. Pod slovom “prechádzka” si ja predstavujem ľahkú chôdzu po rovine a v pohode. Určite nie výstup do strmého kopca kde sa pridržiavam stromčekov a polamem si pri tom všetky nechty.

mircalla
21. aug 2023

A este neznasam bicyklovanie, jednoducho ma to nebavi a nenaplna, ale zase milujem beh (rovina, nie kopce) a zabehnem aj 10-12 km, nie je to o lenivosti. Kazdy ma skratka rad nieco ine.

autor
21. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl mapu sme pozerali, manžel hovoril, že podla vrstevníc tam bude veľké prevýšenie.. ale presviedčali nás, že pojdeme inou trasou a že je to v pohode. 😡😡😡

dskjhfdlkdjhl
21. aug 2023

Tak si sa mala vratit do chaty, ked si videla, ze to nezvladnes. Strmy svah vidno uz spod kopca. Nauc sa asertivite, nebudes sa musiet stazovat na druhych, si dospela, nie to 6-rocne dieta, ktore tam islo, lebo tam isli jeho rodicia.

autor
21. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl chapeš, že sme tam boli celá rodina - ja, manžel a dve deti?

dskjhfdlkdjhl
21. aug 2023

Chapem, manzel by to zrejme s tymi detmi zvladol lepsie, ako ked ta mal za zadkom. Takze klidek, nauc sa byt dospela, si matka dvoch deti. Nechod na turu, ked nemas kondicku a rob radsej nieco, co ta bavi.

autor
21. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl joj, no ďakujem za hlúpu radu o tom ako byť dospelá..

basullinka
21. aug 2023

Autorka, je v poriadku nemat rada turistiku, ale ty to prezentujes ako keby ti partia držala pri hlave zbraň a nútila tam ísť. Veď sa narovinu dohodni s manželom, že proste nepôjdeš. Ak on chce ísť, nech ide s kamošmi, ty ostaň v chatke, choď za tým, čo ťa baví. Dieťa, ktoré chce ísť na túru nech ide, ak nechce ísť pôjde s tebou. Konec, vybavené.

tecila
21. aug 2023

Ja milujem prírodu a prechádzky do lesa,ale nenávidím turistiku. Ak je to dáka menšia ešte ok, ale celodenný vyšlap niekde to ozaj nemusím

dskjhfdlkdjhl
21. aug 2023

Pre hlupaka je kazda rada hlupa😉

bloger
21. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl Tak toto si si mohla odpustiť.

dskjhfdlkdjhl
21. aug 2023

@bloger Mozno mohla, ale nezvyknem hovorit nieco ine ako si myslim. A ked niekto dobre mienene rady nazyva hlupe, tak je hlupy. A mal by si skor poradit autorke, ja nemam take problemy ako ona. A hlavne si ich sama zbytocne nevyrabam.

zmrzlinka2021
21. aug 2023

Autorka ako trénuje srdce? Ako si budujes kondičku? Si obézna?

lujza123
21. aug 2023

Je v poriadku že nemáš rada turistiku, ako vidíš vela ľudí to ma rovnako. Ale naozaj by si sa mohla chovať ako dospela, to znamená ze keď už sa niekam dobrovoľne rozhodnes ísť (nie, nikto ta nenútil, internety aj mapy fungujú vieš si zistiť náročnosť aj trvanie trasy) tak sa aspoň budem ovládať, nebudem robiť scény a znepríjemnovat výlet celej partii. Alebo sa otočím pri prvom kopčeku a počkám ich niekde v restike na kave.

Každopádne šport a fyzická aktivita (rovnako ako zdravá strava) predlzuju a skvalitnuje život, ľudia ktorý nič, ale ze absolútne nič nerobia už v 40 tke behajú po doktoroch a hlcu lieky na tlak, cholesterol, problémy s klbmi atd.

vroni
21. aug 2023

No, keď sú evintentne kamaráti tazkochapavi a manžel si od nich všetko nechá nakukať, tak proste oznámim, ze na žiadne "prechadzky" a podobne vyletiky chodiť nebudem a keď musí byť chata, tak moja najdlhšia prechádzka bude k ohnisku, keď si budeme opekať. A dosť. A považujem to za dostatočnú obeť, lebo by som namiesto chaty v lese radšej šla na poznávacku do mesta, do múzea alebo pre mňa za mňa na plaváreň a presne tak by som to "vysvetlila" všetkým naokolo. Múdri pochopia a hlupáci ma môžu mať radi.

autor
21. aug 2023

@zmrzlinka2021 a tieto info sú ti načo? 🤬🤬

autor
21. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl tak toto bolo naozaj velmi dospelé 😕